spot_img

Noul vârf de lance din programul BMW M Motorsport este pregătit pentru premieră, pe celebrul „Eau Rouge”

BMW M4 GT3 pe ,,Caruselul din Ardeni”

Noul vârf de lance din programul BMW M Motorsport este pregătit pentru premieră, care va fi pe celebrul „Eau Rouge”. Ca parte a activităţii de dezvoltare, BMW M4 GT3 va participa la testele oficiale dinainte cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). Zilele de teste oficiale au loc pe circuitul din Ardeni la 22 şi 23 iunie. La doar câteva zile, noul BMW M4 GT3 va încheia primul său test în condiţii de cursă pe Nürburgring-Nordschleife (Germania).

Testele dinaintea cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps oferă BMW M Motorsport ocazia ideală de a testa BMW M4 GT3 pe un alt circuit exigent în condiţii competiţionale reale. Circuitul este cunoscut sub numele de „Caruselul din Ardeni” şi este unul rapid şi cursiv. Activitatea de testare în Belgia va fi derulată de Augusto Farfus (Brazilia), Marco Wittmann (Germania) şi Nick Yelloly (Marea Britanie).

„Este fantastic să ni se ofere ocazia de a participa la testele de la Spa-Francorchamps cu noul nostru BMW M4 GT3”, a declarat Mike Krack, directorul BMW M Motorsport. „La fel ca Nordschleife, acest circuit are propriile sale caracteristici, ceea ce îl face o facilitate de testare optimă şi foarte solicitantă pentru noi în etapa finală de dezvoltare a maşinii noastre. Zilele de la Spa vor fi folosite şi pentru a pregăti debutul în cursă al BMW M4 GT3, de care suntem cu toţii entuziasmaţi. Acest test, în condiţii de cursă pe Nordschleife, este următorul pas major în drumul către primul nostru sezon din 2022.”

Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps are un loc important în istoria motorsportului BMW

Cu 24 de succese în palmaresul său, producătorul este deţinătorul recordului de victorii în maratonului de anduranţă din Belgia. BMW M4 GT3 va concura din 2022 şi va căuta să continue acest succes. Cu toate acestea, mai întâi trebuie să vedem cum se va descurca BMW M6 GT3 la evoluţia sa de adio la Spa, la ediţia din acest an a clasicei de anduranţă, care are loc la 31 iulie şi 1 august.

BMW M4 GT3 îşi va face debutul în cursă în etapa a patra din Nürburgring Endurance Series (NLS), pe Nürburgring-Nordschleife, la 26 iunie, imediat după testele din Belgia. La volanul maşinii de curse vor fi Jens Klingmann (Germania) şi Sheldon van der Linde (Africa de Sud). BMW M4 GT3 va concura în clasa de prototipuri SP-X, deoarece noua maşină nu este încă omologată. Deoarece acesta este un test în regim de cursă, BMW M4 GT3 nu va fi clasificat în rezultatele de pe Nordschleife. Apariţia va fi folosită pentru a acumula experienţă valoroasă în condiţii de cursă cu noua maşină.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri