Marco Wittmann urcă pe podium în cursa 100 pentru BMW de la revenirea în DTM în 2012

| 10 septembrie 2018 | 0 Comments

Două clasări pe podium pentru piloţii BMW Motorsport în week-endul de cursă de la Nürburgring (Germania). Bruno Spengler (BMW Team RBM) a obţinut prima sa clasare în Top 3 din această stagiune, trecând linia de sosire pe poziţia a doua a manşei de sâmbătă. Duminică, în cursa de casă pentru BMW Team RMG, Marco Wittmann (Germania) a încheiat al treilea cu BMW Driving Experience M4 DTM în ceea ce a reprezentat a 100-a cursă în DTM pentru BMW Motorsport de la revenirea în 2012.

Prima cursă: Într-o cursă câştigată de René Rast, Timo Glock (Germania) a reuşit o cursă de recuperare spectaculoasă cu DEUTSCHE POST BMW M4 DTM, urcând de pe poziţia a 12-a, ocupată la start, până pe a patra la finalul celor 40 de tururi. Chiar în spatele lui, Marco Wittmann a dus BMW Driving Experience M4 DTM pe locul al cincilea. Coechipierul lui Wittmann, Augusto Farfus (Brazilia, Shell BMW M4 DTM) a terminat pe poziţia a noua şi a obţinut două puncte. Joel Eriksson (Suedia, BMW M4 DTM) şi Philipp Eng (Austria, SAMSUNG BMW M4 DTM) au încheiat pe poziţiile a 12-a, respectiv a 16-a.

Declaraţii după cursa de sâmbătă:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): „Putem fi mulţumiţi cu acest rezultat. A fost o cursă bună aici, la Nürburgring, după locurile al doilea, al patrulea, al cincilea şi al nouălea pentru BMW – am acumulat puncte importante în clasamente. Fanii au asistat la câteva dueluri atractive pe circuit.

Unul sau doi oameni poate că au depăşit limita uneori, dar aşa este în DTM şi în cursele de turisme. În special Bruno Spengler merită felicitări pentru primul său podium din acest sezon. A putut să-şi ofere un cadou de nuntă tardiv şi a contestat teoria că piloţii devin mai lenţi odată ce se căsătoresc. Felicitări lui René Rast şi Audi pentru victorie!”

Bruno Spengler (#7 BMW Bank M4 DTM, BMW Team RBM – calificări: locul 3, cursă: locul 2): „Este foarte plăcut să fiu din nou pe podium. Astăzi (n.a. sâmbătă) am avut o zi foarte bună. Anul acesta nu a fost mereu aşa, am avut mult ghinion, dar aşa este uneori în motorsport. Trebuie ceva timp pentru ca lucrurile să revină la normal. Maşina a fost foarte bună în calificări, la fel şi în cursă. Am putut să forţez de la început.

Multe mulţumiri întregii echipe, care a pregătit o maşină excelentă pentru mine. Ei merită punctele de astăzi. Vreau să spun ceva şi despre prietenul meu Robert Wickens, care este în spital după accident: îi urez toate cele bune şi sper să revină cât mai curând posibil. Îi simţim lipsa în motorsport.”

Cursa a doua: În urma lui Wittmann, Bruno Spengler a obţinut locul al patrulea. Joel Eriksson, Augusto Farfus şi Philipp Eng au urmat pe poziţiile a şasea, a şaptea şi a opta. Timo Glock a trebuit să se mulţumească doar cu locul al 16-lea, după o coliziune în faza iniţială a cursei şi o penalizare cu drive-through. Ca şi în cursa de sâmbătă, BMW Team RBM a reuşit cel mai rapid pit stop cu maşina lui Eriksson.

Cu un total de 137 de puncte, Wittmann este cel mai bine clasat pilot BMW, ocupând locul al cincilea în clasamentul general. Piloţii BMW au reuşit o nouă performanţă solidă ca echipă, cinci modele BMW M4 DTM clasându-se în Top 10 şi acumulând 45 de puncte. BMW Motorsport, BMW Team RBM şi BMW Team RMG au concurat în cea de-a 100-a cursă a lor de la revenirea BMW în DTM în 2012. Farfus şi Spengler au fost implicaţi în fiecare dintre aceste 100 de curse.

Înaintea cursei cu numărul 100 pentru BMW de la revenirea în DTM în 2012 – aniversată duminică -, legendara Nordschleife de la Nürburgring a fost în centrul atenţiei în cursul dimineţii. Pilotul oficial BMW Martin Tomczyk (Germania), care lucrează ca expert de cursă pentru postul TV german SAT.1, a rulat prin „Infernul Verde” la comenzile BMW M4 DTM Race Taxi.

Week-endul de cursă din regiunea Eifel a marcat şi debutul BMW M Motorsport Days. Peste 300 de invitaţi din Germania şi din străinătate au experimentat un program spectaculos şi variat. Punctele de atracţie au inclus BMW M Driving Experience şi taxi rides pe Nordschleife cu BMW M5. Vizitatorii au avut şansa de a vedea şi un exponat foarte special: BMW Concept M8 Gran Coupé. Noua campanie BMW M Town a avut prima sa apariţie în cadrul BMW M Motorsport Days. De asemenea, publicul a putut vedea în premieră şi noile BMW X3 M şi BMW X4 M.

Declaraţii după cursa de duminică:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): „Marco Wittmann s-a descurcat bine astăzi (n.a. duminică) prin pluton – şi a fost recompensat cu o clasare pe podium. Cinci maşini între primele opt este un rezultat bun pentru BMW. Desigur, după locul secund reuşit de Bruno Spengler în manşa de sâmbătă, ne-ar fi plăcut să fim în fruntea clasamentului. Cu toate acestea, per total, putem fi mulţumiţi cu week-endul de cursă de la Nürburgring. Sunt foarte mulţumit că am urcat pe podium şi am marcat multe puncte în cursa noastră cu numărul 100 de al revenirea în DTM în 2012. Felicitări merită şi René Rast, care a reuşit o performanţă perfectă în acest week-end, cu maximum de puncte.

A fost un week-end atractiv şi în afara circuitului: BMW M Motorsport Days ne-a permis să încântăm vizitatorii noştri din întreaga lume cu BMW M. Prezenţa modelului BMW M4 DTM pe Nordschleife, în dimineaţa de duminică, a fost un alt punct de atracţie. Acum plecăm din «Infernul Verde» şi începem pregătirile meticuloase pentru că privim cu încredere şi entuziasm spre cursele de la Spielberg.”

Marco Wittmann (#11 BMW Driving Experience M4 DTM, BMW Team RMG – calificări: locul 9, cursă: locul 3): „Plecând de pe locul al nouălea, obiectivul nostru a fost să urcăm cât mai mult în clasament. Ceea ce am reuşit. Desigur, vrei să fii primul în cursa de casă a echipei tale, dar René Rast a fost o treabă excelentă. Am fost cam departe în prima fază a cursei.

Secţiunea iniţială a întrecerii a fost extrem de turbulentă. Au fost câteva situaţii înşelătoare şi am pierdut un loc în favoarea lui Paul di Resta. Apoi am reuşit treptat să recuperez loc după loc. Desigur, toată lumea a beneficiat de incidentul dintre Timo Glock şi Lucas Auer. Per total, sunt foarte mulţumit cu locul al treilea. Am făcut o cursă curată şi am fost aproape de lider.”

Clasamente generale (etapa 8/10)

Piloţi: 1. Gary Paffett 206p; 2. Paul Di Resta 204p; 3. René Rast 149p; 4. Edoardo Mortara 138p; 5. Marco Wittmann 137p; 6. Timo Glock 119p; 7. Lucas Auer 110p; 8. Pascal Wehrlein 100p; 9. Philipp Eng 92p; 10. Bruno Spengler 75p; 11. Joel Eriksson 60p; 12. Daniel Juncadella 58p; 13. Mike Rockenfeller 56p; 14. Augusto Farfus 48p; 15. Robin Frijns 56p; 16. Loïc Duval 44p; 17. Nico Müller 43p; 18. Jamie Green 17p.

Echipe: 1. Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS 306p; 2. Mercedes-AMG Motorsport REMUS 262p; 3. SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport 248p; 4. BMW Team RMR 211p; 5. BMW Team RMG 185p; 6. Audi Sport Team Rosberg 166p; 7. BMW Team RBM 135p; 7. Audi Sport Team Phoenix 100p; 9. Audi Sport Team Abt Sportsline 99p.

Constructori: 1. Mercedes-Benz 801p; 2. BMW 531p; 3. Audi 365p.

Ce urmează

Următoarea etapă din calendarul DTM va avea loc pe circuitul de la Spielberg (Austria), în perioada 21-23 septembrie.


Tags: , , , ,

Category: DTM, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cybernet Auto Center a prezentat oficial echipajul Raspopa/Diacu

Astazi, 19 iunie 2019, a avut loc in cadrul reprezentantei Cybernet Auto Center, dealer Skoda Piatra Neamt, prezentarea oficiala a...

Închide