spot_img

Popovici Lorand: „Am curajul să-mi urmez visul!”

Visul lui Popovici Lorand a prins culoare la cursurile Danny Ungur Racing iar febra pregătirilor pentru curse a prins viață la etapa de viteză în coastă de pe Drumul Poienii în 2021 unde a participat în calitate de forlighter. Acum a sosit momentul să guste din cupa celor care fac primul pas într-o competiție la Raliul Harghitei. Emoțiile, gândurile, frământările, pașii, eforturile, dorințele, munca, strategia, studiile, pasiunea, sacrificiile, nevoile, sunt reunite într-un buchet numit „vis”!

Cum și-a transformat Popovici Lorand visul în realitate în rândurile ce urmează:

„Numele meu este Popovici Lorand, sunt din Miercurea Ciuc și de când mă știu am fost pasionat de automobile și de tot ce ține de această zonă.

De motorsport sunt îndrăgostit de la vârsta de 6 ani, când tata m-a dus la prima competiție, în anul 1997, la Raliul Harghitei, care pe atunci își avea cartierul general în Miercurea-Ciuc.

Am fost atras de întregul eveniment, de la sosirea mașinilor de asistență tehnică cu mașinile de competiție pe platforme, curate și pregătite de start, construcția acestora – elementele de siguranță și diferențele față de o mașină normală, sunetul evacuării specific fiecărui model, rapiditatea și precizia în lucru a mecanicilor. Am fost fascinat de evoluția fiecărui echipaj la trecerea lor pe celebrele probe Racu și Piricske și fericit la festivitatea de premiere.

Ei, atunci mi-am spus că trebuie să concurez la bordul unei mașini de raliu!

Începând din acel an, am început încet, încet să merg la etapele de raliu din țară, ca și spectator, asta până în anul 2020, perioadă care mi-a fost de real folos pentru a pune bazele a ceea ce urma.

În această perioadă, după obținerea permisului de conducere mi-am dorit să urmez cursurile unei școli de pilotaj, dar cum viața îți oferă lucruri bune dar și mai puțin bune, acest prim pas în îndeplinirea visului s-a lăsat așteptat. Dar cum se zice, lucrurile se întâmplă cu un scop și într-o anumită ordine în viață.

Așadar, m-am concentrat pe terminarea studiilor, cariera profesională dar și pe recuperarea fizică, asta datorită unei deficiențe fizice pe care o am la piciorul drept, aspect care m-a făcut să înțeleg și să privesc altfel viața.

Anul trecut, într-o zi friguroasă de ianuarie, primesc un telefon de la un prieten din Cluj tot din zona de motorsport, care îmi zice că sunt așteptat la cursul de pilotaj sportiv ținut de Danny Ungur, moment în care nu știam dacă aud sau nu bine.

După aceea, am luat legătura cu Danny, am povestit și am stabilit planul, iar o luna mai târziu am participat la cursul propriu-zis. Sincer să fiu, la început am fost reținut și sceptic de evoluția mea și dacă voi reuși! Dar Danny, Dorin și Marc au fost de altă părere, iar după două zile intense de teorie și probe practice pe macadam și asfalt, am plecat de acolo cu un bagaj consistent de informații, diploma de absolvire și cu zâmbetul până la urechi.

Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine, pentru informațiile primite dar și pentru că m-au făcut să am încredere în mine. Un prim pas în îndeplinirea visului a fost bifat.

A urmat o perioada în care m-am gândit care ar putea fi prima competiție la care mi-ar plăcea să particip, în vederea acomodării din perspectiva de participant și totodată de a face progrese pas cu pas, neavând nicio presiune. Și am zis așa: mi-aș dori să particip la ultima etapa din CNVC, Trofeul Poiana Brașov și să urc pe frumosul drum al Poienii.

Dar pentru asta, mai aveam nevoie de încă multe lucruri, buget, mașină adaptată special pentru mine, echipament, licență ș.a.m.d. Am discutat cu Danny dorința mea, am pus pe hârtie soluțiile, iar după ce am tras linie, rezultatul a fost unul pozitiv. Am început imediat pregătirile pentru etapa de viteză în coastă de pe Drumul Poienii. După luni intense de muncă și momente în care nu vedeam luminița de la capătul tunelului, am reușit să fiu prezent la start, ca forlighter.

Pe o vreme specifică de toamnă, cu stropi de ploaie și soare, public numeros și un traseu spectaculos, am luat startul cu Dacia Logan, model pus la dispoziție și servisat pe durata competiției de echipa Danny Ungur Racing. Am abordat primele manșe precaut datorită traseului umed dar și pentru a învăța trasele și punctele de frânare. Pe măsură ce soarele a ieșit și traseul s-a uscat, timpii si ritmul au fost din ce în ce mai buni, iar satisfacția de la final a fost de nedescris.

Revenind la momentul de față, doresc să anunț că în acest weekend voi fi prezent la startul Raliului Harghitei! În primul rând pentru că este locul unde a început totul, este raliul de casa și în plus, în acest an evenimentul marchează ediția aniversară cu numărul 40. În dreapta mea îl voi avea alături pe George Marinescu, ocazie cu care doresc să îi mulțumesc că va fi lângă mine, iar mașina pe care vom concura este o Dacia Logan.

Pe această cale, doresc să mulțumesc părinților, prietenilor și partenerilor pentru sprijinul și încrederea oferită: Textar România, Cemplus, Romadaptari, Danny Ungur Racing, Autostiri.ro, ABImages și Galaprint.

În încheiere, doresc să le transmit tuturor celor care au un vis să creadă și să aibă curaj să îl urmeze, cu siguranță li se va îndeplini!”

Multă baftă echipajului Popovici Lorand – George Marinescu!

Motto: „Toate visele devin realitate dacă avem curajul să le urmăm!” Walt Disney 

Fotografiile sunt din arhiva personală a sportivului Popovici Lorand.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri