Sebastien Loeb, de nouă ori campion mondial la raliuri, se va retrage în 2013 din competiţii

| 27 decembrie 2012 | 0 Comments

A luat startul in 164 de raliuri din cadrul WRC, a urcat pe podium de 113  si a obtinut 76 de victorii.

Potrivit sebastienloeb.com, nu este exclusa ideea retagerii lui Sebastian Loeb din activitatea competitionala la sfarsitul anului 2013. Inainte de a anunta retragerea, cel mai performant pilot de raliuri va participa „de amuzament” la competitiile din Monte Carlo, in Suedia, in Alsacia, probabil si in Argentina.

De la titlul norvegianului Petter Solberg, din 2003, adversarii lui Loeb au avut multe merite. Echipa Ford, in ciuda bugetelor mai mici, a obtinut cateva victorii, mai multe clasari pe podium si chiar doua titluri la constructori (2006, 2007), datorita lui Marcus Gronholm, singurul rival redutabil al lui Loeb in zece ani de Campionat Mondial de Raliuri (WRC).

Dupa retragerea lui Gronholm, Hirvonen a terminat de patru ori in cinci sezoane pe locul doi (2008, 2009, 2011, 2012). Iar în acest an, la Citroen, el a aratat ca este pregatit sa perpetueze traditia „finlandezilor zburatori” si invingători la finalul sezonului (Alen, Vatanen, Salonen, Kankkunen, Makinen).

Locul vacant de campion mondial va fi aprig disputat intre francezul Ogier (Volkswagen) si finlandezul Mikko Hirvonen (Citroen).

Duminica, 02 decembrie, la Gala premiilor Autosport, pilotul francez a fost desemnat pentru a 7-a oara in cariera „Cel mai bun pilot de raliuri”, precizeaza Autosport.com

Imagine oferita publicatiei Autostiri.ro de Laura Antonov


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide