Scuderia Ferrari încetează colaborarea cu James Allison

| 27 iulie 2016 | 0 Comments

Zvonurile din paddock s-au adeverit în cele din urmă. Ferrari a încetat colaborarea cu James Allison.

După Marele Premiu al Marii Britanii, zvonuri tot mai intense anunțau plecarea la James Allison ca fiind iminentă. În această dimineață, directorul tehnic al scuderiei de la Maranello și Ferrari au anunțat încetarea colaborării, cu toate că britanicul mai avea contract cu italienii până la finele lui 2017.

Imediat după debutul de sezon, James Allison a avut un deces în familie. Soția sa a decedat, iar aceste probleme personale l-au privat pe britanic să participe la câteva grand prix-uri, iar relația cu Ferrari a devenit din ce în ce mai problematică.

Conform comunicatului de presă emis de Scuderia Ferrari, înlocuitorul lui James Allison este Mattia Binotto. Italianul nu este la prima experiență alături de echipa italiană, el fiind angajat la mijlocul anilor 90 la departamentul de testare a motoarelor.

Liber de contract, James Allison ar putea reveni la Renault, echipa la care și-a construit renumele. Cu siguranță, ofertele nu vor conteni să apară, iar britanicul va reveni cu siguranță în curând în lumea Formulei 1.


Tags: , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile tehnologii sprijină siguranța la volan

Artificial Intelligence.. Electrificare totală. Oncoming Lane Mitigation. Condusul autonom. Sisteme de monitorizare video a șoferului. Tehnologie din aviația militară. Realitatea...

Închide