spot_img

Marco Wittmann obţine locul al doilea pentru BMW la Fuji

Primul eveniment comun organizat de DTM şi campionatul Super GT pe teritoriul Japoniei a avut două desfăşurări diferite pentru piloţii BMW Motorsport. Prima cursă a fost una dificilă, cu diferite probleme, la capătul căreia Kamui Kobayashi (Japonia) a fost cel mai bine clasat pilot BMW, pe poziţia a 14-a. Prin contrast, cursa de duminică a avut un cu totul al deznodământ, în ciuda evenimentelor de pe circuit. La final, Marco Wittmann (Germania) a reuşit să-şi serbeze ziua de naştere cu o clasare pe podium, pe locul al doilea, la Fuji (Japonia).

Cursa 1: Kobayashi a recuperat numeroase locuri în primul tur şi a urcat până pe poziţia a 12-a. La prima sa apariţie la comenzile unui BMW M4 DTM, el a încheiat în cele din urmă pe locul al 14-lea. Wittmann a intrat la standuri după primul tur pentru a avea avantaj în cazul unei neutralizări cu Safety Car. Cu puţin înainte de finalul cursei, neutralizarea s-a produs, doar că Wittmann nu a reuşit să revină în acelaşi tur cu plutonul după ce efectuase şi un al doilea pit stop. Astfel, el nu a profitat de pneurile mai noi. Alessandro Zanardi (Italia), aflat în cockpitul ZF BMW M4 DTM, a abandonat după o problemă tehnică. Victoria i-a revenit lui Nick Cassidy (Noua Zeelandă, Lexus).

Cursa 2: Nenumărate dueluri, trei neutralizări cu Safety Car şi un aniversat fericit: Marco Wittmann (Germania) a fost pe podium la capătul cursei secunde din „SUPER GT x DTM Dream Race”. Wittmann, care şi-a sărbătorit a 30-a aniversare, şi-a croit drum până pe locul al doilea cu Schaeffler BMW M4 DTM. Şi Kamui Kobayashi (Japonia) a oferit şi el o reprezentaţie plină de acţiune, la fel cum a făcut şi Alessandro Zanardi (Italia), care la un moment dat a fost pe poziţia a doua cu ZF BMW M4 DTM. Kobayashi a încheiat al cincilea, iar Zanardi a fost al 13-lea.

Safety Car a apărut de trei pe circuit de-a lungul cursei. Fanii prezenţi la Fuji au fost trataţi cu numeroase dueluri pe circuit, dar şi cu contacte între maşini şi chiar câteva accidente. Acţiunea a devenit turbulentă în partea finală. Wittmann a trecut linia de sosire pe locul al treilea, dar a fost promovat al doilea după ce Loïc Duval (Franţa, Audi) a primit o penalizare de o secundă pentru un incident anterior. Victoria i-a revenit lui Narain Karthikeyan (India, Honda).

Wittmann, a cărui familie şi prieteni au călătorit la Fuji, a putut sărbători împlinirea a 30 de ani cu stil la Tokyo (Japonia). Înaintea cursei, directorul BMW Group Motorsport, Jens Marquardt, coechipierii Zanardi şi Kobayashi, dar şi întreaga echipă BMW Team RBM i-au cântat „La mulţi ani” şi i-au oferit un tort aniversar mare în timpul sesiuni pit walk din cursul dimineţii.

Declaraţii după „SUPER GT x DTM Dream Race” de la Fuji

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport):  ,,Acesta a fost genul de cursă pe care îl doream pentru fanii noştri din Japonia – şi, bineînţeles, pentru telespectatorii din Europa. A fost motorsport veritabil, chiar dacă haotic pe alocuri, dar este ceea ce fanii vor să vadă. Deplasarea noastră la Fuji a meritat pe deplin. Mulţumiri lui Bart Mampaey şi celor de la BMW Team RBM. Au făcut o treabă fantastică, asigurându-se că cele trei maşini sunt la cel mai înalt nivel şi realizând pit stopuri excelente. Felicitări lui Marco Wittmann – pentru aniversare şi pentru locul al doilea. A fost o performanţă foarte bună din partea lui. Kamui Kobayashi a luptat din greu şi a impresionat la primul său week-end într-o maşină DTM.

Alex Zanardi a fost în mijlocul acţiunii şi din nou a creat câteva momente foarte speciale. Per total, a fost o reclamă bună pentru cursele de turisme. Am văzut că evenimentul comun cu SUPER GT şi DTM poate funcţiona foarte bine şi poate produce dispute atractive. Dream Race a fost un succes total – trebuie să repetăm experienţa. În ansamblu, a fost un week-end de succes pentru noi, cu victoria lui Alexander Sims în Formula E şi locul al doilea pentru BMW M6 GT3 în IGTC la Kyalami.”

Marco Wittmann (#11 Schaeffler BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 19, cursă: locul 18 /cursa 2 – grilă: locul 7, cursă: 2): ,,Sunt încântat. Dacă ţinem cont de cum am început week-endul, putem fi foarte fericiţi cu locul al doilea de duminică. A fost o cursă nebună, cu multe neutralizări. Cu toate acestea, cumva, am părut mereu că avem instinctul potrivit şi am reuşit un rezultat bun. Acest eveniment a fost magnific. Fanii japonezi sunt foarte entuziaşti şi prietenoşi. A fost distractiv. Acum e timpul să-mi serbez ziua.”

Kamui Kobayashi (#00 BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 18, cursă: locul 14 / cursa 2 – grilă: locul 13, cursă: locul 5): ,,A fost o cursă dificilă. Uneori a fost o nebunie. Comparativ cu prim manşă, am îmbunătăţit foarte mult. Cursa a fost distractivă şi am luptat din greu. A fost o experienţă deosebită să lucrez cu BMW Team RBM. Ne-am întâlnit prima dată la Fuji şi am colaborat bine imediat. Vom rămâne cu multe amintiri frumoase. Băieţi, vă mulţumesc pentru tot!”

Alessandro Zanardi: (#4 ZF BMW M4 DTM, BMW Team RMG, cursa 1 – grilă: locul 22, cursă: abandon / cursa 2 – grilă: locul 22, cursă: locul 13): ,,Sunt sigur că a fi pe locul al doilea, în prima linie, la restart înseamnă că voi avea câteva fotografii frumoase… Dar, vorbind serios, mi-a plăcut cursa. Vreau să mulţumesc BMW Team RBM pentru treaba fantastică pe care a făcut-o. Nu este uşor să transporţi trei maşini în Japonia şi să le pregăteşti pentru cursă. Maşina a fost foarte bună pe durata întregii curse. Am primit câteva ghionturi de la opoziţie, ultimul lăsând ceva daune serioase asupra maşinii. A fost o cursă plină de evenimente. Cu toate acestea, am reuşit să mă feresc de toate problemele şi să profit de şansele avute. Ritmul a fost bun. Nu pot să nu fiu mulţumit.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri