Sebastien Loeb va concura in Campionatul Mondial de Rallycross

| 29 februarie 2016 | 0 Comments

Sebastian Loeb, cel mai de succes pilot din istoria WRC va participa la cursele din Campionatul Mondial de Rallycross.

De la primul start in raliuri, in anul 1999, pilotul francez a castigat de noua ori consecutiv titlul de campion mondial in WRC, detine recorduri pentru cele mai multe podiumuri, 116, a castigat un numar impresionant de etape, 896, dar este si primul pilot non-nordic care isi adjudeca in anul 2004 Raliul Suediei.

In aceasi timp este important sa nu uitam de un alt record care subliniaza succesul pilotului francez in raliuri: a castigat de opt ori consecutiv Raliul Germaniei. Iar cariera lui Sebastian Loeb a fost condimentata, spre satisfactia fanilor, de participarile in cursele de 24 de ore de la Le Mans, in Supercupa Porsche, in cursele FIA GT Series dar si in cele din WTCC. Dupa colaborarea cu Citroen, in anul 2013, la bordul unui Peugeot 208 T16, Loeb isi adjudeca si recordul cursei de la Pikes Peak.

Sebastien Loeb a devenit membru al echipei Peugeot in anul 2015, a concurat in Raliul Marocului alaturi de pilotii Carlos Sainz, Stephane Peterhansel și Cyril Despres, la volanul unui Peugeot 2008DKR.  In ianuarie 2016 a infruntat una dintre cele mai mari provocari ale ilustrei sale cariere, participarea in Raliul Dakar.

Loeb va participa in acest an la Campionatul Mondial de Rallycross sub culorile echipei suedeze Peugeot Hansen, intr-un Peugeot 208 WRX, potrivit redbullcontentpool.com.

”Sunt foarte încântat de această oportunitate de a participa pentru prima dată într-un sezon complet din Campionatul Mondial de Rallycross”, spune Loeb, citat de autostiri.ro. ”De-a lungul anilor am avut norocul de a participa în câteva curse cu adevărat extradordinare, dar rallycrossul – cu puterea și competitivitatea lui PEUGEOT 208 WRX, plus intensitatea competiției – va fi ceva special. Mașina și strategia pentru acest tip de curse sunt complet noi pentru mine, așa că am multe de învățat, dar sper să devin competitiv destul de repede.”

Campionatul Mondial de Rallycross va debuta pe 15 apilie a.c. in Portugalia si se va incheia pe 27 noiembrie in Argentina. Sebastien Loeb va fi coechipier cu Timmy Hansen, vicecampionaul mondial din anul 2015 la rallycross.

”Sezonul trecut am dovedit că avem potențial să concurăm în serie și am făcut asta cu Hansen și Davy Jeanney”, spune directorul de echipă Kenneth Hansen. ”Adăugându-l pe Loeb în ecuație vom fi și mai puternici. Rallycrossul este una dintre cele mai dificile de dominat competiții, nu ai loc să greșești. Loeb are o capacitate incredibilă de a se adapta și nu am nicio îndoială că va fi un adversar puternic.”

Loeb a participat deja la două curse de rallycross. In anul 2012, in California la ”X Games”, iar in anul 2013 la Loheac din Bretania. El va purta numarul #9 si va fi un debutant. Hansen precizează: ”L-am admirat pe Sebastien Loeb întreaga mea viață: ba chiar l-am întâlnit o dată și am luat un autograf. Așa că pentru mine este ca un vis devenit realitate faptul că vom lucra împreună.”

Peugeot Hansen Academy

Anul acesta un total de patru mașini PEUGEOT 208 WRX vor concura în Campionatul Mondial și European de Rallycross. La fel ca echipa principala Team Peugeot Hansen are și o echipă satelit Peugeot Hansen Academy care îi are în componență pe Davy Jeanney și Kevin Hansen.

”Davy își continuă drumul și va fi un adversar puternic în 2016, în timp ce Kevin învață foarte repede și este cel mai tânăr concurent din serie,” spune Kenneth Hansen, citat de autostiri.ro. ”Sunt nerăbdător să văd cât de repede va învăța Kevin pilotând alături de un pilot cu experiența lui Davy. Este o ocazie extraordinară pentru el și întreaga Peugeot Hansen Academy. ”

Francezul Davy Jeannye (#17) care a câștigat două curse anul trecut va fi noul mentor al echipei și va pilota un PEUGEOT 208 WRX în acest sezon al Campionatului Mondial de Rallycross.

Jeanney, citat de autostiri.ro, a precizat: ”În 2015, primul meu sezon în Campionatul Mondial de Rallycross cu Team Peugeot Hansesn, am câștigat în Canada și Germania și am terminat pe cinci la general. Sunt foarte fericit să continui să lucrez alături de una dintre cele mai competitive echipe și să îi împărtășesc lui Kevin din experiența mea ajutându-l la denutul în această serie internațională”.

Kevin Hansen care a câștigat Campionatul RX Lites și a terminat al doilea în campionatul Suediei în 2015, va concura, în 2016, în Campionatul European de Rallycross și alte câteva evenimente din mondial.

”Este grozav să îl ai pe Davy Jeanney în echipă și să poți învăța de la un pilot atât de profesionist,” spune Kevin Hansen, citat de autostiri.ro. ”Are așa de multă experiență și mă bucur să îl am ca antrenor, mai ales că acum voi concura și în Seria Mondială.”

Despre Rallycross

Rallycrossul combină ce este mai bun în racing și în raliuri, punând grupuri mici de piloți să concureze unul împortiva altuia pe o suprafață mixtă de asfalt și macadam, de-a lungul mai multor manșe. Concurenții sunt eliminați treptat până când se ajunge în manșa finală, unde se luptă pentru glorie cei mai curajoși și rapizi.

Cum în fiecare finală concurenții sunt separați de doar câțiva centimetri, iar adunând puterea tuturor mașinilor se ajunge la 3.500 de cai putere și vorbim despre mașini care accelerează mai repede decât cele de Formula 1, rallycrossul este una dintre cele mai spectaculoase și cu creștere rapidă discipline din motorsport.

Credit foto: redbullcontentpool.com

Video: YouTube


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide