Sealine Cross Country Rally Qatar

| 27 aprilie 2016 | 0 Comments

Yazeed Al Rajhi şi Timo Gottschalk au câştigat ultima etapă a ediţiei 2016 a Sealine Cross Country Rally Qatar şi au încheiat pe locul al doilea în a treia etapă a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country 2016

Etapa a treia a ediţiei 2016 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country s-a încheiat cu succes pentru MINI All4 Racing, după ce toate cele trei echipe prezente la start au terminat pe poziţii din Top 7, două dintre echipaje clasându-se pe podium.

În ciuda faptului că acesta este primul lor sezon cu MINI ALL4 Racing, echipajul format din Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania) a demonstrat cât de repede s-a adaptat cu maşina de concurs, astfel că a încheiat ultima etapă pe primul loc. Nu a fost suficient pentru a obţine locul întâi în clasamentul general, dar a consolidat locul al doilea al echipajului.

Cu încă şapte etape care mai sunt de disputat în calendarul din acest an al Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country, rezultatul este încurajator pentru Al Rajhi şi navigatorul său.

După încheierea etapei finale, Al Rajhi a declarat: „Suntem mulţumiţi cu realizările noastre. Raliul a fost extrem de obositor pentru piloţi şi navigatori. Etapele au fost provocatoare pentru piloţi, iar navigatorii au fost obligaţi să stea mereu concentraţi şi pregătiţi de-a lungul competiţiei. Am avut o viteză bună încă de la început şi am putut câştigat ultima etapă, lucru care demonstrează ceea ce este posibil”.

Chiar în spatele lor, pe podium, s-a clasat echipajul #203 MINI ALL4 Racing, format din ruşii Vladimir Vasilyev şi Konstantin Zhiltsov. Ei au încheiat ultima etapă pe locul al treilea, cu un avans semnificativ faţă de următorii clasaţi – a fost suficient pentru a le asigura locul al treilea în clasamentul general.

Ricardo Porém (Portugalia) şi Tom Colsoul (Belgia), aflaţi în cockpitul #205 MINI ALL4 Racing, au avut şi ei o evoluţie impresionantă, dat fiind faptul că acesta a fost primul raliu cross-country pe distanţă mare în deşert din întreaga carieră a pilotului portughez. Traseul provocator din deşert, nisipos şi pietros, s-a dovedit dificil pentru mulţi piloţi, dar, cu ajutorul oferit de navigaţia lui Colsoul şi performanţele dovedite ale MINI ALL4 Racing, Porém a acumulat experienţă şi a încheiat pe locul al şaptelea în clasamentul final, după o ultimă etapă dificilă.

Sealine Cross-Country Rally 2016: poziţiile MINI ALL4 Racing în clasamentul general

Loc Pilot Navigator # Echipă Timp
2 Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 202 X-raid Team 15h27:54 +12:03
3 Vladimir Vasilyev (Rusia) Konstantin Zhiltsov (Rusia) 203 G-Energy Team 16h27:04 +1h11:13
7 Ricardo Porém (Portugalia) Tom Colsoul (Belgia) 205 X-raid Team 18h41:43 +3h25:52

Calendarul competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2016

19-22.02               Baja Russia

2-7.04                   Abu Dhabi Desert Challenge

17-22.04               Sealine Cross-Country Rally Qatar

8-15.05                 Pharaons Rally

23-26.06               Italian Baja

22-24.07               Baja Aragón

11-14.08               HunGarian Baja

25-28.08               Baja Poland

3-8.10                   Rallye Oilibya du Maroc

21-23.10           Baja Portalegre 500

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, moral bun înaintea macadamului de la Raliul Sibiului

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor avea din nou „de lucru”, vineri și sâmbătă, după o pauză de câteva săptămâni....

Închide