spot_img

Raliul Campionilor la final!

  • David Botka s-a impus la grupa
  • Danny Ungur a castigat grupa A
  • Echipa Dementor KTM a facut spectacol

David Botka si Danny Ungur s-au impus in ultima zi a Dementor Rally Show la grupa N, respectiv la grupa A. David Botka a trecut in finala de la grupa N de Vali Porcisteanu, iar Danny Ungur l-a invins, la grupa A, pe Vlad Cosma.

20 piloti la grupa N si 7 la grupa A au luat startul in ziua a doua a Dementor Rally Show. In prima runda a competitiei au fost programate cate trei manse, la fiecare grupa, primii opt obtinand calificarea in faza urmatoare a competitiei. Claudiu David a fost cel mai rapid in primul tur, el fiind urmat de David Botka, Csaba Spitzmuller, Valentin Porcisteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marisca, Titi Aur si Tempesta.

Lupta in sferturile de finala a fost extrem de disputata. Valentin Porcisteanu a fost cel mai rapid, el fiind urmat de David Botka, Csaba Sptizmuller si Bogdan Marisca. Claudiu David, cel mai rapid in turul anterior, a terminat doar pe cinci si a ratat calificarea in semifinale. Gergo Szabo, castigatorul editiei din 2009, a avut cel mai slab timp in sferturile de finala si nu a avut nicio sansa sa-si apere trofeul. Nici Tempesta, castigatorul Cupei Europei de Est la Raliuri, si nici multiplul campion national Titi Aur, nu au reusit sa ajunga in semifinale.

In prima semifinala de la grupa N, Valentin Porcisteanu a castigat prima mansa in duelul cu Bogdan Marisca. Pilotul clujean a egalat scorul in mansa secunda, dar a fost invins in cursa decisiva. In duelul dintre cei doi piloti maghiari, David Botka si Csaba Spitzmuller, castig de cauza a avut David Botka, pilot aflat la prima sa participare intr-o competitie din Romania. Chiar daca a luat startul cu masina lui Gergo Szabo, masina pe care nu a mai pilotat-o pana atunci, Botka l-a invins cu scorul de 2 la 0 pe compatriotul sau si a ajuns in finala. In finala mica, Spitzmuller l-a invins, cu 2 la 0, pe Bogdan Marisca, pilotul Napoca Rally Academy avand si unele probleme la coloana de directie a masinii sale.

Valentin Porcisteanu a inceput finala mare in forta si l-a invins pe David Botka cu peste o secunda in prima mansa. Vicecampionul national de raliuri din 2010 a facut insa o greseala in mansa a doua, s-a rasturnat, si nu a reusit sa treaca linia de sosire. Solutia salvatoare a venit de la Bogdan Marisca, recompensat si cu un premiu pentru fair-play, care i-a cedat masina pentru ultima mansa lui Valentin Porcisteanu. David Botka a mers insa excelent in ultima mansa si a reusit sa castige Dementor Rally Show la prima sa participare.

La grupa A, in prima faza a competitiei, Vlad Cosma si-a asigurat un loc in semifinale cu cel mai bun timp. Celelalte trei locuri au fost ocupate, in ordine, de Danny Ungur, Alex Filip si Sebastian Barbu, toti concurand pe Citroen C2 R2 Max. In prima semifinala de la grupa A, Vlad Cosma l-a invins, cu scorul de 2 la 1, pe Sebastian Barbu, iar Danny Ungur a trecut de Alex Filip dupa primele doua manse. Alex Filip a pierdut, cu acelasi scor, si lupta din finala mica in fata lui Sebastian Barbu, aflat la prima sa cursa cu un Citroen C2 R2 Max.

In finala mare de la grupa A s-au intalnit Vlad Cosma si Danny Ungur. Cel mai bun pilot din Citroen Racing Trophy Romania a castigat prima mansa, dar Danny Ungur a revenit in forta si si-a aparat titlul cucerit in 2009. „Sunt extrem de fericit ca am reusit sa ma impun din nou la grupa A, mai ales ca aici am obtinut prima mea victorie cu modelul Citroen C2 R2 Max in 2009. Este un final excelent de sezon pentru mine”, a spus Danny Ungur.

Spectacolul de pe circuit a fost completat si de demonstratiile echipei Dementor KTM si ale lui Gergo Szabo, care a participat, cu o motocicleta KTM, la o cursa demonstrativa. Dan Tatoiu (KTM 250 SX-S), Adrian Raduța (KTM 350 SX-F), Julian Raduta (KTM 250 SX-S), Ciprian Popescu (KTM 250 EXC Six Days) si Sidonia Tatoiu (KTM 525 XC) au transformat Dementor Rally Show intr-un spectacol total pe doua si patru roti.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri