spot_img

Opel – 21 ianuarie 1899 – 112 ani de istorie

Adam Opel a lucrat muncitor metalurg ziler ani de zile. Acesta a intrat în afaceri în Rüsselheim, oraşul său natal. Aici a pus bazele primei sale afaceri, a companiei Opel, unde a construit prima maşină de cusut.

După ce afacerea sa a înflorit şi s-a extins, a introdus în unităţile de producţie motorul cu aburi. În 1868 s-a căsătorit cu Sophie Scheller, fiica unui proprietar de fabrică.

Anul 1872 îl determină pe Adam Opel să pună la punct un plan de asigurare medicală pentru fabrică. În 1886 afacerea acestuia capătă noi dimensiuni prin introducerea în producţie a bicicletelor.

Fii lui Opel sunt pasionaţi de practicarea ciclismuli şi câştigă mai multe sute de curse cu bicicletele Opel în anii de dinainte de 1898. De altfel, în următorii 40 de ani Opel devine cel mai mare producător de biciclete.

În anul 1895 Adam Opel moare la vârsta de 58 de ani. Afacerea este preluată de soţie şi copii acestuia.

Pe 21 ianuarie 1899 farţii Opel dobândit drepturile de producţie ale primului automobil”Opel Patent Motor Car, Sistem Lutzmann”. La Rüsselheim erau puse bazele construcţiei primelor autovehicule utilitare. În acelaşi an, Opel îşi face debutul în sportul cu motor la nivel intenaţional.

În 1908 inventatorul român Aurel Vlaicu este angajat ca inginer la fabrica Opel din Rüsselsheim, după ce îşi finalizează studiile tehnice la Budapesta şi Munchen.

De-a lungul timpului, istoria Opel a inclus şi elemente de aeronautică precum primul motor de aeronavă ce propulsează biplanul Euler. Acests motor a fost produs în anul 1911 ca răspuns la dezvoltările tehnologice ale vremii.

Fritz von Opel a fost primul om care a învins gravitaţia într-un autovehicul propulsat de o rachetă, scriind istoria în urmă cu 82 de ani, pe 30 septembrie 1929.

Şi să nu uităm: în anul 1901 Opel fabrica prima motocicletă, iar în 1937 la Rüsselsheim începe producţia de frigidere casnice “Frigidaire”.

V-aţi pus întrebarea cum au apărut ratele la maşini? În 1929 „Banca Opel” finanţează achiziţia de autovehicule şi stabileşte plata în rate.

Tot în acel an General Motors achiziţionează 80% din acţiunile companiei Adam Opel AG.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri