Podium pentru BMW Motorsport la revenirea DTM la Brands Hatch

| 13 august 2018 | 0 Comments

La revenirea DTM la Brand Hatch (Marea Britanie), BMW Motorsport a avut un week-end bun, pe parcursul căruia a obţinut un podium graţie lui Augusto Farfus (Brazilia), dar şi alte patru clasări în puncte. Locul al doilea reuşit de Farfus a fost a 40-a clasare pe podium reuşită de BMW Team RMG în DTM şi prima pentru brazilian de la deschiderea sezonului 2016, la Hockenheim (Germania).

Prima cursă: Ultima dată când DTM a avut o etapă găzduită de circuitul din Brands Hatch a fost în 2013. La revenirea din acest week-end, trei piloţi au intrat în Top 10 la finalul primei curse. Pe lângă locul secund reuşit de Farfus (Shell BMW M4 DTM), alţi doi piloţi BMW – Philipp Eng (Austria, SAMSUNG BMW M4 DTM) şi Marco Wittmann (Germania, BMW Driving Experience M4 DTM) – au trecut linia de sosire pe poziţiile a cincea, respectiv a noua. Eng a fost cel mai bine clasat pilot BMW în calificări, unde a ocupat poziţia a patra.

Timo Glock (Germania, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM) şi Joel Eriksson (Suedia, BMW M4 DTM) au încheiat pe locurile al 13-lea, respectiv al 14-lea, în timp ce Bruno Spengler (Canada, BMW Bank M4 DTM) a fost doar al 17-lea. Victoria i-a revenit spaniolului Daniel Juncadella (Mercedes).

Declaraţii după cursa de sâmbătă:

Rudolf Dittrich (director general BMW Motorsport pentru dezvoltarea vehiculelor): Este plăcut să revenim la Brands Hatch după o pauză de cinci ani, mai ales că am evoluat pe versiunea mai lungă şi mai provocatoare a pistei. Cursa a fost atractivă pentru toată lumea, deopotrivă piloţi şi spectatori. Sunt foarte mulţumit cu locul al doilea reuşit de Augusto Farfus şi de revenirea luo pe podium, pentru prima dată din 2016. Felicitări şi BMW Team RMG pentru cel de-al 40-lea podium la lor în DTM.

Am reuşit să aducem trei BMW M4 DTM în Top 10. Acest lucru ne mulţumeşte. Cu toate acestea, nu am reuşit să ne îmbunătăţim poziţiile în comparaţie cu rezultatele din calificări. Îi felicităm pe Daniel Juncadella şi Mercedes pentru victorie!

Augusto Farfus (#15 Shell BMW M4 DTM, BMW Team RMG – calificări: locul 5, cursă: locul 2): Este plăcut să fiu din nou pe podium. A durat mult, dar în cele din urmă s-a întâmplat. Astăzi am avut un ritm de cursă foarte bun. De la început am avut o maşină rapidă, iar echipa a făcut o treabă bună. Nu am putut menţine ritmul cu Mercedes, dar am evoluat foarte bine. Sunt încântat, în special pentru echipă.

Cursa a doua: Marco Wittmann şi Philip Eng au fost singurii piloţi care au reuşit să încheie cursa a doua în puncte. Wittmann a luat startul din a cincea linie a grilei – locul al nouălea – şi a folosit ritmul bun de cursă pentru a urca în clasament. Philip Eng a fost coleg de linie cu Wittmann şi a reuşit şi el să recupereze câteva poziţii. După un incident în primul tur, BMW M4 GTS DTM Safety Car a intrat pe circuit pentru neutralizarea întrecerii pe parcursul a două tururi.

Timo Glock s-a clasat al 11-lea, ratând la limită obţinerea unor puncte. Joel Eriksson şi Bruno Spengler au trecut linia de sosire pe poziţiile a 13-a, respectiv a 14-a. După clasarea pe podium de sâmbătă, Augusto Farfus a fost obligat să se retragă după ce maşina lui, Shell BMW M4 DTM, a fost puternic afectată în urma unei coliziuni. Victoria în cea de-a doua manşă de la Brands Hatch i-a revenit lui Paul Di Resta (Marea Britanie / Mercedes).

Declaraţii după cursa de duminică:

Rudolf Dittrich (director general BMW Motorsport pentru dezvoltarea vehiculelor): A fost o cursă plină de evenimente. De-a lungul întregii curse, niciodată nu am putut fi siguri dacă plouă sau nu. Calificările nu ne-au oferit poziţiile de start la care am sperat pentru a obţine rezultate bune, dar ritmul de cursă a fost destul de bun. Aceasta, în combinaţie cu strategia corectă, a permis ca Marco şi Philipp să recuspereze multe locuri şi să obţină puncte importante în clasament. Acesta a fost aspectul pozitiv.

Am fost implicaţi în multe dueluri care au încântat spectatorii, dar acest lucru ne-a costat timp. Din păcate, cursa lui Augusto s-a încheiat prematur, fără ca el să fie vinovat. Cine ştie ce altceva ar fi fost posibil. Misano va duce din nou DTM pe un teritoriu nou şi vom munci intens pentru a fi siguri că vom lupta din nou pentru victorie.

Marco Wittmann (#11 BMW Driving Experience M4 DTM, BMW Team RMG – calificări: locul 9, cursă: locul 5): Luând totul în considerare, sunt destul de mulţumit. Cred că întregul week-end a arătat că nu suntem la nivelul Mercedes. Acest lucru a fost reflectat în rezultatele din calificări. Am făcut tot ce era posibil. Am început bine şi am fost destul de norocoşi cu toate acele incidente – totul a fost la limită!

Am avut o strategie bună pentru cursă şi, per total, un pit stop foarte rapid. Sunt foarte mulţumit de băieţii mei, care au făcut o treabă foarte bună la pit stop. A trebuit să mă apăr în faţa lui Mike Rockenfeller spre final, dar a fost suficient. Locul al cincilea este mai mult decât mă aşteptam; sunt foarte mulţumit.

Clasamente generale (etapa 6/10)

Piloţi: 1. Gary Paffett 177p; 2. Paul Di Resta 148p; 3. Marco Wittmann 110p; 4. Lucas Auer 110p; 5. Edoardo Mortara 101p; 6. Timo Glock 101p; 7. Pascal Wehrlein 84p; 8. Philipp Eng 83p; 9. René Rast 77p; 10. Daniel Juncadella 57p; 11. Mike Rockenfeller 43p; 12. Bruno Spengler 43p; 13. Augusto Farfus 40p; 14. Nico Müller 30p; 15. Joel Eriksson 27p; 16. Robin Frijns 25p; 17. Loïc Duval 17p; 17. Jamie Green 11p.

Echipe: 1. Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS 261p; 2. SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport 211p; 3. Mercedes-AMG Motorsport REMUS 205p; 4. BMW Team RMR 184p; 5. BMW Team RMG 150p; 6. Audi Sport Team Rosberg 88p; 7. BMW Team RBM 70p; 8. Audi Sport Team Phoenix 60p; 8. Audi Sport Team Abt Sportsline 55p.

Constructori: 1. Mercedes-Benz 677p; 2. BMW 404p; 3. Audi 203p.

Cum vezi DTM 2018

Cursele din Deutsche Tourenwagen Masters pot fi urmărite live pe canalul YouTube oficial al competiţiei – transmisiunile sunt disponibile cu comentariu în engleză sau germană.

Ce urmează

Următoarea etapă din calendarul DTM va avea loc pe circuitul de la Misano (Italia), în perioada 24-26 august. Cele două curse de la Misano vor aduce participarea specială a ambasadorului mărcii BMW, Alex Zanardi (Italia), şi primele curse în nocturnă din istoria Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: DTM, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide