spot_img

Lansarea „Grădiniței 2022” a clubului Junior Motorsport în campionatele de îndemanare și super slalom a fost un mare succes

Povestea Junior Motorsport merge mai departe și in 2022, prin lansarea unei noi generații de piloți în Campionatele Naționale de Îndemânare Auto (CNIA) și Super Slalom (CNSS), organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Pe data de 14 și 15 mai, la debutul celor două campionate în Ploiești, echipa a aliniat la start nu mai puțin de 10 piloți cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, dintre care opt au fost prezenți pentru prima dată la o competiție automobilistică. Printre ei, piloți din Brașov, Iași, Craiova și Vaslui, instruiți în centrele regionale ale echipei ce au fost lansate pe parcursul iernii. Printre piloții Junior Motorsport ce au luat parte la competiții s-au numărat și două domnișoare.

În cele din urmă s-a confirmat încă o dată supremația echipei, aceasta fiind prima clasată în ierarhia formațiilor de copiii. În plus, echipa a cucerit locul 1 pe podium la două dintre cele patru categorii la care a participat.

Din acest an Campionatul Național de Îndemânare Auto a fost împărțit în trei categorii de juniori, în funcție de vârstă, pentru a da și celor mai mici posibilitatea de a se remarca.

De remarcat că atât Alex Rotaru cât și Codruț Radu au fost trecuți la o categorie superioară de vârstă, managerul echipei având încredere în calitățile lor și așteptând din partea lor un progres rapid.

În momentul de față sunt în plină pregătire încă 20 de copii în toată țara și de curând mulți dintre ei se vor alătura echipei.

Rezultatele obținute de piloții Junior Motorsport la această primă etapă au fost următoarele:

– Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA)

Cat J1 (8-10 ani)
Locul 1: Alexandru Lepădatu (Craiova)
Locul 4: Arthur Chruscielewski (București)
Cat J2 (11-12 ani)
Locul 1: Alexandru Panait (București)
Locul 2: Andrei Tudor (București)
Cat J3 (12-13 ani)
Locul 5: Alex Rotaru
Locul 6: Ana Maria Chruscielewski
Locul 7: Mara Savu
-Campionatul Național de Super Slalom (CNSS)

Cat J1: Locul 4: Codruț Radu (VS)

Cat J2: Locul 4: Luca Gherghelah

Dezvoltarea conceptului Junior Motorsport atât pe verticală, prin participarea piloților în mai multe campionate, cât și pe orizontală, prin extinderea în toată țara a dat posibilitatea multor tineri să intre în motorsport cu bugete rezonabile și cu mare succes. Sistemul de instruire, conceput și dezvoltat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, este unul care aduce un echilibru între joacă și performanță, copiii fiind foarte repede prinși de plăcerea pilotajului sportiv. În cadrul programului de pregătire, interacțiunea atât cu instructorul cât și între ei este constructivă și le permite piloților tineri să ajungă la performanțe deosebite într-un timp foarte scurt.

Echipa este susținută de Shell Helix Motor Oil prin reprezentanța din România Elgeka-Ferfelis, Black Sea Suppliers, RTH Proconstruct, TIAB, Pan Food Sibiu, Michelin.

Parteneri media; Autoștiri, RPM Racing, GP24Media. Parteneri tehnici: Just Classics, Pop Rally Team, Gorgo’s Garage.

George Ladopoulos (Manager și Fondator Junior Motorsport): „Începem încă o pagină de succes a istoriei Junior Motorsport, scrisă cu multă muncă, devotament, inovații și profesionalism. Campionii noștri de la Îndemânare și Slalom de anul trecut au mers mai departe către Romanian Endurance Series, unde suntem liderii la zi la juniori, dar golul lor a fost imediat umplut de o nouă serie de copii talentați. Aceștia au arătat încă de la prima lor participare că au potențial și au reușit să urce pe podiumurile categoriilor la care au participat, aducând un aer proaspăt celor doua campionate. De remarcat că mentorii acestor copii nu sunt alții decât piloții echipei care anul trecut au cucerit podiumuri și au trecut mai departe la anduranță. Andrei Rotaru, Ștefan Niculae și Stefanos Ladopoulos au fost prezenți la Ploiești și au stat lângă noua generație pe traseul de concurs, fiind exemple de urmat.”

Credit foto: Junior Motorsport

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri