Prezenţă puternică MINI la Dakar, statisticile titlurilor şi o victorie surprinzătoare

| 9 ianuarie 2019 | 0 Comments

Cu opt echipaje şi două tipuri de automobile (MINI John Cooper Works Rally şi MINI John Cooper Work Buggy), X-raid şi MINI au una din cele mai puternice prezenţe la Dakar. De altfel, piloţii care acum se aliniază la start cu sigla MINI au câştigat împreună de şapte ori competiţia în ultimii 10 ani, de când se organizează în America de Sud. Tot aici, MINI a reuşit să obţină titlul de patru ori consecutiv, 2012-2015.

Dintre aceştia, Stéphane Peterhansel este indiscutabil cel mai redutabil participant la Dakar – cu cele mai multe titluri obţinute atât la automobile (7), cât şi la motociclete (6). Lista campionilor Dakar din contingentul de piloţi MINI este completată de Carlos Sainz (2 titluri la auto), Nani Roma (1 titlu la auto şi 1 titlu la moto) şi Cyril Depres (al doilea cel mai de succes motociclist din istoria raliului, alături de Marc Coma, cu 5 titluri). În total, piloţii echipei MINI la Dakar au pornit în 2019 cu 22 de titluri Dakar în palmares, din care 10 la automobile.

Cu toate acestea, Raliul Dakar rămâne o competiţie a rezistenţei, fiabilităţii şi constanţei, unde surprizele pot veni în orice moment. Un exemplu inedit este titlul pe care Mitsubishi l-a obţinut în 2007, chiar cu Stéphane Peterhansel, fără nici o victorie de etapă în cele 14 zile de concurs.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide