Parteneriat SEAT și Ducati

| 5 martie 2017 | 0 Comments

parteneriatSEAT și Ducati au încheiat un parteneriat, pe o perioadă de un an, ce prevede participarea comună în Campionatul Mondial de motoGP. SEAT Leon CUPRA de 300 CP, cel mai puternic model din istoria mărcii iberice, va fi mașina oficială a echipei Ducati în următorul sezon de MotoGP.

Echipa va fi compusă din triplul campion mondial: Jorge Lorenzo (Spania) și Andrea Dovizioso (Italia), potrivi SEAT Romania

Suplimentar față de prezentarea Leon-ului CUPRA ca mașină oficială a echipei, parteneriatul include și amplasarea siglei SEAT pe partea din față a motocicletelor producătorului italian, precum și pe combinezoanele piloților și uniformele membrilor echipei.

SEAT și Ducati, ambele parte din grupul Volkswagen, împărtășesc valori comune cum ar fi: „dinamism, pasiune pentru design și un angajament pentru inovație și tehnologie”, conform șefului pentru Strategie, Dezoltarea Afacerii și Operațiuni al SEAT Sport: Antonino Labate. „Aceste valori sunt fundamentul SEAT-ului Leon CUPRA, ce își va face debutul, ca mașină oficială a echipei Ducati, în luna martie la cursa nocturnă de pe circuitul Losail din Qatar”, a adăugat acesta.

Un alt lucru comun celor două mărci este palmaresul bogat în motosport. Încă din 1970, cu îndrumarea profesionistă a SEAT Sport, marca iberică a câștigat două titluri mondiale în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), în 2008 și 2009, peste 25 de titluri în competiții de raliu și a organizat cu succes multiple competiții mono-marcă în întreaga lume.

Similar, marca italiană participă de 14 ani în MotoGP, câștigând 33 de curse, precum și 24 de sezoane în Campionatul Mondial de Superbike, adjudecându-și 17 titluri mondiale la constructori și participând la multiple campionate naționale. În anul 2007 echipa Ducati a câștigat Campionatul Mondial MotoGP cu pilotul australian Casey Stoner.

SEAT Leon CUPRA - DucatiDirectorul sportiv al Ducati MotoGP, Paolo Ciabatti, citat de SEAT Romania, a declarat: „Suntem foarte fericiți să întâmpinăm SEAT, în calitate de mașină oficială pentru sezonul 2017 al MotoGP, într-o perioadă extrem de palpitantă pentru Ducati cu Jorge Lorenzo și Andrea Dovizioso. SEAT Leon CUPRA este un model foarte sportiv și suntem convinși că atât piloții, cât și membrii echipei sunt nerăbdători să conducă în curând noua mașină.”

Mașina oficială a echipei Ducati, SEAT-ul Leon CUPRA de 300 CP, este cel mai puternic model din istoria producătorului din Barcelona. Este, de asemenea, cel mai rapid, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 4,9 secunde. Noul model, ce va ajunge la dealeri în luna martie, reprezintă valorile mărcii SEAT prin combinația de design atractiv și tehnologie de ultimă-oră.

Campionatul Mondial de MotoGP, care va debuta în 23 martie în Qatar, va cuprinde 18 curse în 15 tări diferite pe patru continente și va fi urmărit de peste 2,6 milioane de spectatori din întreaga lume.

VIA: SEAT Romania

Imagini: SEATCupra.net


Tags: , , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide