Lewis Hamilton obține o victorie categorică în China

| 9 aprilie 2017 | 0 Comments

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Chinei.

După sesiunea de calificări de ieri, Lewis Hamilton pleca cu prima șansă la victoria din China. Imediat după start, britanicul de la Mercedes s-a instalat confortabil în fotoliul de lider.

În spatele său, Sebastian Vettel și-a apărat poziția secundă în fața asalturilor lui Valtteri Bottas. Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo completau topul primilor cinci la ieșirea din primul viraj, în timp ce Fernando Alonso reușea un nou număr de magie la start și urca până pe șase.

Eroul debutului de cursă a fost Max Verstappen. Olandezul a ajuns până pe opt după ce a plecat de pe 19. De altfel, startul a fost marcat de incertitudinea vremii. Singurul pilot care a riscat cu pneuri supersoft a fost Carlos Sainz Jr. Restul plutonului a pornit cu pneurile intermediare. Alegerea majorității s-a dovedit a fi una bună de această dată, cu toate că Sainz a urcat și el câteva poziții la start.

Un prim incident l-a avut în prim-plan pe debutantul Lance Stroll. Acroșajul în care a fost implicat și Sergio Perez de la Force India, l-a scos în decor pe tânărul pilot canadian. După încercări disperate de a ieși din zona de criblură, Stroll a fost nevoit să se recunoască învins și a abandonat.

Nu foarte mult timp a trecut și Antonio Giovinazzi a lovit din nou zidul de protecție de pe linia start-sosire. Italianul de la Sauber a neutralizat practic cursa, iar intervenția safety car-ului a devenit obligatorie. Vreme de câteva tururi, SC a condus plutonul. După arborarea steagului verde, ordinea era Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Raikkonen, Vettel. Verstappen și Raikkonen au intrat la boxe, iar Vettel a urcat pe doi după ce i-a depășit pe Raikkonen și Ricciardo.

Între timp, McLaren Honda înregistra din nou un dublu abandon. Dacă în Australia, Stoffel Vandoorne a încheiat pe 13, aici, problemele la motor l-au privat de finish. Nici Fernando Alonso nu a fost mai norocos, iar spaniolul a abandonat atunci când era încă în puncte.

În ultimele tururi ale întrecerii, o aparentă acalmie se arăta la orizont. Din fericire, duelul fratricid al celor doi piloți de la Red Bull a ținut capul de afiș pe final. În față, Lewis Hamilton primea steagul în carouri și își adjudeca cel de-al 54-lea succes în Formula 1.

Sebastian Vettel a încheiat pe locul secund, în timp ce Max Verstappen a făcut față asaltului lui Daniel Ricciardo. Kimi Raikkonen a completat topul primilor cinci. Valtteri Bottas nu a putut replica evoluția excelentă din prima rundă din Australia și a încheiat doar pe locul al șaselea. Ceilalți piloți care au punctat astăzi au fost Carlos Sainz (Toro Ross), Kevin Magnussen (Haas-Ferrari) și cei doi piloți de la Force India, Sergio Perez și Esteban Ocon.

În clasamentul general al piloților conduce acum Lewis Hamilton, cu 43 de puncte. Sebastian Vettel are același număr de puncte, dar cei doi sunt departajați de pole-urile mai multe obținute de britanicul de la Mercedes. Podiumul acestei ierarhii este completat de Max Verstappen, cu 25 de puncte.

În clasamentul constructorilor, Mercedes a revenit în frunte. Gruparea germană are acum 76 de puncte. Ferrari îi secondează, la un singur punct distanță, cu un total de 75 de puncte. Podiumul acestei ierarhii este completat de Red Bull Racing, cu 37 de puncte.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc weekend-ul viitor, cu prilejul Marelui Premiu al Bahrainului.

 

credit foto: The Independent


Tags: , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile tehnologii sprijină siguranța la volan

Artificial Intelligence.. Electrificare totală. Oncoming Lane Mitigation. Condusul autonom. Sisteme de monitorizare video a șoferului. Tehnologie din aviația militară. Realitatea...

Închide