ProRally Team Brașov rămâne lider la general după un loc 2 la Raliul Aradului KIA

| 6 iunie 2017 | 0 Comments

Echipa de raliuri ProRally Team Brașov a reușit un nou rezultat foarte bun în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2017. Fără aportul lui Manu Mihalache (absent motivat), dar cu evoluții consistente din partea lui Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), Jean Tatu și Eugen Rotaru (Subaru Impreza), Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Suzuki Swift Sport) și Cristiana Oprea și Ioana Stan (Dacia Sandero), gruparea de la poalele Tâmpei a încheiat pe locul 2 Raliul Aradului KIA, cu un total de 61 de puncte, după Napoca Rally Academy. Rezultat ce o păstrează în fotoliul de lider al clasamentului general la echipe în 2017.

„Vreau să felicit echipa pentru rezultatele obținute, care ne-au permis să ocupăm locul 2 la final. Toți componenții au avut evoluții frumoase și bune pe prima rundă de macadam din 2017.

Jean a reușit un rezultat foarte bun, avându-l în dreapta pe brașoveanul Eugen Rotaru, în vreme ce Andrei s-a descurcat foarte bine pe primul său macadam cu noua mașină. Îndrumat excelent de Doru Vraja, Andrei a mers constant și a crescut de la probă la probă, în ciuda faptului că se află într-o perioadă de examene în sesiunea de vară.

Și fetele, Cristiana și Ioana, au avut o comportare bună la prima lor cursă de macadam și au arătat că sunt în creștere de la raliu la raliu. Ne bucurăm foarte mult că am reușit să adunăm puncte care ne mențin în continuare lideri la general și sperăm ca și în cursele următoare să o ținem tot așa”, a spus liderul echipei, Dan Gîrtofan, citat de autostiri.ro.

Aflat la primul test pe macadam cu noua mașină, Suzuki Swift Sport, Andrei Gîrtofan, ajutat de Doru Vraja, a încheiat pe locul 4 la Cupa Suzuki.

„Îmi place foarte mult cum se prezintă Suzuki-ul pe macadam. Este prima oară când merg cu o mașină cu blocant pe o astfel de suprafață și pot să spun că este o diferență mare de feeling și performanțe față de Logan. Este mai rapidă, mai agresivă, mai jucăușă și poți face mult mai multe lucruri. Mi-a luat un pic de timp până am reușit să mă obișnuiesc cu ea.

De altfel, principalul obiectiv al meu și al lui Doru pentru Raliul Aradului a fost să ne acomodăm cu mașina pe macadam și să învățăm să scoatem maximum din ce poate oferi. Și, de la probă la probă, am crescut constant, iar asta nu poate decât să ne dea încredere în perspectiva curselor următoare. Ne bucurăm enorm pentru că am reușit să ne aducem contribuția la rezultatul pe echipe și sperăm să fim și mai buni pe viitor”, a declarat Andrei, citat de autostiri.ro.

Cu un feeling bun după primele două curse, dar și cu un nou copilot, în persoana lui Eugen Rotaru, Jean Tatu a reușit să câștige clasa 11 de la Raliul Aradului, consolidându-și poziția de lider și în clasamentul general. „A fost un raliu frumos pentru noi. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns cu bine la final și că am adus puncte importante pentru echipă. Am avut unele probleme cu turbina, dar am reușit să terminăm cu bine cursa arădeană și cu un rezultat foarte bun. Sperăm să reușim să remediem toate defecțiunile de la mașină până la Raliul Moldovei și să avem și acolo o evoluție solidă, atât pentru noi, cât și pentru ProRally Team Brașov”, a povestit Jean Tatu, citat de autostiri.ro.

Nu în ultimul rând, cele două prezențe feminine din cadrul ProRally Team Brașov, Cristiana Oprea și Ioana Stan, au bifat o etapă frumoasă pe meleagurile bănățene, terminând pe locul 9 la Cupa Dacia, un rezultat foarte bun în condițiile în care a fost primul lor contact cu un raliu de macadam.

„Raliul Aradului a fost primul nostru raliu de macadam, așadar singurul rezultat pe care l-am urmărit a fost să terminăm cu bine cele două zile de concurs și să acumulăm experiență pe această suprafață nouă. Pot spune deja că îmi place foarte mult macadamul și cred că putem avea un progres vizibil la Bacău și la Iași.

Mașina se comportă excelent și felul în care am abordat acest raliu îmi dă încredere pentru a crește ritmul la următoarele etape. Am avut și un mic incident pe ultima probă, PS 9 Nadăș, când am rămas fără comunicații, însă mulțumită Ioanei am avut un parcurs mai bun decât pe prima trecere și în final avem satisfacția încă unui raliu terminat cu bine”, a precizat Cristiana Oprea, citata de autostiri.ro.

Următoarea rundă din CNRD este Raliul Moldovei Bacău, programat pe 16 și 17 iunie.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide