Romanian Endurance Series: Willi Motorsport domină etapa a treia de pe Motorpark

| 12 iulie 2019 | 0 Comments

Sezonul cu numărul 4 al Romanian Endurance Series by ACR a continuat weekend-ul trecut cu o nouă vizită pe Motorpark Romania. După două etape adjudecate de Carbogaz Racing și BADI, a fost rândul celei de-a treia mașini de top să egaleze scorul, Ginetta pregătită de Willi Motorsport reușind evadarea în ambele manșe.

Chiar dacă RES3 era programată pe traseul mai familiar concurenților, evoluțiile tehnice ale modelelor de clasă A1 și A3 au adus mașinile pe pistă încă de sâmbătă pentru a rafina setările la track day înaintea programului mai compact de duminică. Temperaturile au crescut rapid de-a lungul zilei de concurs și astfel nu s-au mai putut atinge la vârf timpii din luna martie. Sergiu Nicolae (Ginetta, Willi Motorsport) a venit la 4 zecimi de timpul de pole de la RES1 cu 1:44.565 și s-a lansat din fruntea grilei de 11 participanți, fiind însoțit în linia I de Cupra TCR înscrisă de BADI pe care a debutat în acest sezon Bianca Anton, alături de fratele ei, Eduard.
Aceste două mașini s-au bucurat de un avantaj notabil în fața celorlalți concurenți, care s-au concentrat pe duelurile interne la clasele A1 și A3. Sergiu Nicolae și Fabrizio Broggi au completat 34 de tururi în fiecare manșă pentru a câștiga în fața lui Eduard și Bianca Anton, podiumul fiind completat de ambele dăți de BMW-ul M3 E46 pilotat de Horia Moldovan și Roberto Niculae (Blitzwolf Racing).

În cadrul categoriei A3, în urma mașinii înscrise de Blitzwolf s-au clasat echipajele DV8 Racing (Augustin Drăghiceanu/George Vintilă, M3 E36) și WCR-Condor (Dinu Dumitrașcu, 325i). Alexandru Cascatău și Ciprian Petrăreanu (Honda Civic, WCR-Condor) se îndreaptă către titlul de la A2 cu punctele adunate în lipsa opoziției la clasă, în timp ce apriga dispută a celor 5 concurenți ai clasei A1 a fost de această dată tranșată în favoarea lui Theodoros Perimenis (Exelixis Motorsport, Peugeot 106), în fața perechii Mihai Zamfir/Matei Voicu (Blitzwolf 1, Peugeot 106) și a lui Bogdan Duma (Citroen Saxo).

Următoarea etapă din cadrul Romanian Endurance Series va avea loc pe circuitul Transilvania Motor Ring din apropierea municipiului Târgu Mureș în data de 18 august.

Clasament general:

1. BADI 119p
2. Carbogaz Racing 68p
2. Willi Motorsport 68p
4. DV8 Racing 60p
5. Blitzwolf 3 58p

Lideri la clase:

GT4 – Willi Motorsport 20p
TCR – BADI 30p
Cayman Trophy – AVG Motorsport 10p
A3 – DV8 Racing 36p
A2 – WCR Condor 40p
A1 – Blitzwolf 1 50p

Romanian Endurance Series se bucură în acest an de sprijinul partenerilor BMW, Repsol, Michelin (prin dealerul APR Competition – unic dealer autorizat Michelin Motorsport pentru România), vinul.ro, și 100% Sport. Foto: AB Images. Mirachi – Cabernet Sauvignon rosé 2017 a fost vinul ales de Crama Histria pentru a recompensa piloții în acest sezon.

Sursa: comunicat transmis Autpstiri.ro


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noul Opel Mokka-e: electric și electrizant

. Este 100% electric, extrem de eficient și mai compact decât oricând - perfect atât pentru străzile urbane, cât și...

Închide