spot_img

Noi dispoziţii în ceea ce priveşte reţinerea certificaterlor de înmatriculare!

In cazul in care plcautele si certificatul de inmatriculare au fost retinute de Politia Rutiera, aceasta este obligata ca in termen de maxim trei zile sa informeze ARR. Alaturi de notificarea scrisa va fi atasat si procesul verbal de constatare a contraventiei, anunta MediaFax.

Masura a fost luata printr-un ordin comun al ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Tot prin aceasta masura proprietarul autovehiculului, caruia ia fost suspendat dreptul de utilizare a acestuia, va fi instiintat in scris daca perioada de suspendare se mareste. Prelugirea perioadei de suspendare se aplica in termen de 30 de zile, in cazul in care contravenientul nu face dovada achitarii amenzii contraventionale. La expirarea termenului de suspendare, placutele si certificatul de inmatriculare, vor fi transmise Directiei Rutiere.

Pentru recidiva in acelasi an, contravenientii nu vor beneficia de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

Acest ordin comun face parte din politica de coordonare a activitatii de control a transportului rutier pentru a asigura o mai mare eficienta si corectitudine a acesteia.

In concluzie mare atentie sa nu comitem vre-o infractiune pentru ca o sa ne poarte pe drumuri “baietii veseli” din politie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,331FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri