Raliul Dakar 2019: MINI păstrează trei echipaje în lupta pentru podium

| 14 ianuarie 2019 | 0 Comments

MINI păstrează trei echipaje în lupta pentru podium după o etapă dificilă care l-a îndepărtat pe Peterhansel de lupta pentru prima poziţie.

Etapa a şasea, de la Arequipa la San Juan de Marcona, s-a dovedit un adevărat test. După un tronson de legătură lung, sportivii s-au confruntat cu o probă specială scurtă, de 290 de kilometri, dar dură. Carlos Sainz şi Lucas Cruz (ambii Spania) au încheiat pe locul al treilea, urmaţi de echipajul francez format din Cyril Despres şi Jean-Paul Cottret.

Joan „Nani” Roma şi Alex Haro (ambii Spania) au terminat etapa pe poziţia a cincea cu MINI John Cooper Works Rally. Norocul nu a fost de partea lui Stéphane Peterhansel şi a lui Davide Castera (ambii Franţa), care au trebuit să se mulţumească cu locul al şaselea. Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au terminat pe locul al zecelea. Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită), ajutat de navigatorul Timo Gottschalk (Germania), a ajuns la San Juan de Marcona pe locul al 15-lea.

Peterhansel a fost ghinionist, pierzând mult timp când a rămas blocat în dune. „Am rămas blocat chiar înainte de finalul primei părţi a specialei”, a declarat francezul. „După aceea, am rulat la maximum. Cu toate acestea, am avut şi două pene de cauciuc. Nu a fost o zi bună. Acum va fi foarte greu să-l mai ajungem pe Nasser.” Francezul a coborât pe locul al treilea în clasamentul general după dificultăţile de luni.

Roma s-a confruntat cu câteva adversităţi în etapa aceasta, dar s-a descurcat bine pe traseu. „A fost o zi dificilă, care nu a trecut chiar atât de bine, dar sunt mulţumit de rezultat”, a declarat catalanul. „În prima parte am rămas blocat pentru o scurtă perioadă. Din fericire, m-a costat doar cinci minute. Ar fi putut fi o poveste foarte diferită în aceste dune. În a doua parte a etapei am petrecut mult timp în căutarea unui waypoint. Apoi am ajuns într-o vale şi am pierdut mult timp căutând o ieşire. Cred că toată lumea a avut probleme astăzi.”

Sainz a fost foarte rapid în etapa de luni, dar nu a putut obţine maximum din performanţa lui. „A trebuit să mă opresc pentru trei pneuri dezumflate”, a spus spaniolul. „Sistemul de presiune a roţilor nu a funcţionat corespunzător. Apoi a trebuit să pilotez cu o presiune mare, ceea ce a făcut ziua dificilă, pentru că a trebuit să găsim un traseu potrivit.”

Orlando Terranova şi Bernardo Graue au revenit în Raliul Dakar 2019 şi acum încep competiţia semimaraton. Această categorie este pentru toţi competitorii care profită de o a doua şansă şi revin în competiţie după ziua de pauză. Cu toate acestea, anumite reguli sunt impuse echipajelor: nu pot lua startul în Top 25. În ultima zi, ele trebuie să pornească de la coada plutonului. Mai mult, nu pot ajuta alţi sportivi, exceptând cazul în care siguranţa acestora este riscată.

Raliul Dakar la televizor şi on-line

Reportaje şi ştiri pot fi urmărite zilnic pe Eurosport 1 şi pe platforma Eurosport Player. De asemenea, reportaje şi diverse materiale pot fi urmărite pe aplicaţia Red Bull TV, Red Bull fiind susţinătorul mai multor echipaje MINI.

Raliul Dakar 2019: echipajele MINI după etapa 6

Loc Pilot Navigator # MINI Echipă Timp
3 Stéphane Peterhansel (Franţa) David Castera (Franţa) 304 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 21h42:45 +41:14
4 Joan Roma (Spania) Alex Haro (Spania) 307 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 21h46:55 +45:24
5 Cyril Despres (Franţa) Jean Paul Cottret (Franţa) 308 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 22h20:40 +1h19:09
6 Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) 303 MINI John Cooper Works Rally Orlen X-raid Team 23h04:41 +2h03:12
8 Yazeed Al-Rajhi (Arabia Saudită) Timo Gottschalk (Germania) 314 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 24h13:56 +3h12:25
11 Carlos Sainz (Spania) Lucas Cruz (Spania) 300 MINI John Cooper Works Buggy X-raid MINI JCW Team 26h19:32 +5h18:01
19 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) 321 MINI John Cooper Works Rally X-raid MINI JCW Rally Team 29h21:08 +8h19:37

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Adrian RĂSPOPA aproape de victorie în Raliul Moldovei Bacău

Cu un start excelent pentru Adrian RĂSPOPA, concretizat cu victorie pe prima probă specială a raliului, pilotul băcăuan anunța o...

Închide