Holowczyc şi MINI uniţi pentru succes: locul al doilea în Baja Poland

| 29 august 2016 | 0 Comments

Krzysztof Holowczyc (Polonia) a obţinut un loc secund senzaţional în Baja Poland. Un alt pilot MINI ALL4 Racing şi compatriot de-al lui, Jakub Przygonski, a încheiat al patrulea. Erik van Loon (Olanda) a dus al treilea MINI ALL4 Racing pe un loc dintre primele cinci

aja Poland, a şaptea etapă a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country, s-a dovedit încă o dată arena în care specialistul polonez al raliurilor Krzysztof Holowczyc şi-a demonstrat talentul excepţional în pilotaj. Pentru Holowczyc, această cursă specială şi locul al doilea obţinut vor fi la fel de memorabile ca şi precedentele cinci victorii în Baja Poland.

Ediţia 2016 a Baja Poland a fost o participare unică pentru Holowczyc – şi prima lui cursă majoră de la retragerea ce a avut loc la finalul sezonului 2015. Cu polonezul Lukasz Kurzeja în rol de navigator, echipajul a început Baja Poland cu multă determinare.

La un moment dat părea posibil ca echipajul polonez, aflat la comenzile MINI ALL4 Racing, ar putea să încurce socotelile principalilor participanţi în Cupa Mondială, doar că o pană în etapa de sâmbătă a afectat timpul şi locul în clasament. În ciuda acestui recul, tandemul polonez a obţinut primul loc în patru dintre cele şapte probe speciale ale Baja Poland.

„Ei bine, aceasta înseamnă un raliu şi nu are rost să speculăm ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi avut pana în cursul zilei de sâmbătă”, a spus Holowczyc, citat de autostiri.ro. „Am pilotat la limită, dar sunt fericit pentru că, după un an de pauză, încă am fost capabil să fiu foarte rapid. Mulţumiri tuturor fanilor care ne-au susţinut la Szczecin de-a lungul week-endului. Susţinerea lor ne-a dat multă putere şi energie.” 

Cel de-al doilea MINI ALL4 Racing din Top 5 a fost cel al echipajului format din Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia). Pilotajul constant de-a lungul probelor speciale din Szczecin, Dobra, Lubieszyn şi Drawsko Pomorskie a încântat publicul, dar, mai important, a făcut ca cei doi să-şi ducă MINI ALL Racing of ORLEN Team pe locul al patrulea.

Traseul cu pietre a jucat un rol şi în clasarea finală a lui Przygonski. Penele şi problemele la frâne au subminat asaltul spectaculos, calităţile şi calmul au fost primordiale.

Przygonski, citat de autostiri.ro: „Acest raliu a fost plin de surprize. Am avut două pene, dar şi o problemă cu frânele. Chiar şi aşa am fost aproape de lider. Vom lupta pentru un loc mai bun în Maroc!”. 

Olandezii Erik van Loon şi Wouter Rosegaar şi-au folosit experienţa vastă pentru a obţine un rezultat bun la finalul probelor speciale foarte disputate. Mereu în contact cu liderul, ei au încheiat Baja Poland cu un loc al cincilea foart bun pentru MINI ALL4 Racing al echipei Van Loon Racing.

Boris Garafulic (Chile) şi Filipe Palmeiro (Portugalia), aflaţi la comenzile celui de-al patrulea MINI ALL4 Racing, au experimentat şi ei o doză de ghinion de-a lungul celor 788 de kilometri ai Baja Poland. În cele din urmă, ei au ocupat locul al nouălea. Chiar şi aşa, experienţa acumulată în competiţie de toate echipajele MINI ALL4 Racing este considerată vitală pentru dezvoltarea MINI ALL4 Racing în vederea Raliului Dakar 2017. O cursă atât de solicitantă pentru echipaje şi maşini în care doar cei mai buni excelează. 

Baja Poland 2016: clasările finale MINI ALL4 Racing

Loc Driver Co-driver Team
2 Krzysztof Holowczyc (Polonia) Lukasz Kurzeja (Polonia) X-raid Team
4 Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) ORLEN Team
5 Erik van Loon (Olanda) Wouter Rosegaar (Olanda) Van Loon Racing
9 Boris Garafulic (Chile) Filipe Palmeiro (Portugalia) X-raid Team

Calendarul competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2016

19-22.02               Baja Russia

2-7.04                   Abu Dhabi Desert Challenge

17-22.04               Sealine Cross-Country Rally Qatar

23-26.06               Italian Baja

22-24.07               Baja Aragón

11-14.08               HunGarian Baja

25-28.08               Baja Poland

3-8.10                   Rallye Oilibya du Maroc

21-23.10           Baja Portalegre 500

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide