spot_img

Raliul Australiei, debut promitator pentru Hyundai Motorsport

  • Hyundai Motorsport a avut un inceput bun in etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu toate cele trei modele Hyundai i20 WRC
  • Dani Sordo a castigat primele trei speciale si a fost lider in prima parte a zilei. In final, spaniolul a incheiat pe cinci la general
  • Hayden Paddon s-a clasat pe locul al saselea, iar Thierry Neuville, colegul din echipa Hyundai Shell World Rally, pe pozitia a saptea.
2015 World Rally Championship / Round 10 / Rally Australia // 10th - 13th September, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport
2015 World Rally Championship / Round 10 / Rally Australia // 10th – 13th September, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport a debutat in Raliul Astraliei, etapa a zecea din calendarul Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu trei victorii de proba speciala.

Dani Sordo (#20 Hyundai i20 WRC) a plecat in forta si a castigat primele trei probe complet noi incluse in acest raliu – Utungen 1 (7,88km), Bakers Creek (16,75km) si Northbank (8,42km). Hayden Paddon si Thierry Neuville au inceput si ei ziua cu timpi de top trei, confirmand forma buna a echipei la Antipozi.

Dupa specialele de dupa amiaza, toate cele trei echipaje au incheiat ziua confortabil in top sapte, cu Sordo pe locul al cincilea, Paddon pe al saselea si Neuville pe al saptelea.

Dani Sordo, aflat in premiera la aceasta etapa, s-a acomodat repede cu noile probe, iar in prima zi a fost cel mai rapid pilot al echipei.

“Sunt foarte multumit de modul in care a decurs ziua de vineri. Sunt pentru prima oara aici, dar multe dintre probele de azi au fost noi pentru toata lumea. Masina a mers perfect, insa dupa amiaza a fost mai mult praf pe probe si nu am vrut sa ne asumam niciun risc. Sunt insa foarte multumit de evolutia noastra”, a declarat Dani Sordo, citat de Autostiri.ro.

Hayden Paddon (#8 Hyundai i20 WRC) a fost nominalizat sa puncteze in clasamentul constructorilor si a incheiat prima bucla a zilei in top trei.

2015 World Rally Championship / Round 10 / Rally Australia // 10th - 13th September, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport
2015 World Rally Championship / Round 10 / Rally Australia // 10th – 13th September, 2015 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

“Dimineata am mers bine si am avut un usor avantaj pentru ca drumul a fost curatat de cei din fata. Totusi, din aceasta cauza pneurile noastre s-au uzat mai repede. Probele au fost noi, asa ca am avut o perioada de acomodare, dar sambata sunt probe cunoscute, asa ca vom incerca sa crestem ritmul”, a mentionat Paddon, citat de Autostiri.ro.

Thierry Neuville (#7 Hyundai i20 WRC) a avut o zi fara probleme cu o evolutie constanta, care i-a asigurat prezenta in top sapte.

“Am avut un inceput bun. Ulterior, pe ultima proba a fost mult praf, iar vizibilitatea a scazut la doar cativa metri. Am ajuns insa cu bine la sosire si acum ne concentram pe ziua de maine. Nu a fost o zi rea”, a adaugat Neuville, citat de Autostiri.ro.

A doua participare pentru Hyundai Motorsport in Raliul Australiei se desfasoara conform planului, toate cele trei modele Hyundai i20 WRC fiind in puncte. Dani Sordo a castigat chiar trei probe speciale si a fost lider in prima parte a zilei, etapa din Australia fiind a cincea din acest sezon, in care un echipaj Hyundai Motorsport s-a aflat la conducerea cursei.

“Sunt multe lucruri pozitive dupa prima zi in Australia. Majoritatea probelor au fost noi si asta a facut ca situatia sa devina foarte interesanta. Sunt foarte incantat ca Dani a reusit sa castige trei probe dimineata. Am inceput ziua in forta si chiar daca am profitat de pozitia la start, modelele Hyundai i20 WRC au avut o evolutie buna. Ne-am demonstrat potentialul, iar acum vom analiza ce putem imbunatatii pentru ziua a doua”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei, citat de Autostiri.ro.

Rezultate dupa prima zi din Raliul Australiei:

J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 1:15:29.1

  1. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +2.0
  2. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +4.6
  3. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +12.9
  4. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +15.9
  5. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +25.5
  6. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +37.2
  7. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +40.2
  8. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +2:21.8
  9. Bertelli / L. Granai (Ford Fiesta RS WRC) +3:37.9

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

 

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri