MINI câştigă Raliul Faraonilor 2015

| 18 mai 2015 | 0 Comments

MINI şi modelul său MINI ALL4 Racing îşi extind avansul în ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country datorită celei de-a doua victorii în deşert pe care au obţinut-o Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul Mathieu Baumel (Franţa).

Cel mai recent succes dintr-o lungă serie pentru MINI ALL4 Racing a venit după o luptă prin nisip şi teren stâncos, dar şi cu secţiunii dificile de navigaţie – totul de-a lungul celor cinci etape desfăşurate în desertul egiptean, care au format Raliul Faraonilor (10-16 mai).

În apropierea mormintelor faraonilor, Al-Attiyah şi-a pilotat modelul MINI ALL4 Racing la un ritm controlat în condiţii aride, astfel că a primul loc în clasamentul general al competiţiei.

A fost o cursă cu multe provocări pentru pilotul din Qatar. În timpul celei de-a treia etape, una dificilă din punct de vedere al navigaţiei, Al-Attiyah a lovit un petic din renumitul fesh-fesh (praf fin de nisip) şi a pierdut timp preţios pentru curăţarea ambreiajelor. Etapa a patra a pus o nouă problemă majoră, echipajul fiind obligat să se oprească în căldura infernală a deşertului pentru a schimba o roată. Secundele s-au adunat cu repeziciune şi, în condiţiile unei concurenţe acerbe, acestea puteau face diferenţe majore în clasamentul final.

„Am gestionat evoluţia şi nu am făcut nici o greşeală majoră”, a spus Nasser Al-Attiyah, vizibil încântat, citat de Autostiri.ro. „Îmi place această cursă şi îmi place să revin în Egipt. Şi, bineînţeles, îmi place să câştig. Este un sentiment plăcut să câştigi competiţia şi să sărbătoreşti la poalele piramidelor. Încă de la început am avut o strategie bună şi am fost lideri încă din a doua zi. Sunt fericit.”

Înaintea lui Al-Attiyah şi pe locul al doilea la finalul etapei a cincea a fost un alt echipaj MINI ALL4 Racing, Vladimir Vasilyev (Rusia) şi Konstantin Zhiltsov (Rusia). De-a lungul întregului concurs, Vasilyev şi Al-Attiyah, alături de modelele MINI ALL4 Racing, au fost într-o continuă luptă cu condiţiile şi pentru locurile în clasament.

Drumurile denivelate au fost grele pentru corpurile noastre”, a spus Vasilyev după etapa a patra, citat de Autostiri.ro, după care a concluzionat perfect Raliul Faraonilor: „Această cursă este foarte specială pentru că disputa este strânsă, iar diferenţele sunt mici în comparaţie cu alte raliuri. Este foarte interesant şi palpitant. Suntem mulţumiţi că am ajuns aici şi bucuroşi că ne aflăm pe podium. Am demonstrat că putem lupta şi am încheiat o cursă foarte bună. Ce urmează? Lupta merge mai departe!”

Echipajul olandez format din Erik Van Loon (Olanda) şi Wouter Rosegaar (Olanda) a avut o relaţie dificilă cu Zeiţa Fortuna de-a lungul Raliului Faraonilor. Dar, la final, au reuşit un loc la şaptelea bun şi binemeritat.

Pe de altă parte, MINI ALL4 Racing al echipajului Adam Malysz (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa) a părut că se va regăsi sus în clasamentul final până în etapa a patra, când o piatră parţial ascunsă a spulberat orice şansă. În timp ce nefericitul accident a stopat evoluţia competiţională a echipajului, cei doi ocupanţi au scăpat teferi datorită măsurilor de securitate încorporate în designul MINI ALL4 Racing.

Ca urmare a rezultatelor din Egipt, MINI şi modelul MINI ALL4 Racing îşi menţin dominaţia în ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country. Vladimir Vasilyev este lider, cu 155 de puncte. Al-Attiyah este pe locul al doilea (120 de puncte), iar Erik Van Loon ocupă locul al patrulea (64 de puncte).

Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country, etapa a patra: Raliul Faraonilor 2015

Loc Pilot Navigator
1 Nasser Al-Attiyah (Qatar) Mathieu Baumel (Franţa)
3 Vladimir Vasilyev (Rusia) Konstantin Zhiltsov (Rusia)
7 Erik Van Loon (Olanda) Wouter Rosegaar (Olanda)

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country
20-22.02        Baja Russia
27.03-02.04   Abu Dhabi Desert Challenge
18-24.04        Sealine Cross-Country Rally Qatar
10-17.05        Pharaons Rally
25-28.06        Italian Baja
24-26.07        Baja Aragón
13-16.08        HunGarian Baja
03-09.10        Rallye du Maroc
22-24.10        Baja Portalegre 500

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Raliul Sardiniei: Simone Tempestini, o noua provocare pe macadam

Weekendul acesta, la mai puțin de două săptămâni după Raliul Portugaliei, Simone Tempestini și Sergiu Itu concurează în Raliul Italiei...

Închide