Interviu cu Dan Gîrtofan înainte de Raliul Brașovului

| 12 martie 2021 | 0 Comments

Dan Gîrtofan va lua startul în Tess Rally Brașov powered by Pro-X (26-27 martie 2021) din postura de lider al Campionatului Național de Raliuri, după ce a câștigat prima etapă din sezon. Dublu campion național absolut, Gîrtofan a câștigat în trei rânduri raliul brașovean, eveniment ce își serbează în acest an cea de-a cincizecea ediție. Giri a răspuns organizatorilor la câteva întrebări legate de Raliul Brașovului.

Auto Blic Brașov: Cum a fost prima ta victorie la Brașov?

Dan Gîrtofan: A trecut ceva timp de atunci. Cred că era cu Seat-ul WRC. O victorie frumoasă, mai ales că era acasă. E întotdeauna un sentiment special când concurezi acasă și câștigi.

Auto Blic Brașov: Zi-ne și cum a fost la ultima oară cand ai câștigat acest raliu

Dan Gîrtofan: A fost atunci o victorie importantă, care m-a ajutat să obțin al doilea tiltu de campion național. Puncte care s-au dovedit decisive în acel sezon. O bucurie frumoasă, sinceră, în condițiile unei concurențe foarte puternice.

Auto Blic Brașov: Raliul Brașovului este recunoscut pentru vremea capricioasă, impredictibilă, ce deseori joacă un rol important în desfășurare. Ți-au fost vreodată date peste cap planurile din acest motiv?

Dan Gîrtofan: Da, de multe ori. Din cauza vremii schimbătoare de la o oră la alta, de la o zi la alta, am avut câteva ieșiri în decor, care au dat peste cap tot ceea ce pregătisem. Dar așa e la Brașov. Niciodată nu poți ști, nu poți anticipa ce se va întâmpla din punct de vedere al vremii și al suprafeței de concurs. Tot ce poți face este să te adaptezi cât mai repede și să dai totul pentru a câștiga.

Auto Blic Brașov: Ai preferat raliurile brașovene pe asfalt uscat, pe ploaie sau cele pe zăpadă?

Dan Gîrtofan: Pentru bucuria pilotajului, este bine ca suprafața de rulare să fie una uscată. Dar, privind din partea cealalată, a fanilor, poate că e mai interesant când traseul e ud sau acoperit cu zăpadă.  Situația se poate schimba atunci în orice moment, iar ierarhiile pot suferi modificări surprinzătoare. Mie îmi place să merg pe un asfalt uscat.

Auto Blic Brașov: Care dintre victoriile tale de la Brașov a fost cel mai greu de obținut?

Dan Gîrtofan: Toate. Niciuna nu a venit de la sine. A trebuit să muncesc foarte mult pentru toate. A fost însă o muncă de echipă tot timpul, împreună cu navigatorul, cu băieții din asistența tehnică și cu fanii care ne-au susținut necondiționat. Îmi aduc aminte și acum cu plăcere de edițiile Raliului Brașovului cu mii de fani pe fiecare probă, care abia așteptau ca noi, concurenții, să trecem prin fața lor și să ne aclame, mai ceva ca la un meci de fotbal. Indiferent de vreme.

Auto Blic Brașov: Care este proba specială care îți place cel mai mult aici?

Dan Gîrtofan: Babarunca. Este o probă frumoasă, care are de toate și care tot timpul a făcut diferența. Mă bucur întotdeauna de fiecare kilometru al ei, de fiecare viraj și sunt fericit că pot „alerga” și în 2021 pe această „specială”.

Auto Blic Brașov: Cine crezi că va câștiga ediția 50 a raliului?

Dan Gîrtofan: Vor fi foarte multe echipaje bine pregătite la start la această ediție aniversară. Așa că e greu de anticipat un câștigător. Victoria va depinde de condițiile meteo, de alegerea inspirată a anvelopelor, de felul cum fiecare se pregătește pentru acest raliu. Va fi cu siguranță o luptă frumoasă.

Programul Tess Rally Brașov powered by Pro-X

Joi, 25 Martie 2021

14:00              Shakedown (Crizbav – Dumbrăvița)

19:30              Festivitatea de premiere a Campionatului Național de Raliuri 2020

19:30              Start festiv (Piața Sfatului Brașov)

Vineri, 26 Martie 2021

12:00             Start raliu (Coresi Shopping Resort)

13:18             PS 1 – Făgăraș 1

13:36             PS 2 – Șoarș 1

14:11             Regrupare și service îndepărtat (Cetatea Făgăraș)

16:04             PS 3 – Făgăraș 2

16:22             PS 4 – Șoarș 2

19:15             PS 5 – Brașov (Noapte)

21:20             Sosire ziua întâi (Piața Sfatului Brașov)

Sâmbătă, 27 Martie 2021

10:00              Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08              PS 6 – Babarunca

11:48              Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41              PS 7 – Muntele Roșu

16:19              PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30              Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00              Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Tess Tess Rally Brașov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilsim Sportiv și se desfășoară cu sprijinul:

TESS, distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert și Pro –X în calitate de parteneri principali.

TELL Security Sistem, BOB Motorsport, Brintex, Zizin, Cylon Motorsport, Omniasig, Auto Chelu sunt parteneri oficiali.

Infinity Trophy, MEDECOM Brașov, Silnef Security, Comprest sunt parteneri ai evenimentului.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este găzduit de Coresi Shoppng Resort, Hotel Ambient, Universitatea Brașov – Aula Universității.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este susținut de Consiliul Judetean Brașov, Consiliul Local și Primăria Brașov, de Consiliul Local și Primăria Făgăraș, Consiliul Local și Primăria Măneciu, Primăria Dumbrăvița, Primăria Crizbav.
Desfășurarea Tess Rally Brașov powered by Pro-X va fi supravegheată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, de IJJ Prahova, IJ de Poliție Brașov și Prahova, ISU Prahova și ISU Brașov, Crucea Roșie Brașov.

Parteneri media: autorally.ro, raliulbrasovului.ro, Rock FM, Biz Brașov, autostiri.ro, newsbv.ro, RallyMax, Zile și Nopți, Radio Făgăraș.

Credit foto: Flavius Croitoriu – RallyArt.ro

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

 


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide