spot_img

Premiera nationala: cursATA. Titi Aur îți prezintă primul curs online de conducere defensivă

Academia Titi Aur a lansat, în premieră națională, cursul online de conducere defensivă, pe platforma www.cursata.ro (https://curs.titiaur.ro/cursata/), un curs specializat care se adresează șoferilor de toate vârstele din România. De asemenea, aplicația cursATA este disponibilă pe calculator, tabletă sau telefon, pentru Android sau iOS.

Acest curs online reprezintă practic partea de teorie din cadrul cursului standard de conducere defensivă, care se derulează la Academia Titi Aur pe parcursul unei zile, în intervalul 09:00 – 17:00 (09:00 – 12:30 Teorie, 13:30 – 17:00 Practică http://www.titiaur.ro/conducere-defensiva-persoane-fizice/). Pentru că nu toată lumea poate ajunge o zi la Academia Titi Aur și mai ales pentru că participanții la un astfel de curs preferă să aprofundeze partea teoretică într-un ritm propriu, am dezvoltat această platformă online, unde Titi Aur explică, capitol cu capitol, cum poți ajunge să creezi o legătură șofer-mașină, indiferent de vechimea pe care o ai sau de prezența/lipsa unor incidente neplăcute.

Acum, orice posesor de permis de conducere poate achiziționa modulul de teorie – cursATA (tarif:  349 lei), ilustrat cu animații și filmări realizate cu trainerii Academiei Titi Aur, iar la final va rămâne cu foarte multe informații utile, pe care le poate integra direct în activitatea zilnică. Fiind vorba despre un serviciu disponibil online, cursul ATA poate fi accesat de oriunde, la orice oră, iar conținutul realizat de echipa ATA va ajuta șoferii să înțeleagă și să învețe ce înseamnă de fapt conducerea defensivă.

CursATA este primul și singurul curs online, recomandat de Academia Titi Aur oricărui șofer, amator sau profesionist, care își dorește să se perfecționeze și să conducă în siguranță. De la pregătirea și gestionarea deplasării, la aderență, accelerare, frânare și inerție, până la abilități de bază ale unui condus economic, Titi Aur și trainerii ATA îți vor explica cum poți aplica conducerea defensivă în traficul de zi cu zi. Cele 17 capitole ale cursului online de conducere defensivă pot fi parcurse consecutiv într-o perioadă de 3 luni de la activare, iar cursul se încheie cu o examinare cu 20 de întrebări de conducere defensivă. Dacă utilizatorul nu răspunde corect la 15 întrebări din cele 20, poate relua evaluarea și poate reveni asupra cursului pentru a aprofunda informațiile care îi lipsesc.

Ulterior finalizării modulului teoretic, utilizatorul se poate programa pentru modulul practic pe autodromul Academiei Titi Aur, la doar 15 minute de centura Bucureștiului (http://www.titiaur.ro/). Ți-am pregătit exercițiile de frânare cu și fără ABS, simulatoare de impact frontal cu obstacol fix, simulatoare de răsturnare la 90 și 180 de grade, precum și simulatorul de control al derapajului – mașina cu două volane, un brevet internațional patentat de Titi Aur. În plus față de partea practică a cursului standard de conducere defensivă la ATA, conducătorul auto va testa și mașina cu roți libere pe spate – simulator de derapaj și va trece printr-o serie de exerciții pe teren accidentat.

Cui se adresează acest curs online?

Deși, la prima vedere, toți cei 7,7 milioane de posesori ai permisului de conducere – câți erau înregistrați la nivel național la începutul lui 2017 – ar trebui să cunoască și să aplice în trafic, pe lângă normele rutiere, principiile conduitei preventive și tehnicile conducerii defensive, majoritatea nu o fac. Acest lucru este reflectat clar în nivelul de agresivitate și indisciplină de care ne lovim în circulația de zi cu zi.

Cursul online ATA se adresează tuturor șoferilor care își doresc să fie mai buni, mai siguri în trafic, indiferent de vârstă și experiență sau de orașul în care trăiesc. Acest modul teoretic poate fi oferit cadou sau ca un beneficiu, persoanelor dragi, colegilor de serviciu sau partenerilor de afaceri. Veți primi un voucher ATA personalizat, pe care beneficiarul îl va folosi pentru activare.

De ce au nevoie șoferii să învețe să conducă în siguranță?

În fiecare zi din 2016 s-au produs, în medie, câte 84 de accidente rutiere soldate cu victime, dintre care aproape o treime (23,7%) au fost accidente cu urmări grave (persoane decedate sau rănite grav). Practic, anul trecut și-au pierdut viața, în medie pe zi, câte 5 persoane, 22 au fost rănite grav, iar 85 au fost rănite ușor. Oricare dintre aceste persoane v-ar fi putut fi rude, prieteni, colegi sau cunoscuți.

Dacă ai permis și vrei să înveți să conduci în siguranță sau conștientizezi nevoia permanentă de specializare, atunci achiziționează online modulul teoretic și află cum te poți proteja atât de greșelile tale, cât mai ales de greșelile pe care le fac ceilalți participanți la trafic. Pentru șoferii tineri cu vârsta între 18 și 24 ani, accidentele rutiere sunt cauza numărul 1 de deces, iar în medie, un tânăr produce 1.3 victime, ceea ce înseamnă că ajung să omoare aprox. 30% alți participanți la trafic.

Un motiv în plus pentru care îi recomand oricărui părinte să îi achiziționeze copilului, pe lângă mașina de la 18 ani, un curs online de conducere defensivă (https://curs.titiaur.ro/cursata/), pentru că va fi mult mai ușor de acceptat, fiind în tendința tinerilor de a fi tot timpul conectați și activi pe telefon sau calculator.

Nu mi-a fost ușor să explic în fața unei camere tot ce facem noi la cursul de conducere defensivă, însă am făcut acest lucru și împreună cu trainerii Academiei Titi Aur vom continua să fim proactivi, pentru că ne dorim să avem mult mai puține victime pe străzile din România, consideră Titi Aur, directorul general ATA, citat de autostiri.ro.

De ce un curs online? Pentru că este accesibil oricui, oricând, oriunde și obții mai multe informații.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri