spot_img

Salvatore Arcarese, de la extaz la agonie în cursele de la Imola

Salvatore Arcarese un fulminant loc 2 în prima cursă

După un debut bun de week-end, în care Salvatore Arcarese s-a înteles foarte bine cu maşina de concurs şi cu noul asfalt al pistei de la Imola, românul a continuat etapa a doua a Cupei Renault Clio Italia cu un rezultat bun în calificări şi cu un fulminant loc 2 în prima cursă.

Din păcate bucuria a fost curmată de un incident care l-a obligat pe Salvatore să abandoneze în cursa a doua. După cursa precedentă în care a luat startul Salvatore Arcarese, echipa Rangoni Motorsport a făcut câteva modificări la maşina de concurs.

În consecinţă, Salvatore a fost mult mai mulţumit de potenţialul bolidului şi a reuşit încă din primele contacte cu pista timpi foarte buni. Calificările etapei de la Imola i-au adus lui Salvatore a cincia poziţie pe grilă, în urma unei sesiuni în care românul a fost mult timp pe locul secund.

Prima cursă a „dublei” de la Imola a fost una foarte bună pentru Arcarese, care a depăşit încă din primul tur doi piloţi, pentru ca mai apoi să urce până în poziţia secundă. Până la final tânărul pilot român a conservat poziţia obţinută. Acest rezultat confirmă forma foarte bună în care se află pilotul Rangoni Motorsport, care a reuşit o performanţă asemănătoare şi în prima cursă din Cupa Renault Clio Spania.

Manşa de concurs cu numărul doi a început bine pentru Arcarese

Manşa de concurs cu numărul doi a început şi ea bine pentru Arcarese, care a pornit în cursă de pe poziţia a 7-a şi a depăşit rapid concurenţii din imediata apropiere. În ultimul tur al cursei, Salvatore a reuşit o depăşire pentru locul secund în cursă, însă a fost lovit în plin de un pilot care a încercat o depăşire riscantă în chiar ultimul viraj.

„Sunt fericit pentru că mi se confirmă faptul că sunt suficient de rapid pentru a lupta pentru prima poziţie şi mă bucur mult pentru cursele bune de recuperare pe care le-am făcut, ca şi pentru poziţia a doua din prima cursă.

Ce s-a întâmplat în cea de-a cursă a fost însă dincolo de limitele sportivităţii. Eram pe poziţia a doua şi am fost lovit în plin de un pilot care a „uitat” să frâneze. Maşina a suferit avarii foarte grave, iar eu m-am lovit la umăr” a declarat Salvatore Arcarese.

Următoarea cursă a pilotului sponsorizat de Balocco va avea loc în week-end-ul 2-3 iunie pe circuitul Spa Francorschamps din Belgia, va conta pentru EuroCupa Renault Clio şi va face parte din celebra competiţie World Series by Renault, împreună cu Formula Renault 3.5, Formula Renault 2.0 şi Trofeul Renault Megane.

Sursa: comunicat de presa PMRacing

Credit foto: remis prin comunicatul de presa PMRacing

Un material publcat pe www.autostiri.ro
Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri