Noul BMW M8 GTE, teste la Daytona

| 9 decembrie 2017 | 0 Comments

Viitoarele BMW Seria 8 şi BMW M8 se lasă descoperite prin modelul de curse BMW M8 GTE care se pregăteşte de debutul pe circuit în cursa de 24 de la Daytona din ianuarie.

Noul BMW M8 GTE a efectuat mai multe sesiune de teste pe circuitul pe care, la 27-28 ianuarie 2018, va avea loc debutul său competiţional: BMW Motorsport şi BMW Team RLL au fost la Daytona (SUA) pentru testele oficiale ale IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). A fost pentru prima dată când noul vârf de gamă GT al BMW Motorsport s-a confruntat direct cu viitorii săi adversari din America de Nord.

Un test privat a avut loc anterior la Homestead (SUA), înaintea testelor oficiale organizate la Daytona. În ambele cazuri, maşina a fost supervizată de BMW Team RLL, care anul viitor va concura cu noul BMW M8 GTE în campionatul IMSA. John Edwards şi Connor De Phillippi (ambii din SUA) au fost piloţii din cockpit.

La Homestead a fost prezent şi Martin Tomczyk (Germania). La teste, BMW Motorsport şi BMW Team RLL au efectuat mai multe programe de pregătire. Acestea au inclus teste de anduranţă pentru cele mai recente evoluţii în domeniile performanţei, aerodinamicii şi electronicii.

BMW Motorsport priveşte retrospectiv la o perioadă foarte intensă. De-a lungul a doar jumătate de an, de la primul teste efectuat în iulie, maşina a fost actualizată constant. Inginerii BMW au făcut schimbări graduale la aerodinamică şi au lucrat la partea frontală, şasiu şi sistemul de răcire. Toate componentele au fost adaptate pentru curse de anduranţă, astfel că BMW Motorsport a parcurge un teste complet de 24 de ore în cursul lunii trecute. Reacţia din partea piloţilor a ajutat la optimizarea ergonomiei cockpitului.

Pregătirile devin tot mai intense acum pe măsură ce noul BMW M8 GTE se apropie de cursa de 24 de ore de la Daytona. Datele acumulate în SUA vor fi utilizate la München pentru realizarea reglajelor de fineţe înaintea testelor suplimentare ce vor avea loc în SUA înainte de Crăciun. „The Roar before the 24 Hours”, testul oficial IMSA de pregătire a cursei de 24 de ore, va avea loc peste patru săptămâni.

Reacţii ale piloţilor după testul de la Daytona

John Edwards: Acestea au fost primele teste cu BMW M8 GTE în SUA, precum şi prima mea evoluţie la volanul noii maşini. Este interesant să faci parte din activitatea de dezvoltare. Am trecut printr-o listă vastă de teste. Echipa a învăţat multe despre noua maşină şi putem continua astfel pregătirile pentru sezonul viitor.

Connor De Phillippi: Am putut teste numeroase lucruri diferite şi am făcut un progres evident cu partea de dezvoltare. Mai avem de schimbat câte ceva pe ici-acolo, dar ne îndreptăm în direcţia cea bună. Acest teste a fost o pregătire bună şi importantă pentru tot ceea ce ne aşteaptă în ianuarie.

Sursa si imagini:comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WEC

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide