spot_img

Premieră mondială: Accesorii Originale BMW M Performance pentru noul BMW M5

La SEMA Show din Las Vegas debutează o gamă completă de accesorii originale BMW M Performance pentru BMW M5. Toate aceste componente din gama de accesorii M Performance au fost dezvoltate folosind experienţa BMW în motorsport şi sunt perfect armonizate cu noul model.

Nu numai că subliniază aspectul sportiv şi luxos al sedanului de înaltă performanţă, dar îndeplinesc şi cerinţele funcţionale în ceea ce priveşte aerodinamica, răcirea şi construcţia uşoară. Accesoriile BMW M Perfromance pentru noul BMW M5, disponibile sub formă de accesorii retrofit, vor debuta atunci când automobilul va fi lansat pe piaţă în martie 2018, altele urmând să fie adăugate în gamă în iulie 2018.

Perfecţiune aerodinamică

Un element spectaculos în gama de accesorii este pachetul de elemente aerodinamice M Performance. Toate acestea sunt realizate din fibră de carbon şi sunt produse manufacturier. Sunt disponibile următoarele componente aerodinamice: element de prindere frontal nou conceput, ataşamente pentru pragurile laterale, spoiler spate din fibră de carbon, spoiler spate Pro (**) din fibră de carbon Pro şi difuzor spate. Toate aceste componente accentuează aspectul puternic şi sportiv al BMW M5, asigurând în acelaşi timp caracteristici aerodinamice optimizate şi manevrabilitate mai sportivă.

Componentele suplimentare din gama de accesorii M Performance au fost perfect adaptate pachetului aerodinamic şi oferă accente suplimentare pentru BMW M5. Grila frontale şi elementele laterale, decorative, pentru air breather, cu logoul M, precum şi capacele oglinzilor retrovizoare M Performance sunt realizate din fibră de carbon. Autocolantele M Performance de pe pragurile laterale accentuează elementele laterale, completând optim aspectul sportiv oferit de pachetul aerodinamic.

Tehnologia de ultimă oră din motorsport aduce performanţele BMW M5 pe şosea, garantând în acelaşi timp un comportament superior până la limita automobilului. Datorită unui reglaj şi mai sportiv, noua suspensie BMW M Performance cu arcuri elicoidale, dezvoltată special pentru BMW M5, asigură o ţinută de drum excelentă şi creşte dinamica prin conexiunea mai directă dintre automobil şi şosea. Mai mult, arcurile elicoidale de culoare roşie reprezintă alte detalii vizuale.

Frânele din carbon ceramic garantează caracteristici superioare de frânare. Plăcuţele sport se bazează pe plăcuţele de frână foarte rezistente din motorsport şi oferă avantaje cum ar fi distanţele de frânare mai scurte, reacţia mai bună a frânelor şi rezistenţa termică mai mare. În plus, interpretarea orientată spre curse a distribuţiei forţei de frânare asigură controlul îmbunătăţit al frânei dinamice.

Noul sistem de evacuare sport BMW M Performance, care va fi disponibil exclusiv în SUA şi Canada, garantează o acustică emoţională specifică motorsportului. Amortizorul final este realizat din titan, cu decoraţiuni din fibră de carbon pentru ţeava de eşapament ce sunt disponibile suplimentar. Gestionarea optimizată a gazelor de evacuare cu contrapresiune redusă amplifică acustica motorului V8 TwinTurbo şi subliniază experienţa condusului sportiv.

M Performance Drive Analyser, derivat tot din motorsport, este un instrument inovator pentru înregistrarea şi evaluarea tuturor datelor importante privind dinamica automobilului. Sistemul oferă posibilităţi complete şi profesionale de înregistrare şi analiză, care pot fi evaluate şi afişate pe smartphone.

Drive Analyser determină o varietate de indicatori relevanţi, precum date diverse despre motor, valori de viteză şi cuplu, viteze folosite, utilizarea pedalei de acceleraţie şi a frânelor, precum acceleraţia laterală. După înregistrare, rezultatele pot fi afişate direct pe smartphone sub formă de videoclipuri sau reprezentări grafice prin aplicaţia M Performance Drive Analyzer, care este disponibilă gratuit pentru clienţii BMW.

În plus, clienţii care doresc să-şi înregistreze video evoluţia, BMW M Performance Parts oferă suportul Trackfix pentru cameră, care poate fi montat în bucşa filetată a suportului de remorcare, fie în partea din faţă, fie în spate.

Apariţie sportivă şi dinamică până la cel mai mic detaliu

Componentele M Performance aduc BMW M5 şi mai aproape de un automobil pur de circuit. Acestea includ benzile pentru motorsport în culori M specifice, care evidenţiază şi mai mult designul sportiv al automobilului. Realizat manual din fibră de carbon, kitul M Performance de extindere a capotei motorului atrage imediat privirea şi face ca ADN-ul de curse al automobilului să fie vizibil acolo unde sunt originile performanţelor – în compartiment motor.

Acest aspect de curse se regăseşte şi la nivelul componentelor interioare ale automobilului. Volanul M Performance (**) conferă sentimentul de motorsport autentic datorită geometriei sale distinctive şi zonei de prindere extrem de pronunţată, îmbrăcată în Alcantara, dar şi capacului din fibră de carbon al volanului. Acest lucru este îmbunătăţit suplimentar de către clapetele de schimbare a vitezelor, nou proiectate, din fibră de carbon(**) şi de capătul din fibră de carbon al schimbătorului de viteze(**). Covoraşele M Performance reprezintă completarea perfectă a ambianţei interioare a automobilului.

Cele mai mici detalii, de la suspensie până la interior, arată că BMW M5 şi componentele M Performance îşi au originile în motorsport şi includ şi un breloc pentru BMW M5. Acesta este realizat din materiale de înaltă calitate, Alcantara şi fibră de carbon, şi oferă combinaţia perfectă de design din motorsport şi funcţionalitate. De asemenea, proiectorul LED de logo M Performance, care completează gama de accesorii disponibile pentru BMW M5, reprezintă o declaraţie veritabilă.

Componente M Performance utilizate pentru MotoGPTM

Un model unic, conceput pentru a fi utilizat pe circuit, va avea premiera în curând – BMW M5 MotoGPTM Safety Car. Din 1999, BMW M a fost „Official Car of the MotoGP” şi este partener afiliat al organizatorilor MotoGP, Dorna Sports, punând la dispoziţie flota de Safety Cars pentru a garanta siguranţa în cea mai rapidă competiţie de motociclism din lume.

La fel ca modelul anterior, BMW M5 MotoGP Safety Car este echipat cu o multitudine de componente BMW M Performance, astfel încât să poată îndeplini pe deplin cerinţele speciale ale unui automobil de top în motorsportul profesionist.

Printre acestea se numără componente aerodinamice M Performance, precum şi sistemul de evacuare sport BMW M Performance din titan. BMW M5 MotoGP Safety Car va avea prima apariţie pe circuit în noiembrie, la finala sezonului 2017 de la Valencia (Spania). În sezonul 2018, modelul va fi avanpostul flotei BMW M MotoGP Safety Car.

BMW M5: noul sedan de înaltă performanţă

Datorită numeroaselor caracteristici inovatoare, noul BMW M5 oferă manevrabilitatea perfectă până la limita dinamică a automobilului – atât pe şosea, cât şi pe circuit. Acestea includ sistemul M xDrive, nou proiectat şi specific M, utilizat în premieră la BMW M5. Acesta asigură dinamică optimizată prin manevrabilitatea precisă şi tracţiunea perfectă.

Piesa centrală a BMW M5 – motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo – a fost revizuită complet de către inginerii M. Acesta oferă o putere de 441 kW/600 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă a performanţelor faţă de modelele predecesoare.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h cu noua transmisie Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, se realizează în doar 3,4 secunde. Suspensia prezintă elemente cinetice şi elastocinetice specifice M care contribuie la optimizarea dinamicii. De asemenea, masa joacă un rol important în performanţe: aceasta a fost redusă suplimentar prin dotări precum acoperişul ultrauşor din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP).

„Need for SpeedTM Payback”: personalizare şi fibră de carbon high-tech şi în jocul video interactiv

BMW a utilizat abordări inovatoare şi spectaculoase la prezentarea BMW M5: datorită parteneriatului cu Electronic Arts, premiera mondială a avut loc prima dată într-un joc video – în „Need for SpeedTM Payback”. Astfel, BMW şi Electronic Arts au prezentat în premieră noul BMW M5 la Gamescom de la Köln, cel mai mare târg din Europa pentru jocuri interactive şi divertisment.

În „Need for SpeedTM Payback” (va fi lansat la 10 noiembrie 2017), jucătorii sunt capabili, ca şi în realitate, să îşi perfecţioneze propriul BMW M5 virtual cu accesorii M Performance dezvoltate special pentru acest automobil. În timpul misiunilor şi al curselor, jucătorii pot genera bani virtuali cu ajutorul cărora pot să cumpere şi să-şi echipeze maşinile cu accesorii BMW originale din gama M Performance pentru BMW M5.

** Componente disponibile din iulie 2018

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,115FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri