Peugeot 208, lansat pentru a rescrie istoria! VIDEO

| 2 noiembrie 2011 | 0 Comments

Oficialii Peugeot au hotărât să înlocuiască actualul model 207 cu vechiul sportiv 205, dar pentru că “cei de la marketing” nu erau total de acord au creat Peugeot 208, sau cel puţin asta anunţă comunicatul oficial ce anunţă lansarea ultimului membru al familiei.

Modelul se doreşte a fi un adevărat supermini, cu cele mai sportive specificaţii ce pot fi implementate unei maşini de stradă. Greutatea scăzută şi ţinuta de drum sunt, potrivit oficialilor francezi, principalele caracteristici ale modelului, precum şi punctele comune cu legendarul 205 rally car.

Specificaţiile tehnice ale maşinii indică o greutate de 975 kg (cu 173 kg mai puţin ca 207), modelul fiind dealtfel şi cu 70 mm mai scurt şi cu 10 mm mai jos decât predecesorul său. În schimb spaţiu pentru pasageri şi volumul portbagajului au fost uşor mărite!

Gama de motorizare va fi alcătuită, în primă fază, din noile propulsoare 1.0 litrii şi 1.2 VTi ambele pe benzină şi alte cinci variante Diesel, patru dintre acestea urmând a beneficia de sistemul stop&start. Puterea acestora va varia între 75 şi 100 CP!

Modelul urmează să iasă pe piaţă la începutul anului viitor, umând ca versiunea în trei uşi, pe care se va baza şi un viitor 208 GTI să apară în toamna lui 2012.


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide