Salonul Auto de la Paris: S-Cross, noul concept crossover de la Suzuki

| 5 octombrie 2012 | 0 Comments

S-Cross: Noul concept crossover de la Suzuki pentru clasa compact

Unul dintre momentele principale ale Salonului Auto Internaţional de la Paris 2012 l-a reprezentat premiera lui S-Cross – un concept care prefigurează viitoarea generaţie a modelului crossover de clasă compactă produs de Suzuki. Noul crossover va fi primul dintr-un program ambiţios pentru lansarea anuală de modele destinate pieţei europene pe care Suzuki îl va demara în 2013, conform Suzuki Romania.

Strategia Suzuki pentru viitoarele modele

Suzuki a câştigat o reputaţie pentru producerea de maşini care fac viaţa de zi cu zi mai incitantă. Aceste maşini reflectă strategia mărcii, care este exprimată în sloganul companiei “Way of Life!” (Stil de Viaţă). Suzuki s-a concentrat mereu asupra conceperii de modele – precum Alto – care sunt caracterizate de faptul că lasă amprente ecologice cât mai mici şi necesită costuri de utilizare reduse mulţumită nivelului excepţional de mic de carburant consumat şi de emisii CO2 produse.

Acum compania are în plan lansarea de modele care vor oferi cele mai bune performanţe din segmentul lor în materie de protecţie a mediului. Versiunea de producţie a conceptului S-Cross va fi unul dintre crossover-ele de clasă compactă cu cele mai mici emisii de CO2.

Un crossover inteligent, pentru mai multă libertate în viaţa cotidiană

Noul model prefigurat de S-Cross va marca pentru Suzuki intrarea la scară mare în segmentul crossover compact. Specificaţiile şi funcţiile noului model vor fi proiectate în principal pentru confort. Totodată, va oferi un grad înalt de utilitate dispunând de unul dintre cele mai mari portbagaje ale unei maşini crossover de clasă compactă.

În plus, Suzuki se va asigura că noul crossover moşteneşte manevrabilitatea pe şosea şi performanţele excelente de la Swift, SX4 şi Kizashi. Suzuki va adopta şi sisteme care reprezintă o evoluţie în materie de performanţă off-road, domeniu care este parte integrantă din istoria sa.

Noul model va oferi capacităţi de rulare care permit la fel de bine un şofat relaxat şi economic, un şofat sportiv sau chiar abordarea fără dificultate a unor trasee cu zăpadă. Va maximiza bucuria îndeplinirii atât a sarcinilor zilnice, precum drumurile până la serviciu sau transportarea copiilor la şcoală, cât şi plăcerea călătoriilor mai lungi în weekend; pe scurt, va permite oamenilor să profite cât mai mult de stilul de viaţă urban. Va fi întruchipată perfect viziunea Suzuki despre un crossover inteligent menit pentru mai multă libertate în viaţa de zi cu zi.

Noul crossover se va alătura lui Alto, Splash, Swift, SX4, Kizashi, Jimny şi Grand Vitara într-o gamă care deja adresează turisme şi SUV-uri pentru clasele mini, mică şi compactă. Suzuki va continua să-şi extindă gama, pentru a întâmpina un spectru mai mare de necesităţi ale utilizatorilor.

Designul S-Cross

Emoţia este exprimată de linii dinamice care traversează lateralul maşinii de la spoilerul faţă la partea din spate, de detalii placate cu crom şi decupate adânc în caroserie, precum cele de sub luminile de ceaţă cu tehnologie LED din spoilerul faţă, şi farurile şi stopurile LED cu design organic care aminteşte de muşchii unui animal.

Calitatea este ilustrată de o grilă frontală perforată şi construită din crom negru şi crom cu suprafaţă mătăsoasă şi de către şinele de ancorare de pe plafon, care se retrag la nivelul plafonului când nu sunt folosite.

Aerodinamica este reprezentată de linia plafonului care coboară spre partea din spate şi de contururile line de pe lateralele spoilerelor şi de la baza portierelor. Forma caroseriei ajută maşina să respecte cerinţe din ce în ce mai stringente în materie de consum de combustibil.

Robusteţea crossover-ului este subliniată de scutul frontal, aripile evazate pronunţat, bandourile de protecţie şi jantele cromate de 20 de inci.

Culoarea caroseriei

Culoarea Crystal Green Metallic, special creată pentru caroseria acestui concept, are intensitatea şi strălucirea care induc impresia de dinamism în mintea privitorilor. Imaginea pe care o evocă este de “natură în oraş şi oraş în natură”.

Specificaţii (mm)

Lungime: 4.310
Lăţime: 1.840
Înălţime: 1.600
Ampatament: 2.600
Anvelope: 235/55R20

Sursa si imagine: Suzuki Romania


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
BMW i Andretti Motorsport fara puncte la Swiss E-Prix

Victoria i-a revenit lui Jean Éric Vergne (Franţa, Techeetah).

Închide