Prefaţă circuit SPA – Francorchamps

| 25 august 2011 | 0 Comments

Duminică 28 august pe circuitul Spa-Francorchamps se va disputa Marele Premiu al Belgiei.

Construit în 1921 a fost folosit pentru cursele de motociclism în anul 1924 iar în 1925 a găzduit prima cursă naţională din Belgia, competiţie câştigată de Antonio Ascari la volanul unui Alfa Romeo.

Spa – Francorchamps este unul dintre cele mai celebre şi lungi circuite din lume incluse în calendarul Marelui Circ. Amplasat în inima regiunii Ardenne, este circuitul dorit şi căutat de piloţi datorită provocărilor unice pe care le oferă.

Traseul dificil Spa – Francorchamps oferă, datorită vremii imprevizibile, porţiuni de traseu uscat pentru o anumită parte din traseu cu porţiuni de circuit umede şi alunecoase. O adevărată provocare pentru piloţi şi ingineri care trebuie să găsească compromisul ideal în setările monoposturilor cu cel al cauciucurilor.

Un circuit similar cu celebrul circuit Nurburgring Nordschleife.

Punct de atracţie în calendarul Formulei 1, Spa este locul unde piloţii trebuie să menţină un ritm alert în condiţiile în care forţa gravitaţională şi dificultatea traseului îi solicită la maxim. Eau Rouge şi Blanchimont sunt virajele capcană unde orice este posibil.

Cele mai multe victorii obţinute aici aparţin legendarului Michael Schumacher – 6 victorii (1992 Benetton-Ford; 1995 Benetton-Renault; 1996, 1997, 2001, 2002 Ferrari) şi echipei Ferrari – cu 16 victorii.

Pentru a urca pe podium piloţii vor parcurge 44 de ture şi vor acoperii distanţa de 308.052 km, 1 tură = 7.004 km.

Vă invităm la o tură pe circuit:

http://www.youtube.com/watch?v=D_9u3vpgKPg


Tags: , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Prima etapa din Campionatul National de Drift și-a ales castigatorii

Prima etapă din Campionatul Național de Drift a sezonului 2020 s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul Prejmer din Brașov.

Închide