spot_img

Premieră mondială: BMW M3 30 Years American Edition

BMW M3 este unul dintre cele mai recunoscute automobile din industria auto, acoperind o lungă istorie de succes. În prezent modelul continuă să fie considerat una dintre cele mai pure maşini sport de înaltă performanţă din producţia de serie.

Odată cu lansarea primei generaţii a BMW M3 în 1986, BMW M a adus experienţa de motorsport într-un nou segment. Conceput iniţial ca omologare specială pentru cursele destinate Grupei A Touring – aşa cum era campionatul german de turisme (DTM) -, a devenit cel mai de succes model în cursele de turisme din istorie. Sosirea sa pe piaţa americană în 1987 a marcat naşterea legendei în America şi, pentru a sărbători primii 30 de ani pe şosea şi circuit, BMW Group Designworks a colaborat cu BMW Individual pentru a crea un design unic, care combină istoria unică în motorsport cu motive americane.

Exterior inspirat de culoarea M originală şi motivul steagului american

BMW Group Designworks a creat o temă inspirată de culori americane pentru cea de-a 30-a aniversare a BMW M3 din SUA. Ce modalitate mai bună de a sărbători sosirea M3 a SUA decât o paletă de roşu, alb şi albastru. Modelul BMW M3 30 Years American Edition, disponibil în 2018, şi-a început viaţa ca BMW M3 Competition Package cu transmisie manuală cu 6 trepte, dar a fost transformat rapid într-un automobil foarte special şi unic, după cum se remarcă prin culoarea sa exterioară, Frozen Red II metalizat.

Deşi numele culorii este descris ca fiind „Frozen” pentru finisajul cu luciu special, ca şi cum automobilul este acoperit cu un strat îngheţat, căldura pigmentului roşu radiază din interior, iluminând suprafeţele musculoase ale BMW M3. De asemenea, Frozen Red II metalizat aminteşte de emblematicul BMW Henna Red al originalului M3 din anii ’80.

Tonul auriu revine după apogeul din anii ’80 şi completarea exteriorului o face setul de jante unic M Performance Golden din aliaj uşor (design 763M – faţă 19 ţoli, spate 20 de ţoli), culoarea inspirată de jantele de curse ale BMW M3 (E30) Warsteiner DTM. De asemenea, exclusive la exterior sunt benzile M pentru acoperiş care accentuează identitatea M pe un material premium, plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), precum şi grafica aniversară de 30 de ani aplicată pe parasolarele spate.

Exteriorul este completat de un interior complet american, cu schemă coloristică tricoloră

Interiorul nu putea fi mai prejos, iar designerii au identificat imediat că spiritul american se confundă cu roşu, alb şi albastru. Deschideţi uşa conducătorului BMW M3 30 Years American Edition şi interiorul său străluceşte cu o continuare a temei exterioare printr-un design special creat de BMW Individual, cu piele Merino tricoloră. Interiorul cu piele BMW Individual Opal White Merino oferă baza pentru dungile roşii şi blocuri albastre.

Dungile roşii sunt realizate cu piele Merino în nuanţă Mugello Red, iar albastrul este din piele Merino de culoare Fjord Blue. Cusăturile contrastante în roşu, alb şi albastru oferă un detaliu patriotic chiar şi la cea mai mică scară. Dungile roşii pot fi văzute pe suportul lateral, panoul de bord inferior şi panoul uşii. Albastrul este reflectat în inserţia scaunului.

Suprafeţele Opal White au cusături contrastante roşii pe scaune, secţiunea inferioară a panoului de bord şi panoul central al uşii, în timp ce faţadele Mugello Roşu includ cusături contrastante albe pe banda suportului lateral, secţiunea superioară a panoului de bord inferior şi panourile superioare şi inferioare ale cotierei. Fjord Blue este prezent pe inserţia scaunului, precum şi la inserţia carcasei spătarului.

Piele neagră utilizează cusăturile contrastant albastre/roşii de pe panoul de instrumente superior de pe partea conducătorului, mânerul uşii, suportul pentru genunchi din consola centrală şi manşonul schimbătorului de viteze. În plus, steagul american este împodobit cu franjuri aurii atunci când este afişat în uşă.

Grafica celei de-a 30-a aniversări a fost inspirată de cea a aniversării a 40 de ani de la lansarea BMW Seria 3. Schema coloristică cu roşu, alb şi albastru este completată de grafica subtilă inscripţionată pe tetieră, decoraţiuni şi parasolarul spate. Grafica acromatică suprapune „30th” peste drapelul american, simbolizând cei treizeci de ani în care americanii şi-au exprimat pasiunea pentru BMW M3 în SUA.

Accesoriile BMW M Performance completează BMW M3 30 Years American Edition

Amortizoarele cu arcuri elicoidale roşii contrastante, disponibile la BMW M3 30 Years American Edition, prezintă caracteristicile distinctive ale suspensiei reglabile M Performance Sports, permiţând conducătorului să reducă garda la sol a automobilului între 5 şi 20 de milimetri prin intermediul plăcuţei reglabile a arcului. Suspensia sport M Performance permite clienţilor să experimenteze dinamica unui condus inspirat de curse în utilizarea cotidiană pe şosea.

Aerodinamica din motorsport este prezentă în acest M3 unic prin intermediul eleronului spate BMW M Performance. Această componentă aerodinamică este executată manual din fibră de carbon (aripa, secţiunile laterale, braţele de sprijin) şi este accentuată cu benzile de curse, aducând cunoştinţele din motorsport pe şosea şi pe circuit.

Derivate direct din motorsport, jantele M Performance aurii unice, care sunt şlefuite şi cu masă optimizată, contribuie la comportamentul mai bun al direcţiei, ceea ce duce la o creştere suplimentară a dinamicii. Jantele sunt combinate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 pentru aderenţă şi performanţă maxime.

Sistemul de evacuare M Performance ultrauşor, cu control al supapei şi cu amortizor de sunet din titan, generează o acustică plină de emoţie, care aminteşte de cursele de maşini sport – ţevile de eşapament au două decoraţiuni duble de 93 mm, din carbon, cu logo M pentru un aspect atrăgător şi inconfundabil.

În interior, cotiera, mânerele uşilor şi capătul schimbătorului M Performance completează aspectul schemei coloristice tricolore şi asigură un sentiment şi atingere de calitate înaltă. Cotiera are un aspect atrăgător datorită materialelor nobile şi designului deosebit: Alcantara şi carbon sunt decorate cu cusături M tricolore contrastante.

Vizual, cusătura urmăreşte o linie până la mânerul frânei de mână, completând aspectul M Performance global, care se continuă la consola centrală şi noul capăt M Performance al schimbătorului.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,115FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri