spot_img

Rămâi în siguranță la volan!

O poziție corectă a șoferului pe scaun este esențială din mai multe motive. Pe primul loc trebuie să se afle siguranța. Orice instructor de siguranță de la o academie de condus defensiv vă va spune că unghiul corect al picioarelor față de pedale sau poziția corectă a corpului și a volanului este un aspect care nu trebuie subestimat. Dar ce să faci dacă instructorul de conducere nu este prin preajmă atunci când te așezi pentru prima dată în noua ta mașină?

Mazda a venit cu un răspuns la această întrebare, sub numele de sistem unic de personalizare Mazda1. Nobuaki Tabata, managerul de program al diviziei de dezvoltare a sistemelor integrate și echipa sa au dorit să abordeze faptul că, într-adevăr, cei mai mulți șoferi nu știu cum să obțină cea mai bună poziție de condus pentru ei înșiși. Folosind recunoașterea facială și o tehnologie de ultimă generație, procesul oferă recomandări personalizate pentru a maximiza atât confortul, cât și siguranța.

Poziționarea optimă a șoferului a fost întotdeauna o componentă cheie în dezvoltarea oricărui automobil Mazda. Cu toate acestea, cercetătorii Mazda au descoperit recent că mai puțin de 50% dintre șoferi se poziționează corect pentru confort, siguranță și control al vehiculelor. Soluția este sistemul de personalizare pentru șofer.

Sistemul utilizează o cameră video orientată spre șofer pentru a activa tehnologia de estimare a fizionomiei. După ce șoferul și-a introdus manual înălțimea cu ajutorul dispozitivului de comandă (acest lucru trebuie făcut doar la prima configurare), sistemul calculează și oferă cea mai bună poziționare pentru persoana respectivă pe baza poziției ochilor. Desigur, șoferul poate anula și modifica poziția dacă dorește.

Atunci când șoferul oprește motorul și decuplează centura de siguranță, scaunul și volanul se resetează și se activează automat pentru a-i permite șoferului să iasă mai ușor din mașină.
„Am dezvoltat această funcție folosind o cantitate mare de date”, explică Tabata, citat de autostiri.ro. „Odată ce recunoașterea facială a identificat șoferul, sistemul, pe baza estimării fizionomiei noastre, poate sugera modul în care ar trebui ajustată poziția scaunului. Este ca și cum l-ar antrena pe șofer pe baza experienței producătorului.”

Iar stabilirea unei poziții de conducere perfecte este doar începutul. „În linii mari, există peste 100 de elemente de personalizare pregătite pentru această mașină cu ajutorul sistemului de recunoaștere facială”, continuă Tabata. „Alte exemple includ reglajele individuale ale sunetului muzicii, volumul alertelor de siguranță și iluminarea ambientală, care pot fi reglate și ajustate pentru diferiți șoferi.”

Cu această tehnologie ingenioasă de recunoaștere facială, Mazda caută să reducă stresul șoferului chiar înainte de a începe călătoria. Astfel, conducerea unei Mazda echipate cu sistemul de personalizare pentru șofer nu este doar mai sigură, ci și mai relaxantă și mai distractivă pentru toată lumea, atât șoferul, cât și pasagerii bucurându-se de o liniște sporită.

Disponibil doar pe Mazda CX-60

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri