spot_img

Proiect pilot în Stuttgart

Locuri libere în parcările de tip „park and ride” la un click distanţă

• Verband Region Stuttgart şi Robert Bosch GmbH lansează proiectul pilot pentru gestionarea activă a locurilor de parcare
• Senzorii Bosch identifică locurile libere în parcările de tip „park and ride” de-a lungul liniilor de tren S2 şi S3
• Şoferii obţin informaţii privind locurile libere de parcare prin intermediul unei aplicaţii sau online
• Cincisprezece parcări de tip „park and ride” vor fi echipate cu senzori de ocupare

1-BBM-21835Atunci când şoferii ştiu că există un loc liber într-o parcare de tipul „park and ride”, sunt mai multe șanse să-şi parcheze autovehiculele şi să folosească serviciile de transport pentru navetişti. Aceasta este ideea de bază din spatele proiectului pilot pentru gestionarea activă a locurilor de parcare pe care Verband Region Stuttgart (Asociaţia Regională Stuttgart) îl lansează în prezent în colaborare cu Robert Bosch GmbH.

În cadrul a 15 parcări de tipul „park and ride” situate de-a lungul liniilor pentru navetişti S2 (Schorndorf) şi S3 (Backnang), senzorii produşi de Robert Bosch GmbH vor identifica locurile de parcare libere minut cu minut şi vor transmite aceste informaţii în timp real, conform planurilor. Informaţiile privind locurile libere de parcare vor fi apoi disponibile pe pagina de internet şi aplicaţia VVS Tranzit and Tariff Association Stuttgart.

Unsprezece oraşe şi comunităţi din nord-estul zonei metropolitane Stuttgart au fost de acord să susţină proiectul pilot. Acestea vor oferi conexiune la internet şi electricitate pentru parcările de tip „park and ride”, majoritatea dintre acestea fiind deţinute şi administrate de autorităţile locale. Verband Region Stuttgart va susţine acest proiect cu finanţări dintr-un program național care are ca obiectiv transformarea oraşului Stuttgart într-un model de sustenabilitate.

1-BBM-21836Pentru directorul regional al Verband Region Stuttgart, Dr. Nicola Schelling, acest proiect va face mai atrăgătoare trecerea de la transportul cu autovehiculul personal la cel cu mijloacele publice: „Prin integrarea celor mai recente tehnologii în acest proiect, îmbunătăţim serviciile din regiune.” În parcările urbane, mulţi ani, standardul a fost să numărăm de câte ori se deschid porțile pentru a calcula locurile de parcare disponibile din interior. „Suntem deschizători de drumuri cu parcările de tip „park and ride,” afirmă Dr. Jürgen Wurmthaler, responsabil pentru dezvoltarea afacerii la nivel regional, citat de autostiri.ro. Parcările incluse în acest proiect pilot nu au porţi şi unele au cel puţin o intrare sau ieşire.

„Cu ajutorul senzorilor noştri, facem locurile de parcare parte din internetul lucrurilor. Îi scutim pe şoferi de grija căutării locurilor libere în aceste parcări. Astfel, reducem aglomerarea asociată cu procesul de căutare a unui loc de parcare şi minimizăm impactul asupra mediului,” afirmă Dr. Dirk Hoheisel, membru al Consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH.

Proiectul pilot va începe în 2016, odată cu montarea senzorilor Bosch şi va continua până în luna iunie 2018. De asemenea, va fi examinat şi analizat nivelul de ocupare, pentru a vedea dacă informaţiile în timp real privind locurile libere din parcările de tip „park and ride” încurajează într-adevăr mai mulţi şoferi să folosească autobuzele sau trenurile. În regiunea Stuttgart, există peste 100 de parcări de tip „park and ride” cu o capacitate de 50 – 700 de locuri. Cea mai mică parcare inclusă în proiectul pilot are 49 de locuri (Schorndorf), iar parcarea cea mai mare are peste 520 de locuri (Waiblingen)

VIA:Robert Bosch GmbH
Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri