Romanian Endurance Series: A opta generație a legendarul Porsche 911 expusă la prima etapă

| 24 martie 2019 | 0 Comments

Campionatul autohton de anduranță auto, Romanian Endurance Series by ACR, revine în 2019 cu o grilă mai numeroasă, un calendar care include, pentru prima dată, două circuite și adoptarea claselor internaționale GT4 și TCR. Expansiunea seriei organizate de Willi Motorsport va fi dublată de o serie de acțiuni menite să fidelizeze publicul iubitor de viteză.

Aceste inițiative vor fi structurate de către noul promoter West Competition Racing sub titulatura ”Freedom of expression – on and off the track”, iar primul partener care a aderat la această viziune este Porsche România. Colaborarea se va concretiza în weekendul primei etape din RES (23-24 martie), când pasionații vor putea admira un display dual, menit să sublinieze legătura atât de strânsă între producția de serie și lumea întrecerilor motorizate în cazul constructorului din Zuffenhausen.

Astfel, la doar câteva zile de la lansarea autohtonă a celei de-a opta generații (992) a modelului chintesențial Porsche 911, acesta va putea fi admirat timp de două zile la circuitul MotorPark România, gazda primei etape din Romanian Endurance Series. Porsche a semnat două repere importante în acest campionat: modelul Cayman S al echipei ToMa Racing a cucerit titlul în primul sezon (2016), iar un Porsche 911 (991.1) GT3 Cup prezent în 2018 este cea mai performantă mașină văzută până acum în weekendurile RES.

Acest GT3 Cup va fi expus în cadrul prezentării Porsche alături de modelul 911 de stradă, iar conexiunea performanțelor de pe șosea și circuit va fi completată de o serie de 19 picturi în cafea și acuarelă semnate de Adrian Mitu, care omagiază fiecare victorie a constructorului german în cadrul prestigioasei curse de 24 de ore de la Le Mans – obiectiv suprem pentru protagoniștii din RES care au luat deja cu asalt pistele europene.

”Orice posesor de Porsche 911 s-a gândit măcar să atace virajele unui circuit la bordul unei mașini care parcă mereu te cheamă în această direcție a libertății absolute. Pasul următor este o mașină de competiție în sine, capitol la care Porsche este o referință încă de la începuturile mărcii și până astăzi.

Practic, nu există weekend în zilele noastre fără vreo victorie Porsche undeva în lume, de la nivelul de club racing și până la cele mai prestigioase evenimente. Nu mai departe de weekendul trecut, uzina a dominat întrecerile din FIA WEC și IMSA la Sebring. Ceea ce propunem în weekendul Romanian Endurance Series este un omagiu adus plăcerii indescriptibile de a fi la volanul unui Porsche.” – Alexandru Șiclovan, co-organizator Romanian Endurance Series.

”În mai 2014 mă pregăteam de prima mea expoziție, iar prietenii de la Porsche România sărbătoreau revenirea în competițiile de anduranță și la Le Mans. Am fost invitat la evenimentul de vizionare a cursei, unde cafeaua era absolut necesară pentru a rezista, așa că pictorul în cafea devenea o prezență interesantă. Ulterior s-au mai adunat victorii în clasica franceză, iar anul trecut la celebrarea celor 70 de ani ai mărcii am completat și eu colecția de 19 creații.

Acestea sunt realizate în tehnica mea favorită, mixând pete de cafea cu umbre și linii riguroase din acuarelă. Cu organizatorii RES am avut un proiect separat, lansarea primului program internațional de anduranță al unei echipe românești, în urmă cu trei ani. Și iată cât de departe s-a ajuns!”Adrian Mitu, pictor – Café Le Mans Project.


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul ,,Memorial Giurgiu 1904″ ediţia a XXII – a

"RALIUL “Memorial Giurgiu 1904” ediţia XXII" este un eveniment de regularitate organizat de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA, Autoritate Națională FIVA pentru...

Închide