spot_img

HEPN 2014: Graham Jarvis castiga prima zi

Graham Jarvis - HEPN 2014
Graham Jarvis – HEPN 2014

Prima zi pe munte  a adus o dubla pentru  Husqvarna la HEPN 2014. Graham Jarvis  si Alfredo Gomez  sunt ocupantii primelor locuri. Un traseu de aproximativ 80 de km, start pe ploaie, finish insotit in sfrasit de soare, pe  muntele Batca Doamnei, aflat la numai 15 minute de Piatra Neamt  Pentru Jonny Walker, cel care a deschis traseul, misiunea nu a fost tocmai usoara din cauza ploii care a inceput in momentul startului. La care s-a adaugat , in prima parte a zilei, ceata in zonele inalte.  Motivatia lui Walker pentru ultima zi este foarte puternica pentru ca vrea sa preia conducerea in competitia europeana de enduro extrem.

Britanicilor le-a placut traseul, chiar daca a fost greu mai ales din cauza ploii, afirmand chiar ca s-au simtit ca acasa. Chiar si Alfredo Gomez a spus ca incepe sa se obisnuiasca cu aceste conditii de concurs, chiar daca vine dintr-o zona arida, el locuind langa Madrid, in Spania. Pentru el concursul este unul dificil pentru ca este nevoit sa concureze cu echipament de imprumut, al sau fiind ratacit de catre compania Alitalia la venirea in Romania. Sud-africanul Wade Young a fost ghinionistul zilei, ramanand fara benzina dupa  o urcare prin albia unui rau, la mijlocul traseului.  Fiind nevoit sa coboare in contra-sens o portiune din traseu, a pierdut minute bune si, chiar daca a primit carburant, a hotarat sa intrerupa cursa si sa revina la padock.

 Jonny Walker - HEPN 2014
Jonny Walker – HEPN 2014

Cel mai bun roman de la clasa Pro a fost Erwin Kovacs, in pofida durerii cauzata de o mai veche leziune.  El a reusit sa ajunga cu al saselea timp al zilei. La  Experti cel mai rapid a fost Zdenek Cyprian, castigator al clasei in 2013 si , pe locul doi venind doi slovacul Hanus Ratislav, eternal rival alui Zdenek, iar pe trei Luke Flake .

Locurile 1-3 la Hobby au fost imaprtite in ordine de catre polonezul Konrad Kaminski si romanii Razvan Avrramescu si Ionut Anghelus. Surpriza zillei a fost furnizata de catre  Sergiu Grecu,  pustiul care la numai 13 ani a reusit sa ajunga la final,cu o Beta 125 cc de trial,  cu al optulea timp al zilei, inaintea multora. Este cel mai tanar participant din competitie.

Singura fata carte a izbutit sa parcurga intregul traseu a fost Michaela Polikovka. Veteranii s-au “bucurat” si ei de surprizele verii capricioase in muntii Tarcaului, traseul ingreunat de ploaie solicitandu-I intens  Primii trei, in ordinea sosirii au fost Martin Mochna, Timotei Giurgi, Rathusky Ondrej. Duminica este ziua care va hotari castigatorul  celei  de-a patra editii HEPN 2014 dar poate decide si cine va fi noul lider in Cupa Europeana de Hard Enduro.

Festivitatea de premiere  si concurul Miss HEPN 2014 va avea loc chiar in locul care face parte din traseul final al Prologului HEPN,  hotelul aflat in constructie de pe Cozla.  Atmosfera va fi incinsa de catre una dintre cele mai incitante prezente din show-biz-ul romanesc : Dj Hara.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Graham Jarvis – Andreea Alexandru; Jonny Walker – Thomas Campean

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Excelente datele despre aceasta competitie. Poate nu strica sa urcati mai multe imagini. Chiar si asa apreciez toate vestile pe care le citesc aici. Bravo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri