Mazda RX-VISION a fost numită cea mai frumoasă maşină concept

| 27 ianuarie 2016 | 0 Comments
  • Noul concept sport Mazda a câştigat premiul cel mare la Festival Automobile International dedicat maşinilor concept
  • RX-VISION este expus până la 31 ianuarie la Paris la prezentarea de la Hôtel National des Invalides
RX-VISION

RX-VISION

Uimitorul concept sport Mazda RX-VISION, cu motor rotativ, a fost desemnat „Cea mai frumoasă maşină-concept a anului” la ediţia cu numărul 31 a Festivalului Internaţional de Automobile. Ikua Maeda, coordonatorul internaţional de design al Mazda, a acceptat premiul marţi seară împreună cu Kevin Rice, coordonatorul departamentului design din Europa, cu Julien Montousse, omologul său din America de Nord, şi cu designerul Mazda Norihito Iwao.

Este o nouă apreciere acordată diviziei globale de design, care a câştigat, în septembrie, la Concursul pentru brand-uri auto 2015, trei premii, inclusiv “Echipa anului”. RX-VISION a fost nominalizat alături de Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal şi Porsche Mission E. Conceptul Mazda a împărţit podiumul cu ultimul dintre ele.

Festival de l'Automobile Paris 2016_24 (1280x792)Lansat în noiembrie 2015 la Salonul de la Tokio, RX-VISION exprimă spiritul de challenger. Cel mai nou concept al companiei este o transpunere fidelă a filosofiei de design Kodo – sufletul mişcării. Proporţiile sale bine definite „respiră” performanţă deși rămân tributare istoriei bogate Mazda de maşini sport cu tracţiune spate și motor amplasat frontal. Într-adevăr, caracterul compact al trenului de rulare specific motorului rotativ permit obținerea unor caracteristici cum ar fi, de exemplu, capota foarte joasă. Cu siguranţă fanii mărcii abia aşteaptă să vadă modelul în producţia de serie.

RX-VISION poate fi văzut până pe 31 ianuarie la Paris, la Hôtel National des Invalides, în cadrul Festivalului Internaţional de Automobilism dedicat maşinilor concept. Premiul se acordă vehiculului care întruchipează cel mai fidel un design creativ şi tendinţe emergente. Este unul dintre cele patru mari premii ale evenimentului, iar câştigătorii sunt aleşi de un juriu format din experţi şi entuziaşti din lumea motosport, arhitectură, modă şi design.

Mazda RX-VISION: Caracteristici selectate

Număr de locuri 2
Lungime totală x lăţime x înălţime (mm) 4,389 x 1,925 x 1,160
Ampatament (mm) 2,700
Motor SKYACTIV-R
Tren de rulare Motor amplasat frontal, tracţiune spate
Mărimea anvelopelor (faţă/ spate) 245/40 R20   / 285/35 R20
Dimensiuni jante (faţă / spate) 20 x 9.5J   / 20 x 11J

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Macchina nuova per una nuova gara in salita…

Catalin-Cedric Ghigea s-a impus in fata lui Doru Alexandrescu, ce a pilotat un VW Golf GTI, in timp ce timul...

Închide