Rezultate senzationale in primul an de implementare a proiectului Junior Motorsport

| 6 octombrie 2021 | 0 Comments

Proiectul Junior Motorsport a fost o idee indrazneata, pusa la punct la inceputul anului 2021 de oameni pasionati pentru motorsport, cu obiectivul de a populariza motorsportul printre tinerii de 8-18 ani si de a crea o generatie de piloti capabili sa se remarce in competitii nationale si internationale, pastrand costuri rezonabile atat la instruire/antrenamente cat si la competitiile propriu-zise.

 Asadar, intr-un timp foarte scurt, din martie pana in mai copiii au fost instruiti intr-un program de antrenamente intens si,chiar de la prima participare la campionatele la care au luat parte, rezultatele au fost incurajatoare. Finalul celor doua campionate si anume, Campionatul National de Indemanare Auto(CNIA) (8-14 ani) si Campionatului National de Super Slalom(CNSS) (14-18 ani), ambele sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a gasit nu mai putin de cinci piloti ai echipei Junior Motorsport pe podiumurile categoriilor la care au participat.

 ,,Ma simt implinit dar si norocos ca prima promotie a echipei Junior Motorsport, pornind de la zero, a reusit sa depaseasca previziunile noastre in timp record, copiii ocupand pozitii fruntase in clasamentul campionatelor nationale. Sunt talentati, au lucrat din greu, au fost ca un burete absorbind toate informatiile si au avut dorinta de afirmare. Au participat cu masini de serie, echipate cu cauciucuri de strada aratand un mare potential si crescand de la etapa la etapa. Cred ca asta este singura cale prin care tinerii pot invata sa piloteze corect, masinile puternice si modificate neputand scoate in evidenta talentele adevarate. As vrea sa multumesc parintilor care au avut incredere in proiectul nostru si au creat o mare familie in cadrul echipei, organizatorilor celor doua campionate, Teo si Horia Gheorghe, care dau posibilitatea tinerilor sa intre in lumea motorsportului si nu in ultimul rand sponsorilor si partenerilor nostri MOTUL, Just Classics, Pop Rally Team si Libra Quality Consultant” a declarat initiatorul proiectului Junior Motorsport, Georgios Ladopoulos.

            Finalul anului competitional 2021 a gasit pilotii echipei Junior Motorsport pe urmatoarele pozitii:

CNIA categoria J1(8-12 ani)

            P2 Stefanos Ladopoulos

            P3 Stefan Niculae

            P5 Alex Rotaru

            P6 Patrick Dragusin

            P8 Alex Panait

CNSS categoria J1(14-16 ani)

            P2 Andrei Rotaru

            P3 Dani Cretu

CNSS categoria J2 (16-18 ani)

            P1 Radu Tamas

            In  clasamentul echipelor, atat la CNIA cat si la CNSS, Junior Motorsport a ocupat locul 2, fiind altfel si singurele echipe alcatuite exclusiv din copii.

Junior Motorsport este un proiect dedicat copiilor care-si doresc sa faca un prim pas spre motorsport, pastrand totodata bugete rezonabile, fara a cere investitii in material sportiv sau consumabile din partea parintilor. Pilotii tineri au la dispozitie masinile clubului, atat la antrenamente cat si la competitie, toate avand aceleasi performante. Sistemul de instruire, conceput si dezvoltat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, este unul care aduce un echilibru intre joaca si performanta, copiii fiind foarte repede prinsi de placerea pilotajului sportiv. In cadrul programului de pregatire, interactiunea atat cu instructorul cat si intre ei este constructiva si le permite pilotilor tineri sa ajunga la performante deosebite intr-un timp foarte scurt. 

Sursa: comunicat remis autostiri.ro


Tags: ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide