Premiera: Soluții inovatoare de accesibilizare a autovehiculelor la Salonul Auto București

| 22 octombrie 2013 | 0 Comments

Mobility Networks Ltd. a anunțat în cadrul Salonului Auto București, ediția 2013, lansarea oficială a reprezentanței sale pentru Europa de Est

Mobility Networks Eastern Europe își propune să întâmpine nevoile de transport public și privat din Europa de Est, oferind soluții inovatoare de adaptare și accesibilizare a oricărui tip de vehicul, de la autoturisme personale, microbuze, autobuze, autocare și ambulanțe până la tramvaieși trenuri. Mobility Networks este lider mondial în furnizarea soluțiilor de specialitate pentru accesibilizarea vehiculelor.

Mobility Networks Eastern Europe combină expertiza la nivel mondial cu cunoștintele locale, pentru a oferi soluții specifice, asigurând o calitate de neegalat, fiabilitate și aplicabilitate. Experții regionali promit furnizarea unui serviciu complet de îndrumare tehnică, consultanțăși asistențăde la proiectare până la livrare, în vederea adaptării oricărui tip de vehicul, fie că este vorba despre un produs convențional sau unul personalizat.La nivel internaţional, colaborăm cu constructorii, producătorii și partenerii care realizează conversia vehiculului, pe tot parcursul procesului de proiectare și inginerie, pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţăși respectiv omologarea. 

Excelența în inginerie. Produsele oferite de Mobility Networks oferă un grad înalt de fiabilitate, durabilitate și siguranță.

Pricepere în inovare. Produsele încorporează cele mai noi tehnologii în acesibilitateşi ne mândrim cu inovaţiile care aduc beneficii pentru operatorii de flote, conducătorii auto, mecanici şi pasageri.

Mobility Networks furnizează:

– una dintre cele mai mari și mai cuprinzătoare game de rampe pentru vehicule și imobile, din lume;

–  lifturi de acces pentru autoturisme, microbuze, autobuze, autocare, ambulanțe, trenuri de călători și ambarcațiuni, parțial sau complet automatizate;

–  roboți pentru manipularea scaunului cu rotile;

–  elemente de control manual al pedalelor autovehiculelor;

–  trepte automate;

–  înălțătoare de pedale pentru persoanele de înălțime mică;

–  scaune rotative acționate electric;

–  kituri de modificare a autovehiculelor, disponibilepentru cele mai recente modele de VW Caddy, VW Caddy Maxi, Citroen Berlingo și Peugeot Partner Marques;

–  centuri și sisteme de fixare și siguranță;

–  alte accesorii pentru persoanele cu dizabilități.

„Produsele Mobility Networkssunt fabricate în Marea Britanie, Spania, Cehia, Italia și îndeplinesc toate standardele actuale de siguranță la nivel mondial, inclusiv PSVAR, DDA, în conformitate cu directiva 2001/85/CE, 95-54-EC, European Whole Vehicle Type Approval, National Small Series Type Approval, Lifting Operations and Lifting Equipment Regulations 1998 (LOLER), Provision and Use of Work Equipment Regulations 1998, iar producătorii sunt acreditaţi ISO 9001 și ISO 14001:2012, fiind cunoscuți la nivel mondial cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

Experţii noştri oferă îndrumare tehnică, consultanţă și asistenţă în vederea adaptării oricărui tip de vehicul. La nivel internaţional, colaborăm cu constructorii, producătorii și partenerii care realizează conversia vehiculului pe tot parcursul procesului de proiectare și inginerie, pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţă, inclusiv omologarea.

Lifturi. Lifturile  noastre încorporează mecanisme fiabile, componente durabile şi finisaje de precizie, asigurând astfel performanță maximăși siguranță oriunde în lume. Fiecare lift este testat înainte de a fi trimisşi instalarea este conformă cu ECWVTA (European Whole Vehicle Type Approval),” se mentioneaza in comunicatul remis publicatiei Autostiri.ro

Mobility Networks comercializeaza următoarele tipuri de lifturi:

– Access Lift; –  Automatic Bariatric Lift; –  EA Bariatric Lift; –  Frontline Extender Lift; –  G-Wise Lift; –  GXI Fully Automatic Lift; –  GXI-A Lift; –  GX’tra Lift; –  Magic Lift; –  Mega Lift; – Step-Well Lift; –  Stop Safe Lift; –  Stretcher Lift; –  Noul Access Lite Lift.

Automatic Bariatric Lift este LIDER MONDIAL, complet automat, cu o capacitate de 500 kg, ce poate fi echipat pe ambulanțe. Poate fi pus în funcțiune în doar 30 de secunde.

Modelul este unic în sector, fiind singurul lift cu casetă automată, capabil să manipuleze tărgile bariatrice, ce presupun dimensiuni speciale și o capacitate de 500 kg SWL (Safe Working Load).

Această platformă de acces cu reglaj electric poate fi personalizata,pentru a se potrivi solicitarilor exacte, incluzând upgrade-ul de oțel inoxidabil, sistemul de blocare a cutiei automate, iluminat suplimentar, inchidere automată pentru capacul de final al casetei etc.

G-Wise Lift a fost special creat pentru a ajuta mecanicii şi operatorii să reducă costurile de operare. Încorporează materiale plastice „regenerate”, materiale ecologice și componente din surse locale, astfel încât amprenta de carbon este redusă, chiar înainte ca liftul să fie pus în funcțiune. Liftul G-Wise funcționează cu ulei biodegradabil și are o economie totalăîn greutate de 15%. Acest lift reflectă angajamentul general al Mobility Networks de a oferi durabilitate printr-o producție bazată pe principiul “fără carbon”, un consum redus de energie și, acolo unde este posibil, reciclarea materialelor.

Noul Lift Access Lite. Lansat pe 9 septembrie 2013 in Marea Britanie, ’’acest liftprezinta un design de pionierat în domeniul lifturilor pentru vehicule și ofera avantaje semnificative pentru operatorii de flote și pentru cei ce executa conversia, atât în ceea ce privește economisirea de timp cat si de costuri. Întreaga noastră experienta si know-how de inginerie se reflectă în mod clar în acest ultim produs de precizie, care va revolutiona sectorul lifturilor. Greutatea sa mai ușoara, robustetea sporita si gradul avansat de compatibilitate determina un  montaj mai eficient realizat pentru o varietate mai mare de vehicule, reducând in acelasi timp nevoia de modificari de șasiu.’’– a declarat Mike Simmonds, presedintele Mobility Networks (Holdings) Ltd., citat de Autostiri.ro

Prin noul „design inteligent” și finisaje, Access Lite ofera o reducere remarcabila in greutate de 50 kg in comparatie cu lifturile similare existente pe piata. Nituri speciale auto au înlocuit șuruburile, rezultand minimizarea vibratiilor și o reducere de 15% a timpului de fabricatie.

Atunci când este actionat, Access Lite va funcționa cu 20% mai puțină presiune hidraulică decât alte modele, avand un consum mai mic al bateriei, la încărcarea de pasageri. Acesta are o capacitate de incarcare impresionantă de 400 kg și platforma sa poate fi proiectata într -o varietate de dimensiuni, de la 725 – 925mm lățime și 1410 – 1780mm în lungime. Platforma poate fi ridicata la o înălțime de 1500 mm deasupra solului.

Rampe. Fabricate la cele mai înalte standarde, aceste rampe oferă durabilitate, fiabilitate, compatibilitate şi siguranţă. Sunt realizate manual, din otel inoxidabil sau aluminium, rezultand sisteme usor de manevrat. Rampele pot fi standard sau usoare.

Kituri. Special proiectate pentru a se integra cu uşurinţă în designul vehiculului, instalarea făcându-se rapid şi cu uşurinţă.Peste 5000 de kituri furnizate de Mobility Networks au fost instalate si folosite cu succes peste tot in lume.

Centuri de siguranta Q’Straint.Acestea presupun fixarea scaunul cu rotile in 4 puncte. Q’Straint a fost primul care a introdus acest sistem inovator pentru industria de transport la nivel mondial.

La Salonul Auto Bucuresti, Mobility Networks a prezentat Access Lift-ul, Mega Lift-ul, rampa standard, un modul de hand control, centuri de siguranta Q’Straint si un Citroen Berlingo adaptat pentru accesul persoanelor cu dizabilitati, soferi sau pasageri.

Printre cele mai populare lifturi s-a aflat Access Lift-ul. Acesta este montat sub caroserie, intr-un mod compact si discret oferind avantaje multiple faţă de lifturile montate in interior. Implementarea se face rapid și eficient. Lungimile de serie pentru acest tip de lift sunt cuprinse in intervalul 1410 – 1780mm, cu latimi asociate intre 725 si 925mm. Produsul poate fi personalizat, adica manual construit de catre inginerii nostri specializati.

Aceste dimensiuni generoase permit un spațiu confortabil pentru participanti in timpul ridicarii/coborarii scaunului cu rotile și ofera siguranțasuplimentara prin balustrade și sistemul automat „roll off stop” în față și spate. In timpul functionarii liftului nu exista nicio vibrație sau zgomot suplimentar, datorită sistemului precis de asamblare. De asemenea, nu exista nicio irosire a spațiului disponibil pentru pasageri sau scaune, iar prin faptul ca platforma este sigilata, se elimină contaminarea cu elemente externe. Access Lift-ul incorporeaza următoarele caracteristici:

–  Electricitate de 12 sau 24 de volti

–  2 butoane de control

–  Placă punte automată

–  Două balustrade pliabile cu extensii, dacă este necesar

–  Liftul este închis într-ocutie complet galvanizată

–  Pompă de mână auxiliară, de urgență

–  Oprire automată rampă hidraulică

–  Carcasă pompă interioară sau exterioară

–  Capacitate standard de încărcare 350 kg, cu o versiune disponibilă de400 kg

Dotările opționale pentru acest tip de lift includ:

–  Balustrade extensibile

–  Blocare cutie automată

–  Semnal intermitent sau lumini statice de avertizare cu LED-uri

–  Oțel inoxidabil pachet anti-coroziune

–  Micro casetă montată pentru a da semnal de depozitare corectă

–  Dispozitiv de avertizare sonoră

–  2 telecomenzi

Access Lift deține următoarele certificări de siguranță și calitate:

–  SWL și CE, LOLER, PSVAR, DDA, COIF, SVTA, BS6109 și IVA 2009

Mega Lift-ul. Este un lift de pasageri foarte rezistent și robust, ce permite accesul persoanelor cu dizabilități în autocarele Executive, Touringși de lux, putându-se ridica până la înălțimi de 1830mm.

MegaLift-ul oferă acces în condiții de siguranță a persoanelor cu mobilitate redusă pentru a se putea deplasa cu autocarul. Este montat în zona superioară a portbagajului, această poziție asigurând protecție maximă împotriva efectelor corozive ale murdăriei rutiere, sării și a altor substante pulverizate pe șosea.

Mega Lift-ul poate fi montat, ca și toate celelalte lifturi, în cadrul liniei de fabricație a autovehiculului nou sau oricând ulterior.

Versiunea cea mai recen tintrodusă este liftul Multi-Access Mega, cu oplatformă de dimensiuni mari, și anume 2000mm lungime x925mm lățime. Aceste dimensiuni oferă un nivel ridicat de accesibilitate și poate găzdui scaune cu rotile mai mari și powerchairs.

Rampa standard. Fie că se dorește un produs personalizat sau o soluție “de pe raft”, design-ul va asigura o securitate de neegalat, robustețe și durabilitate, cu o configurație care poate satisface toate nevoile de încărcare. Componentele din oțel inoxidabil sunt fabricate la cel mai înalt standard de calitate, astfel că suprafețele și mecanismele își păstrează în timp marginile nete de,  „fără hopuri”.

Oțelul inoxidabil minimizează gradul de coroziune și oferă un finisaj estetic, fie că rampele sunt depozitate sau utilizate. Șuruburile și niturile de înaltă rezistență asigură stabilitatea întregii structuri și fiecare rampă Mobility Networkseste în mod riguros testată înainte de livrare.

Există trei metode standard de atașare a rampelor, astfel încât să se potrivească la o mare varietate de vehicule, de la autoturime până la autobuze și autocare.

Hand Control. Sistemul de control manual al pedalelor autovehiculului, inovator, cu ambreiaj electric automat, cu memorie pentru stiluri diferite de condus, frână manuală.

Citroen Berlingo este adaptat pentru transportul unei persoane cu handicap aflate într-un scaun cu rotile și astfel echipat pentru prezentare la Salonul Auto Bucuresti:

– Podeaua autovehiculului este coborâtăpe toată lungimea

– Distanța rezultată dintre podea și plafon este de 134,5-139cm

– Unghiul de rampă închisă este de 12°

– Rampă de aluminiu manuală (Flexi Ramp)

– Suprafață lavabilă antiderapantă pe rampă și podea nouă

– Sistem retractabil de reținerea scaunului cu rotile

– Centuri retractabile față, ce permit scaunului cu rotile să fie asigurat și în afara mașinii

– Scaun rotativ dreapta față

– Comenzi manuale pentru controlul pedalelor.

În România, conversia autovehiculelor, instalarea echipamentelor și accesoriilor se vor realizaîn service-ul partener NORD AUTO EXPRESS SRL, str. Izbiceni nr. 102, sector 1, București, www.nordautoexpress.ro

Sursa si imagini: comunicat remis publicatiei Autostiri.ro de Bogdan Pasa

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Goodyear confirmat drept furnizorul oficial de anvelope pentru Pure ETCR

Goodyear urmează să dezvolte pentru Pure ETCR o anvelopă care va încorpora o combinație de tehnologii inspirate de cele mai...

Închide