Premieră: Alex Filip și Bogdan Iancu iau startul la Rallye Liezen în Austria

| 29 septembrie 2017 | 0 Comments

În acest weekend, Alex Filip și Bogdan Iancu vor lua startul la Rallye Liezen, etapa a patra din Tour European Rally (TER) cu modelul Renault Clio R3T. Etapa din Austria se va desfășura pe 29 și 30 septembrie.

Alex Filip și Bogdan Iancu au început sezonul 2017 din Tour European Rally cu un podium în etapa de casă, Transilvania Rally. Echipajul Renault va participa anul  acesta la jumătate dintre etapele incluse în calendarul competiției continentale TER, iar în acest weekend este programată etapa din Austria.

Rallye Liezen se va desfășura pe 29 și 30 septembrie și este una dintre cele mai populare curse din Austria, chiar dacă a fost inclusă doar în 2014 în Campionatul Național, iar în 2017 face parte, în premieră, și din Tour European Rally.

“În afara etapei de la Cluj, mai avem în program cursele din Austria și apoi în Elveția. Am ales cele mai interesante etape din TER și vom reprezenta cu mândrie culorile naționale de fiecare dată când luăm startul. Ne-am făcut încălzirea la Romania Rally Challenge și acum suntem pregătiți să facem o cursă bună și în Austria”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Rallye Liezen are o lungime totală de 478,51 km, dintre care 150,42 km împărțiți în 13 probe speciale. Joi, 28 septembrie, au fost programate antrenamentele și  calificările, iar vineri și sâmbătă (29 – 30 septembrie) cele 13 probe speciale. Vineri sunt programate 5 probe speciale cu începere de la ora 15:00 (ora  României), iar sâmbătă celelalte 8 probe speciale cu startul de la ora 09:05 (ora României). Sosirea este programată sâmbătă seara la ora 20:00 în Piața Culturii din Liezen.

“Este o etapă complet nouă pentru noi așa că va trebui să fim foarte atenți la recunoașteri. Este un raliu cu probe speciale înguste și multe capcane,
dar sunt sigur că vom avea un ritm bun încă de la început”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului, citat de autostiri.ro.

Alex Filip a adunat 15 puncte în acest sezon din TER, iar obiectivul este să termine în top 5 la finalul anului in clasamentul 2WD.  “Îmi place mult formatul acestei competiții continentale și etapele care au fost incluse în calendar. Îmi doresc să termin sezonul cu un rezultat cât mai bun și apoi să începem pregătirile pentru 2018 având ca obiectiv să participăm la toate etapele de anul viitor”, a mai spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2017 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin, ALD Automotive si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide