spot_img

Premieră mondială: BMW anunţă integrarea BMW Connected cu Alexa

P90232956_lowRes_bmw-connected-integrAsistentul digital personal de mobilitate BMW Connected va fi disponibil pe toate dispozitivele care au activat Alexa, atunci când serviciul va fi disponibil în Marea Britanie şi Germania. BMW este primul constructor auto care anunţă integrarea cu Alexa în Marea Britanie, Statele Unite şi Germania, ceea ce permite ca funcţiile automobilelor să fie operate prin comandă vocală de la domiciliul utilizatorilor.

Astfel, BMW Connected va fi integrat în viaţa digitală a utilizatorilor printr-o nouă interfaţă, alături de smartphone-urile şi smartwatch-urile iPhone, Apple Watch şi Android. Atfel, acţiuni precum planificarea călătoriei în legătură cu datele din calendar sau agendă se pot planifica acum prin comandă vocală inteligentă.

Alexa aduce BMW Connected în sufrageria ta

Prima versiune a BMW Connected, disponibilă în SUA din martie 2016 şi în ţări selectate din Europa din august, se concentrează în special pe gestiunea călătoriei şi controlul de la distanţă a diferitelor funcţii ale automobilului.

Spre finalul lunii septembrie, BMW Connected va veni acasă, la propriu. Prin integrarea sa cu Alexa, va fi posibilă utilizarea comenzilor vocale pentru a verifica, de exemplu, nivelul de încărcare a bateriei sau al combustibilului automobilului, precum şi pentru a închide automobilul de la distanţă. Mai mult, integrarea Alexa va permite utilizatorilor să afle detalii despre următoarea lor călătorie programată, să afle când trebuie să plece şi să-şi trimită destinaţia către automobilul BMW.

Cuvântul de activare „Alexa”, urmat de invocarea numelui „BMW”, va permite utilizatorilor să acceseze funcţiile relevante, de exemplu „Alexa, întreabă BMW când ar trebui să plec pentru următoarea întâlnire”. Viziunea integrării BMW Connected cu Alexa a fost dezvăluită la ediţia 2016 a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas.

La finalul lunii septembrie, viziunea va deveni realitate, atunci când utilizatorii din SUA vor putea să acceseze BMW Connected prin acest serviciu popular. În următoarele săptămâni, şi clienţii din Marea Britanie vor putea accesa funcţiile BMW, în timp ce clienţii din Germania, care fac parte din această fază iniţială numai cu invitaţie, vor urma luna viitoare.

Despre BMW Connected

Prin BMW Connected, mobilitatea începe înainte de a ajunge la volan. Serviciul BMW Connected funcţionează ca un asistent digital oferit sub forma unei aplicaţii pentru smartphone-urile iPhone şi Android şi combină diferitele funcţii care ajută cu cerinţele cotidiene de mobilitate.

BMW Connected scanează pentru orice informaţie legată de mobilitate, precum adresele şi timpii de sosire din înregistrările în calendar, şi anunţă conducătorul cu privire la timpul ideal de plecare pentru a ajunge punctual la destinaţie pe baza informaţiilor în timp real despre trafic. BMW Connected este util pentru transferarea locurilor şi a punctelor de interes din alte aplicaţii, stocarea acestora ca destinaţii împreună cu timpul de sosire dorit şi importarea lor ulterioară în sistemul de navigaţie BMW cu doar câteva clicuri.

Suplimentar, serviciile de la distanţă precum închiderea sau deschiderea uşilor şi pornirea sistemului de ventilaţie sunt disponibile la îndemână, precum şi posibilitatea de a anunţa contactele cu privire la timpul estimat de sosire de pe monitorul din automobil.

BMW Connected este disponibil în SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Franţa, Elveţia, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Polonia, Republica Cehă şi Luxemburg.

Germania şi Marea Britanie vor fi primele pieţe din Europa care oferă integrarea BMW Connected cu Alexa, după care vor urma şi alte pieţe.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri