Paris, Gala FIA: trei premii pentru Max Verstappen

| 6 decembrie 2015 | 0 Comments

max_verstappenTânărul pilot olandez Max Verstappen (18 ani) a încheiat primul său sezon în Formula 1 cu trei recompense de prestigiu – „Cel mai bun debutant”, „Acțiunea anului” și „Personalitatea anului” -, care i-au fost atribuite în cadrul Galei Federației Internaționale de Automobilism (FIA), desfășurată vineri seara la Paris, conform gpupdate.net/en.

Verstappen, component al echipei Toro Rosso, care era încă minor când a debutat în „Marele Circ”, a obținut două locuri 4, în Ungaria i Statelor Unite, clasându-se pe poziția a 12-a în ierarhia finală a Campionatului Mondial, cu 49 de puncte, potrivit gpupdate.net/en.

„Este o onoare să câștig aceste trofeu, deoarece este votat de Comisia piloților din cadrul FIA”, a declarat Verstappen, referindu-se la titlul de „Cel mai bun debutant”. Sezonul său 2015 poate fi comparat, din punct de vedere al performanței, cu primul sezon al cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel în Formula 1, în 2008, când germanul a concurat tot pentru Toro Rosso, conform Agerpres.

Fiul fostului pilot Jos Verstappen, coechipierul lui Michael Schumacher la Benetton în 1994, a obținut, totodată, trofeul „Acțiunea anului” pentru o superbă depășire a brazilianului Felipe Nasr, în cursul Marelui Premiu al Belgiei, în porțiunea foarte rapidă a curbei Blanchimont de pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

De asemenea, Max Verstappen a făcut unanimitate în rândul presei de specialitate, care l-a ales „Personalitatea FIA” a anului. „Îmi face plăcere să văd că mass-media mă apreciază”, a comentat tânărul pilot, anunță fia.com.

El a obținut permisul de conducere la finele lunii septembrie și locuiește în prezent în Principatul Monaco, la fel ca majoritatea piloților de Formula 1, potrivit Agerpres.

Imagine: fia.com
Video: YouTube


Tags: , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Alex Filip pornește ,,motoarele” pentru sezonul 2020

Alex Filip va concura împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa italiană Gima...

Închide