Invitați speciali, un podium și experiență utilă în Raliul Harghitei pentru Alex Filip

| 10 octombrie 2016 | 0 Comments

Ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri a fost o experiență ineditaă pentru Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică la gimnastică, și Harry Dumitraș, președintele Federației Române de Rugby, care au putut experimenta senzația unui copilot pe modelul Renault Clio R3T pilotat de Alex Filip.

Invitații speciali ai dublului campion național la 2WD au stat în dreapta pe o probă specială în timpul shakedown-ului, antrenamentele oficiale înaintea etapei propriu-zise. “Sunt sigur că a fost o experiență de neuitat pentru ei, dar în același timp a fost un moment special și pentru mine. Acum mai rămâne să vedem cum o să mă descurc eu pe terenul lor de joacă. Și dacă la rugby nu am emoții așa de mari, pe bârnă chiar nu știu cum o să fie”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Alex Filip a participat la Raliul Harghitei alături de Mihaela Dobranici Beldie, iar această premieră s-a terminat cu o clasare pe podium la clasa mașinilor cu tracțiune pe două roți. În prima zi a raliului, pilotul Renault România a terminat fiecare probă specială în top 2, chiar dacă pe una dintre probe a lovit un parapet cu roata stânga spate.

“Nu a fost o zi ușoară. Nu sunt în cea mai bună formă din punct de vedere fizic, după căzătura din concursul de ciclism de la Călărași, dar am încercat să am un ritm cât mai rapid. Cei de la TurboTehnics au rezolvat problema după incidentul de pe proba speciala Lueta, așa că am reușit să terminăm cu bine prima zi a raliului”, a spus Alex Filip, la finalul primei zile de competiție.

Alex Filip și Mihaela Dobranici Beldie au început ziua a doua mult prea prudent și au pierdut aproape un minut față de pozitia a doua din clasamentul 2WD. A urmat apoi o cursă de recuperare și, în final, Alex Filip a terminat la mai puțin de șase secunde față de ocupantul poziției a doua.

“Suprafața de pe prima specială a fost foarte alunecoasă, dar se putea merge mai tare, ceea ce nu am făcut din păcate. A fost însă o experiență bună pentru mine și un test util pentru sezonul viitor din Campionatul European de
Raliuri. A fost o onoare sa-mi compar timpii cu Simone Tempestini, proaspătul Campion Mondial JWRC, dar si cu amicul meu Adi Teslovan pe care-l felicit pentru, poate, cea mai bună cursă a sa. Parcă uitasem cum este in judetul Harghita și imi doresc sa revin cât mai curând”, a spus Alex Filip. În afara etapelor din Campionatul European de Raliuri și a ultimei etape din Campionatul Național, Alex Filip va lua startul și la ATA Rally Show, un eveniment special care va avea loc în ultimul weekend al lunii noiembrie.

“Nu puteam să ratez varianta locală a celebrei curse a campionilor și aștept cu nerăbdare concursul de pe circuitul Academiei Titi Aur. Aceasta va fi ultima cursă pe patru roți în 2016, după care începem pregătirea pentru sezonul viitor”, a mai adăugat Alex Filip.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2016 de Orange, Renault, Rombat
Batteries, Michelin, BCR Leasing, Mobil 1 prin Star Lubricants si de partenerii tehnici – Isostar si Gerble prin nutrivita.ro, Polar, Running Mag, Colina Motorsport, Felt bicycles, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Rallyphoto.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Spectacol pe Transfăgărășan pentru DTO Rally Team

Toate cele patru echipaje ale DTO Rally Team au concurat sub culorile echipei piteștene din plăcerea pentru curse și au...

Închide