Jonathan Brand a creat replica Honda CB500, model 1972, prin tehnologie de printare 3D

| 28 februarie 2015 | 0 Comments

Honda CB500 - model 1972 - replicaStim cu totii de existenta tehnologiei folosita de imprimanta 3D, insa nu suntem constineti cum putem sa ne folosim de aceasta in scop personal. Artistul Jonathan Brand din New York, ne ofera o alta perspectiva asupra potentialului imens al imprimantei 3D si impactului acesteia in viata noastra. Brand a facut un pas inainte si s-a folosit de acesta tehnologie pentru ca visul sau sa devina realitate, anunta Honda Romania.

Brand si-a dorit dintotdeauna propria sa motocicleta, insa “circumstantele vietii” l-au impedicat de a-si realiza acest vis. In loc sa cumpere una, Brand a decis sa creeze una. Artistul a declarat ca ducerea la bun sfarsit a proiectului a necesitat mult timp alocat si munca obositoare. Folosind numai 18 role de plastic, o minte creativa si o determinare de fier, Brand si-a realizat motocicleta de vis, bucata cu bucata.

Pentru crearea unei replici din plastic in marime naturala a modelului 1972 Honda CB500, a fost necesar crearea de panouri succesive, fiecare masurat la “sange” si apoi imbinate ca intr-un fel de puzzle 3D.

Brand mai are inca de lucru insa ceea ce a creat cu ajutorul imprimantei 3D s-ar putea sa devina un lucru mai de valoare fata de motocicleta insasi.

Vizionati videoclipul urmator pentru a vedea cum Jonathan Brand a creat o Honda CB500, model 1972, prin intermediul imprimantei 3D. Cine stie, s-ar putea sa va inspire si sa incercati sa va construiti si voi una acasa.

VIA: Honda Romania

Video: YouTube – Ultimaker


Tags: , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Savloschi Dragos, drept la replica comunicat FRAS

Pilotul Savloschi Dragos a remis redacției un drept la replica pentru articolul ,,Comunicatul Președintelui Comisiei de Coastă referitor la etapa a...

Închide