Robert Visoiu, un podium si un abandon la Brno

| 6 octombrie 2013 | 0 Comments

Robert Visoiu a participat in acest week-end, in Cehia, la ultima etapa din sezonul 2013 al Seriei Mondiale AutoGP

Pilotul Ghinzani a inceput excelent runda de pe traseul Masaryk de la Brno.

Robert a fost al 4-lea in primul antrenament si a incheiat pe locul 8 cea de a doua secventa. In calificari, Visoiu a reusit un timp care l-a propulsat in linia a doua, pe locul 4.

Sambata, progresul romanului a fost evident. Robert Visoiu a incheiat pe locul al treilea prima cursa AutoGP. Pilotul Ghinzani a plecat de pe 4 pe grilei, insa a castigat la start doua locuri. Robert si-a conservat locul secund pana in momentul intrarii la boxe, cand a pierdut timp. Bucuresteanul de 17 ani a revenit pe circuit al treilea si acolo avea sa il prinda steagul in patratele. Pentru Visoiu a fost cea de a doua clasare pe podium din sezonul 2013, dupa cea de la Monza.

Duminica norocul s-a schimbat. Desi a plecat bine din grila, ghinionul a lovit pe neasteptate in turul cu numarul 7. Pe linia de start sosire, la schimbarea din treapta a cincea in cea de a sasea in cutia de viteze, computerul de bord s-a resetat. Robert a abandonat si se banuieste o problema cu loggerul principal.

„Cu un ochi rad si cu celalalt plang. Ma bucur ca mi-am atins obiectivul, adica o clasare pe podium. Imi pare rau pentru ca puteam livra un rezultat bun si in cursa a doua. Programul din AutoGP l-am gandit ca pe o completare a ceea ce am facut in seria GP3. A fost o experinta binevenita si am inteles cum se comporta un monopost cu motor de 550 de cai putere. In saptamanile urmatoare ma voi concentra exclusiv pe finala GP3 de la Abu Dhabi”, a declarat Robert Visoiu la finalul week-endului din Cehia, citat de Autostiri.ro.

Visoiu a incheiat sezonul in AutoGP pe locul 8 in clasamentul general, cu 67 de puncte, dar a fost al doilea in clasamentul pilotilor sub 21 de ani.

Sursa si imagine: comunicat remis publicatiei Autostiriro de PMRacing


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Super Sim Saturday: MOTUL BMW M8 GTE câştigă la Sebring

"Super Sim Saturday", care a inclus trei eveniment sim majore, a fost una de succes pentru piloţii oficiali BMW.

Închide