spot_img

Rally Raid: Matei Negulescu, debut cu dreptul în noul sezon

Weekendul 12-14 mai a venit cu o mulțime de etape în motorsportul românesc, printre acestea numărându-se și startul în Campionatul National de Rally Raid.

Prima etapă din acest sezon, desfășurată la Bazna în județul Sibiu, a adus la start un număr de 22 de echipaje înscrise în concurs, printre care și echipajul Matei Negulescu-Orlando Barboi.

În materialul de astăzi vom povesti alături de Matei despre această primă experiență din sezonul 2023, despre debutul său in lumea rally raid-ului, dar si planurile sale pentru întreg sezonul.

ANA: A fost prima etapă din acest sezon de Rally Raid. Care a fost targetul vostru?

MATEI: Targetul nostru a fost în primul rând acomodarea cu mașina, fiind unul dintre primele concursuri cu mașina în setarea actuală și bineînțeles un loc cât mai sus in Clasament.

ANA: Consideri că pentru această etapă targetul a fost atins, ești mulțumit de rezultatele obținute?

MATEI: Da, considerăm targetul atins pentru această etapă. Am reușit împreuna cu copilotul Orlando Barboi, sa înțelegem mașina, să o învățam și să ne dăm seama ce trebuie îmbunătățit pentru următoarele etape.

Rezultatul a venit ca un bonus pentru această etapăâ și ne bucurăm de un loc 2 in prima etapa din campionatul național de rally raid.

ANA: Ce detalii tehnice ne poți da despre masina de concurs?

MATEI: Mașina este un Nissan Patrol Y61 cu un motor de BMW, pe care încercăm să-l optimizat cât mai bine pentru etapele de Rally Raid. Pe lângă elementele de siguranță (rollcage, scaune, centuri, etc.), am îmbunătățit suspensia și câteva mici modificări la motor.

ANA: De ce Rally Raid?

MATEI: Visam la rally raid de când tatăl meu participa in campionatul național de Off Road. Prin 2011-2012 am aflat ce înseamnă o etapă de rally raid și tot atunci am început sa urmăresc raliul Dakar (un vis pentru toți).

Ulterior, sfătuit de doi prieteni, Costin Fântână și Andrei Mușețeanu, am fost in 2021 la o etapa de rally raid, la Constanta. Practic de acolo a început pasiunea mea pentru această ramură a motorsportului.

ANA: Plănuiești un sezon complet în campionat?

MATEI: Da, anul acesta vom avea un sezon full în camionatul național, vrem câteva participări la cupele din campionat și o participare in Bulgaria.

ANA: Cine sunt partenerii tăi din acest sezon?

MATEI: Orian Team Serv este principalul sponsor și partener al nostru, care ne ajută să ducem acest drum frumos până la finalul campionatului. Le mulțumim pe aceasta cale pentru implicare, sfaturi și idei partenerilor noștri ORIAN Team Serv și www.standuri-metalice.ro.

ANA: Prima etapa a trecut. Ai vreun gând sau vreun plan pentru următoarele?

MATEI: Prima etapă a fost foarte interesantă, traseul frumos și tehnic. Totul la superlativ. In ceea ce privește restul campionatului, suntem nerăbdători să luăm startul si să vedem surprizele pregătite de organizatori. Planul este sa pregătim masina cât mai bine si sa avem un parcurs favorabil in restul etapelor.

Dacă prima etapă din acest sezon s-a desfășurat in județul Sibiu, pentru cea de-a doua etapă a campionatului pilotii vor merge in Carei, aceasta fiind programată pentru weekendul 9-11 iunie.

Foto: arhiva sportivului Matei Negulescu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri