spot_img

Raliul Fafe din Portugalia i-a adus lui Simone Tempestini primele puncte din acest an în Campionatul European de Raliuri

Prima etapă din Campionatul European de Raliuri din Portugalia s-a desfășurat în acest weekend la Fafe. Speranțele erau mai sus decât locul 11 și 5 puncte în campionat pentru Simone Tempestini și Sergiu Itu. 

Dacă vrem să fim optimiști, în comparație cu anul trecut, când un abandon dat de o ieșire în decor violentă, le-a adus celor doi 0 puncte în clasament, în acest an întoarcerea acasă este puțin mai bună.

Marco Tempestini: „O serie de mici probleme pe care nu le-am gestionat optim, au făcut să nu performăm la nivelul nostru în proba de calificare de vineri. Dată fiind regula din ERC în care ordinea de start este aleasă după rezultatul de la calificări, ne-am îngreunat misiunea cu o plecare ca masina numărul 23  în prima zi. Asta ne-a compromis din start posibilitatea de a performa după așteptările noastre. Oricum, băieții nu au renunțat, condițiile meteo prohibitive de sâmbătă și tenacitatea lor ne-au adus pe locul 14 la general, ceea ce a însemnat o poziție mai bună la start pentru ziua de Duminică. Am reușit să ajungem până pe locul 8 și am fost angrenați într-o bătălie la secunde cu 4-5 echipaje, dar din păcate, o piatră pe trasă, scoasă de mașinile dinainte a cauzat o pană pe ultima probă, care a dus la acest loc 11 la finalul raliului.”

Simone Tempestini: „Cum am prevăzut, raliul din Portugalia a fost unul foarte dificil și lista de start, cu 14 campioni naționali și internaționali 2022 și cu 2 piloți de uzină de Campionat Mondial, împreună cu o vreme capricioasă în zilele de vineri și  sâmbătă, l-a făcut și mai dificil. Am avut unele probe unde am fost mulțumit de ritmul meu, altele în care nu am fost. Sigur a fost o experientă pe care o iau ca atare, dar nu pot sa fiu mulțumit cu rezultatul final. Am arătat că putem să ne batem cu cei mai buni. Dar, pauza competițională mai lungă s-a văzut la începutul raliului chiar dacă m-am simțit foarte bine în mașină. Ne vom pregăti mult mai bine pentru etapa următoare, din Polonia și vom continua să facem tot ce putem să reușim să fim la start la cât mai multe etape în Campionatul European.”

Campionatul European va continua cu etapa din insulele Canare în prima săptămână din mai, când Simone va concura în România, la prima etapă din Campionatul Național. Etapa a treia, în Polonia va a fi următoare provocare pentru Simone și Sergiu în perioada 19-21 Mai.

Programul European a lui Simone Tempestini este posibil datorită implicării partenerilor : OMV, Banca Transilvania, Rombat, Westaco, The Training Hub, Primăria Cluj Napoca și Visit Cluj.

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,334FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,500AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri