Raliul Moldovei: succes pentru toate cele 6 echipaje Suzuki

| 27 iunie 2019 | 0 Comments

După etapele din județul Argeș, cu probe speciale de asfalt pe Transfăgărășan, și apoi din Arad, unde s-a ”alergat” pe macadam în condiții dificile, a venit rândul Raliului Moldovei să fie gazda luptei din Cupa Suzuki. Cu șase echipaje la start, care au arătat din nou viteză, perseverență și care au obținut rezultate excelente, cupa monomarcă în care Swift-ul Sport este actorul principal a fost un plus în raliul desfășurat în județul Bacău.

Toate cele șase echipaje au ajuns la finalul cursei din Moldova, demonstrând fiabilitatea și viteza modelului Suzuki Swift Sport, care a obținut, din nou, podiumuri excelente în categoriile unde concurenții punctează. Cu 13 probe speciale incluse în program, Raliul Moldovei a fost o cursă dificilă și dură atât pentru mașinile de concurs, cât și pentru echipaje, cu un traseu de concurs variat și cu multe provocări.

După un start în forță, cu două victorii de probă, Dănuț și Lucian Budai s-au instalat la conducerea Cupei Suzuki la mijlocul zilei de vineri, ca mai apoi Bogdan Vrabie și Levente Csegzy să preia fotoliul de lider, profitând de unele probleme tehnice ale echipajului Budai.

Cu un amortizor spart și cu sistemul de frânare afectat, Dănuț și Lucian pierd locul secund la finalul primei zile de concurs, Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă, cu un ritm rapid pe cele patru speciale, profitând și urcând pe locul al doilea, după Vrabie și Csegzy. În a doua jumătate a clasamentului, lupta era strânsă între echipajele Alex Ardelean & Horațiu Baltador, Andrei Georgescu & Mihaela Balint și David Tarța & Georgiana Gologan, cu timpi buni pentru fiecare dintre cei trei concurenți.

A doua zi de concurs a Raliului Moldovei s-a desfășurat în zona orașului Bacău pe o serie de probe speciale dificile, rapide, unde încrederea și curajul erau primordiale. Pornit cu un dezavantaj de aproape 30 de secunde, echipajul Budai – Budai se luptă de la egal la egal cu Vrabie – Csegzy, viteza celor patru participanți fiind foarte apropiată, cu victorii de probă pentru ambele echipaje și cu diferențe infime de timp, fiind o dovadă clară a luptei strânse și a ritmului similar pe care îl au concurenții din Cupa Suzuki.

Deoarece n-au reușit să reducă din diferența față de primul clasat, echipajul tată-fiu Budai a redus ritmul și a decis să conseve locul secund, un rezultat excelent, în timp ce Bogdan Vrabie și Levente Csegzy s-au distanțat la peste un minut la conducerea cursei, pe care au câștigat-o.

Cu un ritm foarte constant și cu o strategie excelentă, Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă au stat departe de probleme pe probele speciale și au reușit un nou loc trei în cupa monomarcă, fiind urmați pe locul al patrulea de Andrei Georgescu și Mihaela Balint, echipaj care a demonstrat că este rapid, reușind victoria în clasamentul dedicat debutanților.

Pe poziția cu numărul cinci la finalul cursei, David Tarța și Georgiana Gologan au avut un ritm excelent, progresând foarte mult față de primele două curse ale sezonului, dovedind că acomodarea cu modelul Swift Sport s-a încheiat și că echipajul se poate lupta pentru locurile fruntașe.

În final, Alex Ardelean și Horațiu Baltador au ajuns la finalul Raliului Moldovei pe locul șase în Cupa Suzuki, având parte de o cursă în care au încercat să treacă peste ieșirea în decor de la Arad, să acumuleze experiență și să își recapete încrederea.

Clasament Cupa Suzuki la Raliul Moldovei:

  1. Bogdan Vrabie & Levente Csegzy
  2. Dănuț Budai & Lucian Budai  +1:28,3
  3. Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă +3:38,9
  4. Andrei Georgescu & Mihaela Balint +4:53,1
  5. David Tarța & Georgiana Gologan +7:14,2
  6. Alex Ardelean & Horațiu Baltador +9:05,7

Învingători în Cupa Suzuki, Bogdan Vrabie și Levente Csegzy au reușit un excelent loc secund în cadrul clasei RC5, acolo unde au fost urmați pe podium de Dănuț Budai și Lucian Budai, echipaj care a ocupat locul al treilea și în clasamentul juniorilor. Categoria debutanților a fost dominată de modelul Swift Sport, Andrei Georgescu și Mihaela Balint fiind învingători la finalul Raliului Moldovei, în timp ce David Tarța și Georgiana Gologan au ocupat locul secund, cele două echipaje fiind cele mai rapide în acest clasament la toate etapele din acest sezon.

Levente Csegzy, copilotul echipajului învingător, a spus la finalul Raliului Moldovei: ”Suntem foarte mulțumiți de rezultatul obținut la Raliul Moldovei-Bacău 2019. Ne-am dorit locul 1 și am muncit să-l obținem. Am avut doar 2 situații puțin peste limită, am reușit un parcurs fără probleme, am reușit să setăm mașina corespunzător și am fost feriți de probleme tehnice. Așteptăm cu nerăbdare următoarea etapa, Raliul Harghitei!”

Cu un loc secund muncit, obținut în ciuda problemelor tehnice din prima zi, Lucian Budai, copilotul lui Dănuț, citat de autostiri.ro, a declarat la finish: ”Raliul Moldovei este, așa cum ne-a obișnuit, un raliu foarte dur, atât pentru echipaje, cât și pentru mașini. În ciuda defecțiunilor tehnice din prima zi, am reușit să rămânem concentrați și să avem un ritm bun și în a doua zi.”

Ocupant al locului trei în Cupa Suzuki, pilotul Bogdan Talașman își dorește să fie mai rapid la următoarele curse din 2019: ”Am avut un început mulțumitor al raliului, urmat însă de o zi secundă nu tocmai pe placul nostru. Apoi câteva incursiuni în afara traseului ne-au tras mult în jos și ne-au tăiat “elanul”. Rezultatul este mulțumitor, dar felul în care am mers nu. Trebuie mărit ritmul pe probe pentru a conta cu adevărat în economia Cupei Suzuki”.

Locul patru în cupa monomarcă și câștigător în clasamentul debutanților, Andrei Georgescu a spus: ”Raliul Moldovei a fost un raliu nou, atât pentru mine, cât și pentru Mihaela, fiind amândoi pentru prima oară pe aceste probe de macadam. Mi-am îndeplinit obiectivul și suntem foarte mulțumiți de rezultatul obținut. Ne vedem la Raliul Harghitei cu forțe proaspete.”

Cu un ritm mult mai bun decât la primele două curse, David Tarța a reușit timpi excelenți la Raliul Moldovei: ”Mă bucur foarte tare că am terminat cursa cu bine și fără incidente. Am acumulat  multă experiență, ne-am mai acomodat cu mașina și am început sa am mai multă încredere în ea pe macadam. Încă mai avem mult de învățat și suntem conștienți de asta, dar ne simțim din ce în ce mai bine cu Suzuki-ul și asta sigur o sa aducă experiențe plăcute la următoarele etape.”

Concurând alături de Alex Ardelean, copilotul Horațiu Baltador, citat de autostiri.ro, a declarat la finalul cursei: “Un raliu la care am plecat cu gândul să trecem peste evenimentul neplăcut de la Arad, plan care nu ne-a prea ieșit. În prima zi am mers mult prea precaut, iar acest lucru ne-a tras în jos și pentru ziua a doua.

Din dorința de a termina raliul și a face câți mai mulți kilometri, nu am reușit să ne concentrăm pe ceea ce era mai important și au urmat și greșelile. Ne dorim ca la Harghita să ne prezentăm mult mai încrezători în noi, în dictare și să reușim să ne ridicăm la nivelul pe care l-am avut în anii precedenți.”

In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide