spot_img

Raliul Letoniei: Simone Tempestini și Norbert Maior reprezintă România

Echipajele Napoca Rally Academy formate din Simone Tempestini – Sergiu Itu și Norbert Maior – Francesca Maior reprezintă România la a doua etapă din Campionatul European de Raliuri care are loc în Letonia, în perioada 1- 3 iulie.

Echipajele NRA fac parte din Lotul Național de Juniori și vor lua startul în Letonia pe data de 1 iulie la Liepāja

Raliul Liepāja a fost inițial un eveniment de iarnă, dar a trecut la toamnă în 2016. Deși perioada anului s-a schimbat, etapele de mare viteză din vestul Letoniei au continuat să încânte piloții și spectatorii deopotrivă. Având loc în iulie pentru prima dată, Raliul Liepāja intră pe un teritoriu neexplorat deoarece în afară de SS7 / SS10, Neste toate etapele au fost modificate din 2020, când evenimentul a avut loc la jumătatea lunii august. SS3 / SS4 Talsi este o probă nouă pentru 2021. Raliul are 12 probe cu 181,74 de kilometri și se desfășoară pe macadam.

Simone Tempestini: “Raliul Letoniei reprezintă pentru mine o schimbare de plan din cauza abandonului din Polonia. Este un raliu care, personal, nu pot spune că îmi place foarte mult, nu am multă experiență pe aceste probe. Traseele sunt  foarte rapide, vom avea nevoie de timp să ne obișnuim cu aceste probe foarte late, cu șicane și devieri. Dar, mă bucur să mai particp la o etapă din Campionatul European și să reprezint România alături de Norbert Maior, colegul meu de echipă. ”

Norbert Maior: „Avem șansa mulțumită oamenilor de lângă noi să participăm și la a doua etapă din ERC. Suntem extrem de bucuroși și recunoscători că putem fi acolo. Suntem pregătiți de încă o cursă lungă și dificilă, unde sperăm să creștem din toate punctele de vedere. O vom lua pas cu pas, ne ajută faptul că nu a trecut prea mult timp de la ultima cursă din Polonia, astfel încât începem de la acel nivel de ritm si vom încerca să imbunătățim pe parcurs. Vom fi concentrați la maxim și sperăm la un rezultat bun în Letonia, chiar dacă nivelul competiției este extrem de ridicat.”

Victor Supuran și Ciprian Lupu vor merge la Raliul Moldovei, desfășurat în aceiași perioadă

Victor Supuran cu Vlad Cosma și Ciprian Lupu cu Andrei Pintilii vor concura la Raliul Moldovei, care are loc în perioada 3-4 iulie, la Bacău.

Marco Tempestini: “Lepaja nu era in planurile noastre, fiind din păcate, concomitent cu raliul de la Bacău.  Cu regulamentul “ciudat” de anul acesta, raliurile de macadam contează toate pentru clasamentul final, dar așa se întâmplă când federația nu are puterea de a proteja echipajele care reprezintă România în cele mai importante competiții internaționale.  Abandonul prematur a lui Simone în Polonia și rezultatul neașteptat de bun lui Norbert, au dus la decizia da a “sări” peste Bacău, o decizie care ne doare atât pentru că ne doream să ne întâlnim cu fanii din Moldova, dar și pentru că ne dezavantajează în luptele din campionatul intern. Dar așa ni s-a părut cel mai bine pentru pilotii noștri și motorsportul din România. Așteptările sunt la fel ca in Polonia, adică ca Norbert sa facă tot raliul pentru a câștiga experiență și să meargă la un ritm safe.  Simone vrea să arate pe parcursul acestui raliu viteza și ritmul din Polonia, unde a fost doar pe putine probe.  La sfârșit vom vedea ce va veni ca rezultat. Vreau să mulțumesc încă o dată partenerilor care susțin încercarea noastră de aduce steagul României cât mai sus în competițiile internaționale și tuturor fanilor care ne susțin și ne încurajează încontinuu pentru acest demers.”

Campionatul European de Raliuri va continua cu Rally Roma di Capitale (Italia), Barum Rally Zlin (Cehia), Azores Rallye (Portugalia), Rally Serras de Fafe (Portugalia), Rally Hungary și Raliul Insulelor Canare (Spania).

Partenerii lui Simone Tempestini în ERC 2021 sunt  OMV, Betano, Rombat, Westaco, Castrol România, FRAS și MTS.

Partenerii lui Norbert Maior în ERC 2021 sunt Peugeot, Topp Cars Rally Team, Veteco, FRAS si MTS.

Credit foto Attila Szabo

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri