Q&A: Trofeul Sinaia, Lucian Radut locul 3 in clasamentul general

| 24 iulie 2013 | 0 Comments

La Trofeul Sinaia 2013 din CNVC Dunlop, Lucian Radut a castigat locul 3 la general si 2 la grupa H. Pe locul intai s-a pozitionat Ovidiu Zaberca iar pe locul 2, Edu Stan.  Daca in prima mansa, Radut a inregistrat cel mai bun timp al etapei, in a doua mansa o planetara a cedat. In aceste conditii, Lucian a reusit sa urce pana la final pentru a evita un abandon, in ciuda pierderii a aproape 8 secunde.

Cum a fost la Sinaia, Lucian?

A fost o etapa frumoasa, ca intotdeauna la Sinaia. Multumesc  colegului meu de echipa Ciprian Ciobotaru care mi-a imprumutat cele mai bune roti ale sale, contribuind astfel la performanta din acest weekend.  Rally Dream Team a castigat din nou prima pozitie in clasamentul  pe echipe. Le multumesc si  fanaticilor de pe traseu. Ne-au incurajat si sustinut pe durata celor doua zile. M-am simtit fantastic!

Organizarea a fost foarte buna si s-a vazut implicarea totala a municipalitatii si a publicului pentru a ne sustine si a participa la spectacol. Vremea a fost cea care a tinut de asta data cu turismele, ploaia facandu-si prezenta in mansele de concurs. Acest lucru a dat un avantaj major masinilor cu tractiune integrala. Cel mai mult imi place competitia cu Ovidiu Zaberca. Avem masini asemanatoare si putem spune ca ne intrecem de la egal la egal. De data asta a castigat el dar vreau sa-mi iau revansa. Este un pilot bun asa ca e o adevarata placere sa fim rivali pe traseul de coasta.

Ai urcat din nou pe primul loc in clasamentul general al CNVC Dunlop. Cum te simti si cum iti propui sa ramai acolo?

Cand am terminat cursa am fost foarte suparat ca am ratat locul 1. Apoi, mi-am dat seama ca am urcat  iar pe primul loc in clasamentul general cu punctele acumulate. Intentionez sa raman acolo pana la sfarsitul campionatului desi, cu adversari ca monoposturile si ca Zaberca este greu de previzionat ceva. Acesta este aspectul cel mai interesant din campionatul actual – suntem aproximativ 6 pretendenti la titlul de campion si cam toti avem sanse matematic sa-l castigam.

Cum ti-ai dori sa se desfasoare etapele urmatoare de la Campulung, Rasnov si Alba Iulia?

Ar fi frumos ca sambata sa fie soare ca toti concurentii si spectatorii sa se bucure de traseu  iar duminica, ploaia sa dea sanse egale tuturor celor care isi doresc victoria.

Sursa: comunicat remis publicatiei Autostiri.ro de Radut Motorsport

Credit foto: RallyZoom.ro

 


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide