NRA în finala Campionatului Național de Raliuri al României

| 5 octombrie 2017 | 0 Comments
  • Bogdan Marișca și Carmen Poenaru luptă la Sibiu pentru titlul de Campioni Naționali
  • Echipa Napoca Rally Academy are misiunea de a cuceri titlul de campioană

La Raliul Sibiului 2017 se vor decide mai multe titluri naționale, printre care și cel mai important – Campionul Național absolut al României, dar se va stabili care este și cea mai bună echipă de raliu din țară. Napoca Rally Academy pornește cu șanse bune pe mai multe fronturi.

Raliul Sibiului 2017, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri, are o însemnătate deosebită pentru echipa Napoca Rally Academy. Astfel, pe lângă titlul național rezervat grupărilor care au participat în acest sezon în naționalul de raliuri al României, un clasament în care NRA conduce, la Sibiu se va juca și titlul de Campion Național absolut, iar echipajul format din Bogdan Marișca și Carmen Poenaru are acest obiectiv.

Cei doi vor lua startul la bordul unui automobil Ford Fiesta R5 din postura de lideri ai stagiunii 2017, cu un avans de 15 de puncte (în clasamentul adevărului) în fața echipajului format din Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). Odată cu modificarea planului orar inițial pentru Raliul Sibiului, prin lungirea traseului din prima zi s-a depășit ponderea de 25% din totalul kilometrilor de probă specială (într-o zi), urmând să se ofere puncte și pentru aceasta. În joc vor fi puse 44 de puncte.

Bogdan și Carmen vin după un raliu foarte bun făcut la Iași, iar scopul lor este a a avea o abordare matură și inteligentă pe probele sibiene. Pe lângă titlul absolut, ei mai vizează și titlul național al Clasei 2, dar, foarte important, și pe cel al echipelor.

Napoca Rally Academy are un avans de 50 de puncte în fața grupării Prorally Team Brașov. Misiunea nu va fi una ușoară, pentru că din componența echipei vor lipsi trei echipaje. Astfel, Simone Tempestini nu poate lua startul la Raliul Sibiului pentru că este angrenat în etapa de Campionat Mondial (WRC) din Spania, în timp ce echipajul Florin Tincescu/Sergiu Itu nu avea bugetată ultima etapă a naționalului. Din motive personale va lipsi de la start și Mihai Manole, cel care aleargă sub culorile NRA și care și-a asigurat deja titlul național al Clasei 7.

În condițiile date, echipajul Marișca/Poenaru va fi ajutat de doar două perechi „verzi”, cele formate din Vlad Cosma/Francesca Maior (Subaru Impreza GC8) și Norbert Maior/Dorin Pulpea (Dacia Sandero). Vlad a demonstrat în mai multe rânduri în acest sezon că este un pilot rapid, numai problemele de ordin tehnic împiedicându-l să nu aibă un cuvând mai greu de spus în cadrul Clasei 11. El va aborda cu mare încredere specialele de la Sibiu, conștient de faptul că echipa are nevoie de cât mai multe puncte.

Și pentru Norbert Maior există o miză mare la Sibiu, pentru că el este angrenat atât în lupta de la Cupa Dacia, unde își poate adjudeca titlul, dar și în cea de la Clasa 9, unde ocupă poziția a doua, momentan. El va miza și pe experiență vastă a lui Dorin Pulpea și speră să poată ajuta în primul rând echipa Napoca Rally Academy.

Raliul Sibiului se va desfășura în perioada 6-7 octombrie. Va avea 14 Probe Speciale, pe asfalt, care vor însuma 115,6 kilometri de concurs.

Partenerii Napoca Rally Academy pentru programul 2017 din Campionatul Național de Raliuri sunt: Banca Transilvania, MaxxMotion, De’Longhi, Michelin și Primăria Cluj.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide